:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> FULL-TILT BOOGIE
FULL-TILT BOOGIE
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-09-09
DOCUMENTAIRE
Het maken van de cultklassieker From Dusk Till Dawn (1996): Unzipped... Unwrapped and unleashed!

Netjes op tijd om eventueel een graantje mee te pikken van de herwonnen interesse in Quentin Tarantino met Inglourious Basterds komt distributeur RCV aanzetten met een aparte release van de eerder al op de drie From Dusk Till Dawn dvd's te vinden documentaire Full-Tilt Boogie uit 1997.

De origineel opgezette 'splatter & gore'-vampierenprent van Robert Rodriguez uit 1996, met in de hoofdrollen onder meer George Clooney, Juliette Lewis, Harvey Keitel en Quentin Tarantino, heeft best wat fans en het is zeker voor deze mensen leuk om even over de schouders van de filmmakers mee te kijken. Toch laat regisseuse Sarah Kelly héél wat steekjes vallen, waardoor Full-Tilt Boogie nooit echt de gemiddelde 'making of'-documentaire overstijgt.

Zo is het voor de fans erg frustrerend dat bepaalde interessante figuren (zoals onder andere John Saxon, Tom Savini en andere) in geen velden of wegen te bespeuren zijn of amper aan bod komen. Diegene die dan wel de selectie hebben gehaald staan oeverloos te zwammen (Harvey Keitel). Ook staat men vaak aan de oppervlakte te krabben, terwijl er tot overmaat van ramp te veel tijd verspild wordt met niet altijd even geslaagd in scène gezette sequenties (zoals de opening van de documentaire).

Dankzij een voldoende vlot tempo en een aantal interessante scènes is het voor de liefhebbers zeker eens de moeite om deze Full-Tilt Boogie te bekijken, maar ieder die een echt waardevolle of diepgravende documentaire verwacht - zoals pakweg Halloween: A Cut Above The Rest, His Name Was Jason of Roy Frumkes' bijna legendarische geworden Document Of The Dead - is er compleet aan voor de moeite.

BEELD EN GELUID
Het originele 1.33:1-beeld is bevredigend qua scherpte en contrast, met voldoende natuurlijk ogende kleuren. Filmgrain en digitale compressiefoutjes zijn niet geheel afwezig, maar over het algemeen is het beeld degelijk te noemen. De Engelse Dolby Surround 2.0-track bevat zoals verwacht weinig dynamiek of spreiding, maar de dialogen zijn over de hele lijn goed te verstaan en ruis of andere oneffenheden vormen geen probleem.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Een beetje een vreemde zet van RCV om Full-Tilt Boogie, een documentaire die al eerder te vinden was op de bewuste films zelf (en bovendien voor enkele euro's in de soldenbakken te vinden is) een losse release te geven. Bovendien is de documentaire net als de dvd zelf ook niet echt zo bijzonder!


cover
Studio: RCV

Regie: Sarah Kelly
Met: Lawrence Bender, George Clooney, Robert Rodriguez, Quentin Tarantino

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Documentaire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1997

Leeftijd:
12

Speelduur:
97 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij