:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GOOD LUCK CHUCK
GOOD LUCK CHUCK
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-07-17
FILM
Tandarts Charlie Logan - alias Chuck - (Dane Cook) ziet er goed uit en valt enorm in de smaak bij vrouwen. Als Chuck het uitmaakt met zijn vriendin, krijgt hij vrij snel te horen dat ze de ware heeft gevonden en gaat trouwen. Met Chucks volgende ex-vriendin gebeurt hetzelfde en zo blijft het maar doorgaan tot Chuck bekend staat als een soort geluksbrenger voor alleenstaande dames. Ze willen dan ook maar wat graag een vluggertje met hem om daarna de ware te vinden! Chuck geniet van alle aandacht, maar wanneer hij hopeloos verliefd wordt op de mooie pinguïnverzorgster Cam Wexler (Jessica Alba), beseft Chuck dat hij een groot probleem heeft. Hij moet snel een manier zien te vinden om de oude vloek op te heffen, om zo zijn ware liefde voor zichzelf te kunnen houden. Maar dat verloopt alles behalve gladjes...

Sinds zijn verschijning in het redelijk succesvolle Employee Of The Month uit 2006 is komiek Dane Cook's ster rijzende. Hij maakte niet alleen zijn opwachting in goed ontvangen films als Mr. Brooks en het sterke Dan In Real Life, maar de sympathieke acteur wist vooral zijn succes te verzilveren met de komedie Good Luck Chuck. En hoewel het regiedebuut van de vaste Brett Ratner-monteur Mark Helfrich op het eerste zicht een 'dertien in een dozijn'-komedie lijkt, is het de onmiskenbare chemie tussen Cook en de guitige Jessica Alba die het geheel boven de middelmaat uittilt. Het acteerwerk is prima en ondanks de ranzige woordenschat en de dito seksuele situaties wordt het gelukkig nergens echt platvloers en ongeloofwaardig. Dan Fogler is dan weer een goed tegengewicht voor de slungelige humor van Dane Cook, terwijl de pinguïns te schattig voor woorden zijn. Regisseur Helfrich wist een mooi evenwicht te bewaren tussen de typisch Amerikaanse 'gross-out'-humor en oprechte romantiek. Niet al de grappen zijn even geslaagd, maar er zijn genoeg situaties en grollen die recht op het doel schieten! Good Luck Chuck is vooral dankzij de prima cast een uitstekende film om een avondje mee door te brengen.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.85:1-beeld is scherp, met een goed contrast en prima schaduwdetail. Het zwartniveau is op zijn beurt solide en de overige kleuren ogen helder en natuurlijk. De gebruikte filmprint is volledig vrij van vuiltjes en beschadigingen; digitale compressiefoutjes en filmgrain blijven beperkt. De Engelse Dolby Digital 5.1-track klinkt voldoende warm en dynamisch, met heldere en goed verstaanbare dialogen. De voorste kanalen hebben het meeste werk, terwijl de achterste kanalen aangesproken worden bij muziek en omgevingsgeluiden. Ruis of andere oneffenheden in het geluid hebben we niet waargenomen.

EXTRA'S
Het eerste wat we ontdekken is een commentaarspoor ingesproken door regisseur Mark Helfrich, producent Mike Karz, schrijver Josh Stolberg en acteur Dane Cook. Het is een enthousiaste track met een stevige geut humor en tussen alle pret komt er de nodige info bovendrijven over het maken van de film. Vervolgens zijn er een zevental 'Making of'-featurettes die elk een kant van het productieproces belichten: "Eleanor Skepple", "Kama Sutra", "Polymastia", "The Real Life Good Luck Chuck", "All About Penguins", "Frank The Penguin Actor" en als laatste "Good Luck Chuckles". In alle bijdragen krijg je een kijkje achter de schermen en komen de belangrijkste cast- en crewleden hun zegje doen over het maken van de prent. Er is een handige 'Play All'-knop toegevoegd zo dat je alles samen kan bekijken. Goed voor bijna een half uur informatie. Wie maar niet genoeg kan krijgen van de grappen en grollen van Dane Cook en co, zal z'n pret niet opkunnen met de bloopers (9 min.), het submenu 'Ad Libs' waar je terecht kan voor een extra glimlach met drie extra bloopers (8 min.), maar liefst twaalf weggeknipte/alternatieve scènes (9 min.) en Sex Matrix (16 korte ongebruikte fragmenten met seksscènes). Een resen cross-promotional trailers vormen de kers op de taart van deze goed gevulde uitgave.

CONCLUSIE
Ondanks de seks en ranzige humor is Good Luck Chuck een prima komedie met Dane Cook en Jessica Alba. De technische specificaties zijn dik in orde met daarbovenop een goed uitgevoerde set bonusmateriaal. Kortom, een puike uitgave. 


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Mark Helfrich
Met: Dane Cook, Jessica Alba, Dan Fogler

Film:
7/10

Extra's:
8/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
12

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Digital 5.1
Spaans Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
o.a. Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar
• 7 featurettes
• Bloopers 
• Ad Lib
• Deleted scenes
• Sex Matrix
• Cross-promotional trailers 

Andere recente releases van deze maatschappij