:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC
CONFESSIONS OF A SHOPAHOLIC (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-09-07
FILM
Rebecca Bloomwood (Isla Fisher) is wat men noemt een koopverslaafde. Ze is enkel maar gelukkig als ze de nieuwste en hipste kleren heeft. Dit is natuurlijk erg nadelig voor haar bankrekening, maar aan de donkere hemel zijn duidelijke zonnestralen zichtbaar wanneer ze haar voet tussen de deur krijgt bij een toonaangevend financieel magazine. Ondanks Rebecca in essentie geen enkel idee heeft hoe ze dient om te gaan met geld, wordt haar column "Het meisje met de groene sjaal" een absolute hit onder de lezers. Alles lijkt goed te gaan, maar dan wordt ze verliefd op haar baas Luke Brandon (Hugh Dancy) en dreigt alles in het honderd te lopen...

"All she ever wanted was a little credit..."

Sinds het immense financiële succes van speciaal op maat gemaakte vrouwenfilms zoals The Devil Wears Prada en het verschrikkelijke Sex & The City: The Movie steken er her en der soortgelijke films de kop op. Eén daarvan is Confessions Of A Shopaholic, de verfilming van zowel de gelijknamige bestseller als het opvolgende boek “Shopaholic Takes Manhattan”, beide van auteur Sophie Kinsella. De film is ingeblikt door de Australische genrekenner P.J. Hogan, die enkele jaren geleden scoorde met achtereenvolgens Muriel’s Wedding en My Best Friend’s Wedding.

Jammer genoeg is Confessions Of A Shopaholic erg voorspelbaar en kan je het einde van de film al bijna raden na de eerste vijf minuten. Daarbovenop zijn niet alle grappen even geslaagd en ook worden de bijrollen niet allemaal even geloofwaardig vertolkt. Het gedrag van het hoofdpersonage is tegen de achtergrond van de donkere en onzekere economische tijden vaak erg dubieus, maar de guitige en dynamische Isla Fisher (Wedding Crashers, Hot Rod) heeft genoeg charisma en talent zodat je ondanks alles toch blijft kijken.

Confessions Of A Shopaholic werd ondanks het succes van de originele boeken geen kaskraker en kon enkel door een prima internationale campagne de magische kaap van de 100 miljoen dollar kraken. Ondanks de aangename aanwezigheid van de ontegensprekelijk charmante Fisher is Confessions Of A Shopaholic eerder een huurtip.

Lees hier de dvdbespreking van Confessions Of A Shopaholic.

BEELD EN GELUID
Het 2.40:1 HD-beeld is haarscherp, met veel detail en diepte. Het contrast is prima contrast en het zwartniveau is op zijn beurt solide. De kleuren komen in hoge definitie helemaal tot leven, met een helder en warm kleurenpalet dat mooi past bij de feel-good sfeer van de film. Vuiltjes vormen zoals verwacht geen enkel probleem en filmgrain blijft eveneens mooi binnen de perken. De Engelse PCM en DTS 5.1-tracks klinken beide prima en iets ruimer dan het geluid op de dvd, maar echt veel verschil is er niet te merken. De dialogen zijn goed te verstaan en de muziek komt goed tot zijn recht. ruis en andere storingen. Ruis, kraakjes en andere geluidsstoringen zijn geheel afwezig.

EXTRA'S
Terwijl de extra's op de dvd erg mager waren, geeft de Blu-ray toch iets meer waar voor uw geld. Naast de extra's die ook op de dvd te vinden waren (promotionele trailers, bloopers, een videoclip en enkele weggeknipte scènes), bevat de Blu-ray een handvol korte featurettes over diverse facetten van het maken van de film en nog twee extra videoclips.

CONCLUSIE
Confessions Of A Shopaholic is een voorspelbare romantische komedie, die dankzij Isla Fisher nog bekijkbaar is. De Blu-ray heeft in vergelijk met de dvd wat beter beeld en geluid, maar ook enkele exclusieve extra's. Enkel voor de hardnekkige "Rebecca Bloomwood"-fans!


cover
Studio: Walt Disney Studios Home Entertainment

Regie: P.J. Hogan
Met: Isla Fisher, Hugh Dancy, Joan Cusack, John Goodman, Leslie Bibb

Film:
6/10

Extra's:
6/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2009

Leeftijd:
AL

Speelduur:
104 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels PCM 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Achter de Mode
• Deleted scenes
• Bloopers
• Muziek video's
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij