:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SLIT-MOUTHED WOMAN, THE
SLIT-MOUTHED WOMAN, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2008-10-06
FILM
Een jong stelletje besluit een ziekenhuis binnen te gaan nadat ze geruchten hebben gehoord over een geest die daar zou verschijnen en die "de vrouw met de opengereten mond" wordt genoemd. Eenmaal binnen bekruipt hen het onweerstaanbaar verlangen om met elkaar te vrijen en besluiten ze in een lege kamer hun verlangens te bevredigen. Dan verschijnt er uit het niets een verminkte vrouw. De volgende ochtend wordt de jonge vrouw dood aangetroffen in haar appartement...

Hoewel het 'J-horror'-subgenre al serieuze klappen heeft gekregen sinds het immense succes van Hideo Nakata's Ringu (98), worden er om de haverklap nieuwe soortgelijke horrorfilms uitgebracht. Sommige pientere filmmakers proberen toch wat variatie in het platgereden genre te brengen, terwijl anderen met een mix van diverse populaire Japanse subgenres komen aanzetten. Regisseur Takaaki Hashiguchi, maker van fijngevoelige familievriendelijke toestanden zoals onder meer Woman Prisoner Torture ('98) en Iwakutsuki: Doll House ('04), vond er niets beter op dan een 'Japanse Pinkiehorror', ofte een angstaanjagende softseksfilm te maken. Zonder twijfel een bizar idee en overigens ook een huwelijk dat niet echt werkt! Hoewel de make-up meer dan behoorlijk is, wordt het nergens spannend of sfeervol. Bovendien grijpt de filmmaker steeds weer terug naar dezelfde makkelijke horrorkunstjes, die je overigens letterlijk al duizend keer beter hebt gezien! Het acteerwerk is degelijk en de ruimschoots aanwezige seks realistisch (hoewel iets te 'tongachtig' naar onze smaak). The Slit-Mouthed Woman had bovendien gerust wat snediger mogen zijn en de saaie regie, alsook de veel te snel afgehandelde conclusie, geven de film nog extra bloedarmoede bovenop. Als curiosum is deze middelmatige Japanse productie best te pruimen, maar daar blijft het dan ook bij.  

BEELD EN GELUID
Het non-anamorfische beeld is voldoende scherp, met sombere en groenachtige kleuren. De gebruikte print is proper met hier en daar een miniem vuiltje. Wel duikt er soms wat grain op en het contrast had ook best wat beter mogen zijn. De Japanse Dolby Surround 2.0-track is niet wereldschokkend, maar prima voor een prent als deze. De dialogen, evenals het hoge gekreun en gehijg, klinken voldoende zuiver en netjes uit de centerspeaker.

EXTRA'S
Er zijn geen extra's aanwezig.

CONCLUSIE
The Slit-Mouthed Woman is een vreemde mix van softcore erotiek en de typische 'J-horror'-clichés. Het resultaat is een beetje vlees noch vis en enkel maar te genieten als een curiosum uit de levendige Japanse genrecinema. De dvd is weinig spectaculair, maar voldoet. Helaas zijn er geen extra's aanwezig, zélfs geen promotionele trailers! The Slit-Mouthed Woman is dan ook eerder een huurtip waard.


cover



Studio: Filmfreaks

Regie: Takaaki Hashiguchi
Met: Minami Aoyama, Mayu Asada, Lemon Hanazawa, Hotaru Hazuki

Film:
5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2005

Leeftijd:
16

Speelduur:
63 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717903481080


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Japans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Duits
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij