:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SURFER, DUDE!
SURFER, DUDE! (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-03
FILM
Steve Addington (Matthew McConaughey) is een surfkampioen die na een ambitieuze wereldtournee terugkeert naar Malibu. Van relaxen zal echter weinig in huis komen want Jack Mayweather, zijn manager (Woody Harrelson), komt hem vertellen dat hij compleet blut is. De sluwe zakenman Eddie Zarno (Jeffrey Nordling) plant een realityprogramma en een computerspel over enkele surfers en rekent erop dat hij Steve zal kunnen overtuigen. Ook al kan Steve het geld goed gebruiken, toch gaat hij niet op het aanlokkelijke aanbod in…

De Amerikaanse acteur Matthew McConaughey (A Time To Kill, Reign Of Fire) wordt vaak nogal smalend afgeschilderd als de ultieme ’surferboy’ en in dat opzicht speelt hij figuurlijk de rol van zijn leven in deze Surfer, Dude!, een suffe komedie uit 2008. McConaughey kan de hele film met zijn zonnebankbruine 'six-pack' pronken en wat semi-filosofische stonerpraat verkopen. Helaas valt er voorts ook niet veel meer aan de film te beleven.
 
De film is niet humoristisch, niet snedig en zelfs niet eens onbedoeld grappig! Het clicherijke scenario schildert elke beachboy van California af als een hersenloze hippie die een hoge golf verkiest boven geld, blote vrouwen en noem maar op. Ondanks de korte speelduur sleept deze zogenaamde komedie ook nog eens aan. Geen wonder dat deze miskleun van jewelste de bioscopen heeft gemist en rechtstreeks op Blu-ray en dvd verschijnt.

BEELD EN GELUID
Het 1.78:1 HD-beeld is bevredigend zonder echt super te zijn. Scherpte, contrast en detail zijn voldoende, maar op het gebied van Blu-ray zijn we wel al wat meer gewoon. De gebruikte filmprint oogt wel proper, zonder noemenswaardige oneffenheden. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track klinkt eveneens behoorlijk, met heldere en goed verstaanbare dialogen. De stereospreiding is degelijk en de weergave van de filmmuziek is prima. Ruis, drop-outs en andere dramatische storingen hebben we niet waargenomen.

EXTRA'S
Naast wat promotionele trailers, bevat de Blu-ray geen extra features.

CONCLUSIE
Surfer, Dude! is een mislukte komedie, zonder geslaagde grappen en grollen. Matthew McConaughey speelt de rol van zijn leven als hersenloze surfer. De Blu-ray van DFW is behoorlijk.


coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: S.R. Bindler
Met: Matthew McConaughey, Alexie Gilmore, Jeffrey Nordling, Woody Harrelson, Scott Glenn

Film:
2/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
/10

Beeld:
/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
12

Speelduur:
86 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij