:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PAUL McCARTNEY - LIVE AT THE CAVERN CLUB
PAUL McCARTNEY - LIVE AT THE CAVERN CLUB
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2001-05-17
CONCERT
Op 14 december 1999 propten 300 mensen zich in The Cavern Club voor het eerste optreden van Paul McCartney sinds hij hier in 1963 met de legendarische Beatles stond. Paul McCartney gaf dit unieke en intieme liveconcert in het kader van een promotiecampagne voor zijn nieuwste album "Run Devil Run". Op het podium stonden ook Pink Floyd-gitarist David Gilmour, Deep Purple-drummer Ian Paice en de al even legendarische Mick Green en Pete Wingfield. De sfeer en de unieke combinatie maken deze dvd tot een fantastisch rockevenement.

Playlist:
Honey Hush, Blue Jean Bop, Brown Eyed Handsome Man, Fabulous, What It Is
Lonesome Town, Twenty Flight Rock, No Other Baby, Try Not To Cry, Shake A Hand, All Shook Up, I Saw Her Standing There, Party

Het concert duurt in tegenstelling tot wat de hoes vermeldt geen 63 maar 46 minuten. Nederlandse ondertiteling ontbreekt, ondanks het feit dat die vermeld wordt op de hoes.

BEELD EN GELUID
Het concert is in een 1.78:1-beeldformaat vastgelegd en is op deze dvd bovendien anamorf. De kwaliteit is vrij goed, alhoewel de rokerige sfeer in de kleine club de kleuren een beetje dof maakt. Daarnaast kan je kiezen tussen twee uitstekende geluidstracks: DTS 5.1 (754 kbps) en Dolby Digital 5.1 (448 kbps). Beide tracks voldoen ruimschoots,waarbij de DTS-track toch een streepje voor heeft op zijn concurrent.

EXTRA'S
Deze muziek-dvd bevat een aantal leuke extra's, gepresenteerd in statische menu's, maar wel begeleid door muziek. Nederlandse en Engelse ondertitels zijn niet aanwezig, wel kan je kiezen uit Spaanse, Franse,
Duitse of Italiaanse ondertitels. Er zijn 2 Muziekvideo's voor Brown Eyed Handsome Man en No Other Baby, er is een Interview met Paul McCartney (17 min.) en er zijn Biografieën van David Gilmour, Ian Paice, Chris Hall, Pete Wingfield en Mick Green. Dan volgen 3 pagina's tekstinformatie over The Cavern Club en de Promotievideo "Run Devil Run" (21 min.). Dit is McCartneys eerste album sinds de dood van zijn vrouw Linda. Via interviews en beelden tijdens de studiosessies vertelt Paul over z'n nieuwe album. Via de meegeleverde tracklist van "Run Devil Run" kan je makkelijk naar een bepaald nummer van het concert springen.

CONCLUSIE
Dit optreden blijft een leuk hebbeding en doet tegelijkertijd dienst als promotie voor McCartneys laatste album.


cover
Studio: Video Film/Express

Regie: -
Met: Paul McCartney, David Gilmour, Ian Paice, Mick Green, Pete Wingfield, Chris Hall

Film:
8/10

Extra's:
5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
46 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5060009233842


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1,
Engels Dolby Digital 5.1,
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Frans, Spaans, Duits, Italiaans
Extra's:
• 2 Muziekvideo's
• Interview met Paul McCartney
• Biografieën
• Promotievideo "Run Devil Run"
• Informatie over The Cavern Club

Andere recente releases van deze maatschappij