:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> KISS OF HER FLESH, THE
KISS OF HER FLESH, THE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-03-30
FILM
De psychopaat Richard Jennings (Michael Findlay) slaat op een strand een knappe vrouw bewusteloos. Nadien onderwerpt hij de rondborstige deerne aan allerlei sadistische folteringen tot ze bezwijkt aan haar verwondingen. Maar dan besluit Maria, een familielid van het slachtoffer, om op al even bloedige wijze wraak te nemen op Richard Jennings...

De originele openingcredits en de soundtrack die compleet niet bij de film past, zetten onmiddellijk de toon. The Kiss Of Her Flesh is een exploitationprent en dat zal je geweten hebben! Bloot, sadistische folteringen en allerhande schuttingtaal passeren gretig de revue in de eerste minuten. Het acteerwerk, de regie en de filmische opbouw zijn zoals te verwachten een rommeltje. Het gaat echter van kwaad naar erger! Zo zijn ook de montage en het camerawerk compleet stuurloos. Bovendien is er aan het verhaal dikwijls geen touw vast te knopen en hangt het geheel aan elkaar van  absurde plotwendingen en onlogische verwikkelingen (2 zusters in bed??). Andere scènes lijken simpelweg niet thuis te horen in deze The Kiss Of Her Flesh en het zou me niet verwonderen mochten Michael Findlay en co gewoon wat stockmateriaal hebben opgekocht om hun filmpje aan te dikken tot de duur van een respectabele speelfilm.

De aanwezige actie- & vechtscènes zijn eveneens van een nooit gezien amateuristisch niveau en geen enkele dialoog is lipsynchroon, wat uiteraard betekent dat alles nadien is gedubd en opnieuw ingesproken. Als The Kiss Of Her Flesh dan iets goeds bevat, dan is het wel creatieve manier om rondborstige vrouwen om zeep te helpen! Of wat dacht u van een paternoster die gestopt wordt waar de zon niet schijnt? Voorts gaat de sadistische psychopaat vrouwen te lijf met een kreeft (!), allerhande vlammenwerpers en vergiftigd hij zelfs zijn zaad om een vrouw naar de eeuwige jachtvelden te helpen tijdens een gezellig potje orale seks. Kortom classic stuff! Qua geloofwaardigheid kan het natuurlijk ook tellen dat de oerlelijke en vadsige Richard Jennings de ene knappe vrouw na de andere versiert als éénogige dokter. Maar dit hoort er natuurlijk allemaal bij en je dient The Kiss Of Her Flesh op geen enkel moment serieus te nemen. De dialogen zijn over de hele lijn onbedoeld hilarisch, met hoogtepunten als "Ik snij in je als in een stuk kaas!".

The Kiss Of Her Flesh is het derde deel van de "Flesh"-trilogie, die gebouwd is rondom de psychopaat Richard Jennings. Het eerste deel The Touch Of Her Flesh verscheen in 1967 en werd vervolgd door The Curse Of Her Flesh. Michael Findlay, die in '76 een culthitje scoorde met het afgrijselijk slechte Snuff, en zijn vrouw Roberta deden zo goed als bijna alles zelf aan deze beruchte exploitationtrilogie.

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-zwart-witbeeld bevat redelijk wat vuil en beschadigingen. Ook de scherpte en het contrast zijn niet om over naar huis te schrijven. Toch voldoet het beeld voor een film als deze. Het wankele beeld draagt zelfs bij tot de charme bij het ondergaan van een 'so bad it's good'-prent als The Kiss Of Her Flesh! De Engelse Dolby Digital Mono-track klinkt erg beperkt, vol kraakjes en ruis. De dialogen zijn voldoende te verstaan.

EXTRA'S
De Findlay Trailershow is een collectie van maar liefst zes extra lange exploitationtrailers van andere Michael Findlay- 'meesterwerkjes'. Eén van de trailers duurt bijna 8 minuten, zodat je haast heel de film gezien hebt. Scheelt natuurlijk weer qua tijdsbesteding! De liefhebbers van affiche- en promotieart zullen hun pret niet op kunnen in de bijgelverde fotogalerij (5 min.) vol affiches, lobby cards en productie stills. Als laatste zijn er nog een zevental American Grindhouse-trailers. 

CONCLUSIE
The Kiss Of Her Flesh is filmtechnisch een absolute ramp, maar het is net dankzij het absolute amateurisme, het bizarre verhaal en het stuitend slechte acteerwerk dat er voldoende lol aan de film te beleven valt. De beeld- en geluidskwaliteit zijn zoals te verwachten niet veel soeps, maar dat mag de pret niet drukken en draagt enkel maar bij tot de hele grindhouse-charme. Voor de liefhebbers van cult, exploitation en pulp!


coverStudio: Filmfreaks

Regie: Michael Findlay
Met: Michael Findlay, Uta Erickson, Janet Banzet

Film:
4/10

Extra's:
3/10

Geluid:
5/10

Beeld:
5/10


Regio:
0

Genre:
Cult/pulp

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1968

Leeftijd:
16

Speelduur:
69 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717903480656


Beeldformaat:
1.33:1 NTSC

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Findlay Trailershow
• Gallery of Exploitation Art
• Grindhouse trailers

Andere recente releases van deze maatschappij