:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ELECTION 2
ELECTION 2
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-07-14
FILM
Wo Sing is onder leiding van Lam Lok (Simon Yam) de oudste en meest gerespecteerde triade van Hong Kong geworden. Maar bij nieuwe verkiezingen krijgt hij het aan de stok met zijn vijf peetzonen. Maar Lok zou Lok niet zijn als hij onvoorbereid de strijd aan zou gaan. Intussen oogst zijn tegenstrever Jimmy Lee (Louis Koo) succes met een koosjer industrieel bedrijf. Zijn geslaagde onderneming blijft niet onopgemerkt bij de Chinese autoriteiten. Zij zien in hem de perfecte bemiddelaar tussen boven- en onderwereld. Ze bieden hem vrije toegang tot de Chinese markt als hij aanvaardt Wo Sing twee jaar lang te leiden. Jimmy Lee belandt zo in een paradoxale én ironische situatie: de touwtjes in handen nemen van een organisatie waarvan hij de vuile spelletjes tracht te ontlopen...

"Even a criminal can serve his country"

In 2006, een dik jaar na de eerste Election (originele titel: Hak Se Wui) kwam de gevierde HK-cineast Johnny To (Breaking News, Exiled) op de proppen met Hak Se Wui Yi Wo Wai Kwai - een hele mond vol voor kortweg Election 2. Het vervolg wordt heel wat vlotter verteld en To tovert visueel een prachtig plaatje op het scherm. Met zijn dynamische regie, inventieve beeldcollages en schaduwen die bijna een personage op zich vormen, is Election 2 stukken boeiende dan zijn voorganger. Simon Yam is wederom erg sterk als de op absolute macht beluste Lam Lok, maar het is Louis Koo die met de meeste eer gaat lopen. Deze charismatische acteur zet het personage van Jimmy Lee duizelingwekkend goed neer. En je moet al van goede huize komen om 'n dergelijke ingrijpende metamorfose geloofwaardig neer te zetten (bekijk de film en u kan ons volgen). Election 2 is dan ook de film van Jimmy Lee. Van actie is wederom weinig tot geen sprake, maar als het geweld losbarst dan is het wel beenhard en hier en daar zelfs moeilijk te slikken voor mensen met tere zieltjes! De dialogen zijn opnieuw ijzersterk geschreven en de onderhuidse spanning spat van het scherm. Een absolute aanrader en Johnny, wij hebben niets tegen een Election 3!

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 2.35:1-beeld is scherp met een goed contrast en prima schaduwdetail. De kleuren zijn op hun beurt helder en ogen natuurlijk. De gebruikte filmprint is erg proper, zonder noemenswaardige vuiltjes en/of beschadigingen. De Cantonese Dolby Digital 5.1-track klinkt prima met heldere en steeds verstaanbare dialogen die netjes uit de centerspeaker komen. De muziek komt goed tot haar recht en zorgt voor wat ruimtelijkheid. Het geluid klinkt zuiver en zonder storende oneffenheden. Er is net als bij deel één een prima klinkende Cantonese Dolby Surround 2.0-track aanwezig.

EXTRA'S
Zelfs geen originele bioscooptrailer. Een gemiste kans!

CONCLUSIE
Het valt niet vaak voor, maar Election 2 is één van die sequels die sterker en beter is dan zijn voorganger. De beeld- en geluidskwaliteit is prima. Helaas is er geen bonusmateriaal aanwezig. Hoe dan ook een must-see voor de liefhebbers van Aziatische cinema.


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Johnny To
Met: Simon Yam, Louis Koo, Nick Cheung, Lam Ka Tung, Lam Suet

Film:
8,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7,5/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Misdaad

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2006

Leeftijd:
16

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.35:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Digital 5.1
Cantonees Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij