:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BAGMAN, LE
BAGMAN, LE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-07-13
FILM
Een blonde bimbo ontwaakt in een lokaal Frans ziekenhuis als enige overlevende na een moordaanslag van de bloeddorstige "Bagman". Deze meedogenloze psychopaat verschijnt wanneer je drie keer zijn naam uitspreekt. Ze legt totaal in paniek een getuigenis af tegen een ongelovige politieagent...

Le Bagman is een totaal van de pot gerukte splatter- & gorekortfilm van Frans-Canadese makelij. Het scenario is onbestaand en het acteerwerk is afgrijselijk slecht, maar de inventieve bloedige scènes zijn bij momenten best origineel en grappig. Het gaat allemaal heerlijk over-the-top en ook al is het duidelijk allemaal nep, dat kan de pret niet drukken. Het driekoppige regisseursteam Jonathan Prévost, François Simard en Anouk Whissell weten perfect waarmee ze bezig zijn en onderlijnen het cartooneske met overdreven 'Franse' humor en cartoongeluiden bij al de sappige moordsequenties. De bijgeleverde extra kortfilms bevestigen hun talent voor splatter en absurde humor .

BEELD EN GELUID
Het 1.33:1-beeld heeft een beetje de aanblik van een amateurfilmpje en in essentie is het ook niet meer. De kleuren zijn soms iets te fel met een erg wisselend contrast. Gelukkig is het beeld proper en is de scherpte bevredigend. De Franse Dolby Digital 5.1-track klinkt luid en soms scherp met verstaanbare dialogen. De spreiding is zoals verwacht niet echt spectaculair, maar het geluid klinkt voldoende zuiver.  

EXTRA'S
Mauvaise Dose (6 min.)
Een tegelijk bizar en hilarisch filmpje over een drugsdealer, een geschifte weerwolf en Jean, de debiele vampierenjager. Dit moet je zien om het te geloven!

2 Morts (16 min.)
Twee toegetakelde lijken proberen aan de hand van flashbacks te achterhalen wat er juist met hen gebeurd is.

Le Bagman 2001 (3 min.)
Een avontuur uit de oude doos van ons aller favoriete huis-, tuin- & keukenpsychopaat.

Chez Tony Spaghetti (13 min.)
Twee huurmoordenaars stuiten in een eetgelegenheid op hun meest recente doelwitten. Ondanks de enorm goedkope speciale effecten en de geripte filmmuziek is de bizarre humor echt te hilarisch voor woorden!

Itsy Bitsy Grampy (3 min.)
Erg leuk animatiefilmpje over een kleinkind, haar lugubere voorliefde voor spinnen en de nadelige gevolgen voor opa...

Le Roue Faucheuse (3 min.)
Heerlijk foute humor in dit briljant geschreven animatiefilmpje over een jongen die aan de hemelpoort een spelletje Rad van Fortuin mag spelen...

Voorts zijn er wat losse beelden van achter de schermen te bekijken (6 min.). Dat idee gaat door in de slideshow. Erg leuk is de promo 'Pub Bagman' (2 min.), over Bagman in de videotheek. Afsluitend zijn er nog enkele storyboards.   

CONCLUSIE
Le Bagman is misschien iets te plat om hoge toppen te scheren, maar het talent van de makers wordt bevestigd in de sectie extra's. Een absolute must voor de liefhebbers van splatter & gore, gemixt met een heerlijk randje van absurde humor! De technische kwaliteiten zijn bevredigend.
coverStudio: Filmfreaks

Regie: Jonathan Prévost, François Simard, Anouk Whissell
Met: Alain Bakayoko, Jimmy Beaudoin, Daniel-Stoit Désormeaux, Joanna Kazmierczak

Film:
6,5/10

Extra's:
10/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2004

Leeftijd:
16

Speelduur:
19 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717903480472


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• 6 kortfilms
• Making of
• Promo
• Slide show
• Storyboards

Andere recente releases van deze maatschappij