:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> INTIMATE ENEMIES
INTIMATE ENEMIES (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-10-04
FILM
Een Frans peloton wordt getroffen door eigen vuur en de luitenant van dienst verliest daarbij het leven. Omdat de strijd doorgaat, wordt de onervaren luitenant Terrien (Benoït Magimel) opgeroepen om het peleton te leiden. Hij is het vaak niet eens met de gruwelijke folterpraktijken van sommige Franse soldaten en het duurt dan ook niet lang voor Terrien compleet overhoop ligt met zijn oversten die kost wat kost een gevaarlijke Algerijnse rebellenleider te pakken willen krijgen. Sergeant Dougnac (Albert Dupontel) is er echter van overtuigd dat Terrien snel zijn idealen zal laten varen naarmate de uitputtende en vaak erg bloederige oorlog vordert...

"The scars of war last forever."


Intimate Enemies is de meest recente film van de talentvol Frans regisseur Florent Emilio Siri die enkele jaren geleden over de grote plas furore maakte met het stijlvolle Bruce Willis-vehikel Hostage. Intimate Enemies is ook erg stijlvol ingeblikt met prachtige locaties en dynamisch camerawerk. Het ziet er allemaal geweldig uit en de cast levert vakwerk af met op kop sterke vertolkingen van de charismatische Benoït Magimel (Seuls Two, The Nest) en de altijd prima Albert Dupontel (Irréversible, Paris).

Toch blijft de film hier en daar ter plaatse trappelen waardoor Siri vaak wat van de eerder opgebouwde emotionele spankracht verliest. Toch erg jammer, want Intimate Enemies bevat enkele straffe en moeilijk te slikken scènes. Net als de personages zelf verliest Siri tegen het einde wat de pedalen en komt het einde over als een stuurloos rommeltje. De film zal niet de geschiedenis ingaan als een klassieker of een filmische mijlpaal, maar is zeker een huurtip. Al was het maar omdat de Algerijnse onafhankelijksoorlog zo weinig aan bod komt in films.

BEELD EN GELUID
Het 2.35:1 HD-beeld stelt niet teleur met een goed contrast, prima scherpte en een uitstekend diepte en detail. Er is hier en daar wel wat stillistische filmkorrel aanwezig, maar voorts is er weinig op het beeld van deze Blu-ray aan te merken. De Franse DTS-HD Master Audio 5.1-track is eveneens van een prima kwaliteit met heldere en goed verstaanbare dialogen en een fraaie stereospreiding.  De kogels vliegen je om de oren en de explosies hebben genoeg onderlijning. Ruis, storingen en kraakjes zijn zoals verwacht niet aan de orde.

EXTRA'S
Er zijn helaas geen noemenswaardige extra features te vinden op deze Blu-ray.

CONCLUSIE
Intimate Enemies (originele titel: L’Ennemi Intime) is een behoorlijke oorlogsfilm, maar de spreekwoordelijke  'bang' blijft jammer genoeg een beetje uit. De Blu-ray van distributeur Dutch Filmworks is technisch dik in orde, dus fans van de bewuste film weten wat in huis te halen!


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Florent Emilio Siri
Met: Benoït Magimel, Albert Dupontel, Aurélien Recoing, Marc Barbé

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Oorlog

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2007

Leeftijd:
16

Speelduur:
111 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij