:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BEE GEES - LIVE BY REQUEST
BEE GEES - LIVE BY REQUEST
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2002-03-21
CONCERT
Wie kent de Bee Gees niet, ze draaien al van 1955 (Barry is dan 9, Robin en Maurice de tweeling 6) in de muziekwereld mee, weliswaar dan onder de naam 'Rattlesnakes' die niet vlug daarna verandert in 'Wee Johnny Hays and the Blue Cats'. In 1958 verhuist heel de familie naar Australië en in 1960 duikt de naam BG's (Brothers Gibb) op die snel daarna als Bee Gees wordt geschreven. Hun carriere had ups en downs, maar ze worden nu aanzien als een zeer grote invloed in de muziek mede doordat ze niet enkel hun eigen nummers brachten maar ook zeer veel voor anderen schreven zoals onder andere voor Barbara Streisand, Diana Ross, Dionne Warwick en Kenny Rogers. Ze hebben in de loop der jaren een groot aantal gouden en platina platen bijeengeschreven en ook verschillende onderscheidingen in ontvangst mogen nemen. Deze DVD is een live optreden waarbij bellers liedjes opgeven die ze graag willen horen. De bellers kunnen ook een kort gesprek voeren met de bandleden. Dit breekt wel enigszins het ritme van het concert omdat men na elk liedje naar een beller overgaat. Maar de gebrachte liedjes zijn van zo'n schoonheid dat je dit er wel bijneemt en je kan nog altijd op je skip toets drukken om onmiddellijk naar het volgende lied over te gaan.

PLAYLIST:
1. This Is Where I Came In
2. She Keeps On Coming
3. Sacred Trust
4. Man In The Middle
5. Massachusetts
6. To Love Somebody
7. I Started A Joke
8. Jive Talkin' How Can You Mend A Broken Heart
9. I've Gotta Get A Message To You
10. Acoustic Medley:
(New York Mining Disaster, Run to Me, Too Much Heaven, Islands in the Stream, Holiday, Woman in Love,Guilty, Nights on Broadway)
11. Wedding Day
12. Lonely Days
13. How Deep Is Your Love
14. You Should Be Dancing

BEELD EN GELUID
De beeldkwaliteit is goed en de kleuren zijn prefect. Belangrijker is het geluid en dat is onder de beste omstandigheden op deze dvd gezet.

EXTRA'S
Geen.

CONCLUSIE
Een beetje een vreemd concert op deze dvd Bee Gees - Live By Request, maar het resultaat is 90 minuten immens mooie muziek van één van de grootste groepen uit de jaren zestig tot tachtig.cover
Studio: Video Film/Express

Regie: -
Met: Barry, Robin en Maurice Gibb

Film:
9/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8713053002502


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
geen
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij