:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MIDNIGHT PLOWBOY
MIDNIGHT PLOWBOY
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-01-15
FILM
Junior (John Tull) is een simpele boerenzoon die nog niets wereldschokkends heeft meegemaakt. Op een dag besluit hij richting Hollywood te trekken. Daar aangekomen gaat er een wereld voor hem open en ontmoet hij knappe vrouwen en vreemde snuiters. Junior komt terecht in een bordeel waar hij verliefd wordt op de knappe Bernice (Debbie Osborne). Hij verliest zijn maagdelijkheid en uit absolute dank besluit Junior de meisjes van plezier te helpen als chauffeur...

Harry H. Novak was in de jaren zeventig een berucht en succesvol producent van allerhande goedkope horror-, seks- en exploitationfilms. Hoewel de overgrote meerderheid gerust te omschrijven is als absolute rommel, zit er hier en daar effectief iets interessant tussen. Midnight Plowboy is er zo ééntje. De titel is uiteraard een weinig subtiele knipoog naar John Schlesingers onvolprezen klassieker Midnight Cowboy uit '69, maar daar houdt dan ook elke vergelijking op. Midnight Plowboy is namelijk een aaneenschakeling van behoorlijk ranzige seksscènes en de rest was duidelijk ook voor de crew absolute bijzaak.

Het acteerwerk is op zijn zachtst gezegd wankel te noemen en hoofdrolspeler John Tull heeft het charisma van een halve zool. Het scenario is daarbovenop simpel en de slordige montage geeft aan dat er bijzonder weinig geld voorhanden was. Toch werkt het concept nog best, mede omdat het personage zo dom is als het achterste van een varken en er zodoende nog wel wat te gniffelen valt. Bovendien wist producent Novak en vast regisseur Buckalew een hoop knappe fienen aan te trekken die bereid waren om in hun blote kont te paraderen. Het einde is weliswaar een amateuristisch rommeltje, maar het jarenzeventigsfeertje, de korte speelduur en de foute soundtrack zorgen dat er meer dan genoeg te beleven valt voor de liefhebbers van goede 'slechte films'.

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld is bevredigend scherp, met warme en volle kleuren. Het beeld geeft weliswaar weg dat het om een film gaat uit de jaren zeventig, maar dat is niet erg. Het contrast is eveneens behoorlijk en het beeld is voorts voldoende proper met sporadisch eens een vuiltje of een vlekje. De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt niet spectaculair, maar de catchy deuntjes komen tot hun recht en de dialogen zijn prima te verstaan. Er zijn hier en daar wat ruis en kraakjes aanwezig, maar deze nemen nergens het kijkplezier weg.

EXTRA'S
Een verzameling promotionele trailers van andere exploitationfilms. 

CONCLUSIE
Midnight Plowboy is onnozele, doch amusante, doch ranzige sekspulp uit de jaren zeventig. Het acteerwerk is gammel, het verhaal simplistisch en de humor infantiel, maar dit draagt allemaal bij tot het sfeertje. Dat er een boel knappe vrouwen in hun blote kont passeren, het helpt natuurlijk wel. De dvd, verdeeld door De Filmfreak, heeft een goede beeldkwaliteit en een bevredigende geluidstransfer. Voor de liefhebbers van pikante cult en pulp! 


coverStudio: Filmfreaks

Regie: Bethel Buckalew
Met: John Tull, Debbie Osborne, Nan Cee, Jack Richesin

Film:
6/10

Extra's:
1,5/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1971

Leeftijd:
16

Speelduur:
70 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717903480571


Beeldformaat:
1.33:1 NTSC

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij