:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> TASTE OF BLOOD, A
TASTE OF BLOOD, A
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-09-30
FILM
Zakenman John Stone (Bill Rogers) is uitermate blij wanneer hij twee flessen antieke brandy erft van een ver familielid. Zijn vrouw Helene (Elizabeth Wilkinson) vindt het echter erg vreemd en smeekt hem niet van de oude brandy te drinken. Ondanks haar smeekbede kan de eigenwijze John de aandrang niet weerstaan en drinkt van de brandy. Als vlug begint hij zich erg vreemd te gedragen. De schijnbaar heerlijke drank blijkt gemengd te zijn met het bloed van John Stone's verre voorouder, niemand minder dan graaf Dracula. John is de laatst overgebleven afstammeling van de bloeddorstige graaf en als snel wordt ook hij gedreven door de hunker naar bloed...

A Taste Of Blood bewees nog maar eens dat een mens meer zijn buikgevoel zou moeten volgen. De cover schreeuwt vol enthousiasme: "The most BLOODCURDLING motion picture of all time!". Hoewel de in Pittsburgh geboren Herschell Gordon Lewis een plaatsje in de harten van iedere rechtgeaarde horrorfanaat heeft verworven, dachten we toch "Yeah right!" bij onszelf. Bijna twee kostbare uren later bleek dat we het volledig bij het rechte eind hadden. Erger nog zelfs, want A Taste Of Blood is een absolute miskleun zoals er gelukkig nog maar weinig gemaakt zijn. In vergelijk met deze horrorprent uit '67 zijn de films van Ed Wood en Uwe Boll meesterwerken van de moderne cinema! Het werk van Herschell Gordon Lewis was nooit grote kunst, maar er was véél extra rood bloed, entertainment en slecht acteerwerk. Dat laatste is eveneens aanwezig in A Taste Of Blood, maar het is nergens meer 'prettig slecht'. Het kromme acteerwerk past prima in het plaatje dat de splattercineast steeds wist te schetsen, maar in deze film wordt er zo geklungeld en uit de bocht gegaan, dat het écht niet meer om aan te zien is. Christoper Lee-wannabe Bill Rogers stond duidelijk achteraan in de rij toen het acteertalent werd uitgedeeld. Ook de rest van de cast maakt er een boeltje van en het is bijna een wonder dat iedereen de ridicule dialogen en situaties weet te brengen met een uitgestreken gezicht.

De regie is amateuristisch, enorm saai en de film heeft het tempo van een dode mus. Het camerawerk is lelijk en de montage is uitermate slordig. Neem daarbij de afschuwelijke soundtrack, het bijna compleet ontbreken van horror/bloed en belachelijke misplaatste humor en je zal net als wij concluderen dat Herschell Gordon Lewis A Taste Of Blood een absoluut "piece of s%*t" is. Als dat nu eens op de cover kwam!

BEELD EN GELUID
De technische kwaliteiten zijn helaas ook niet je dat, ondanks de bewering op de cover dat de film 'digitally remastered' is. Het originele 1.33:1-beeld oogt gedateerd, met aanvankelijk volle kleuren met de typische sixties aanblik. Echter, vanaf 01:14:22 wordt het beeld echt erbarmelijk! De scherpte is nergens nog om over naar huis te schrijven, want vanaf dan is het beeld onscherp, vol vuiltjes en beschadigingen. En alsof dat nog niet genoeg is, worden eerst de kleuren wit/rood-achtig met een ondermaats contrast, om een minuut later weer meer naar het paarse te neigen. Dat blijft zo tot het einde. Ook de Engelse Dolby Digital Mono-track is niet wat hij moet zijn. De track klinkt scherp en gedateerd, met ruis, kraakjes en gezoem in het geluid. Het lijkt alsof dit spoor is opgenomen in een kartonnen doos en de dialogen hebben meer iets van mompelen. Wij hebben grijs gedraaide VHS-cassetten die beter klinken en een mooier geluidsbeeld hebben dan deze A Taste Of Blood.

EXTRA'S
Een audiocommentaar met Herschell Gordon Lewis, die ingeleid wordt door Mike Vraney van Something Weird Video. Regisseur/producent Gordon is duidelijk een enthousiast en gepassioneerd filmmaker, maar verliest alle geloofwaardigheid wanneer hij zegt dat A Taste Of Blood de beste production values heeft van al zijn films... Er is de originele bioscooptrailer en een cross-promotionele trailer van het al even kwalitatieve 'meesterwerk' Color Me Blood Red (1965). Als laatste kan je de kortfilm "Nightmare At Elm Manor" bekijken. Deze zogenaamde 'nudie short' laat in amper vijf minuten zien hoe het moet: prima gotisch sfeertje, veel bloot en horror = entertainment! 

CONCLUSIE
A Taste Of Blood is een gruwelijk slechte amateur... euhm 'horrorfilm' van de vroegere "Godfather of gore" Herschell Gordon Lewis (Blood Feast, 2000 Maniacs). Ook de dvd-presentatie laat grondig te wensen over. Ons advies luidt dan ook op bijna elk gebied: te mijden als de pest!


coverStudio: Filmfreaks

Regie: Herschell Gordon Lewis
Met: Bill Rogers, Elizabeth Wilkinson, Thomas Wood

Film:
0/10

Extra's:
4,5/10

Geluid:
4/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1967

Leeftijd:
16

Speelduur:
118 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717903480335


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Audiocommentaar
• Bioscooptrailer
• Kortfilm
• Cross-promotional trailer

Andere recente releases van deze maatschappij