:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MAKE IT HAPPEN
MAKE IT HAPPEN (BLU-RAY)
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-02
FILM
Lauryn (Mary Elizabeth Winstead) droomt al van kindsbeen af om te worden aangenomen op de prestigieuze "Chicago School of Music & Dance", maar door enkele tragische wendingen in haar persoonlijke leven blijft ze vastzitten in een klein doods Amerikaans stadje. Jaren later besluit ze de stap toch te wagen en vertrekt naar Chicago. Alleen verloopt de auditie niet volgens plan en omdat ze haar falen aan haar broer niet durft toegeven, besluit Lauryn in Chicago te blijven. Om brood op de plank te brengen gaat ze aan de slag bij Club Ruby’s, een hippe nachtclub. Wanneer er daar op een avond een van de vaste danseressen uitvalt, grijpt Lauryn haar kans om te dansen zoals nog nooit tevoren. Ze maakt indruk en zo vindt Lauryn nieuwe moed om nog één laatste keer mee te doen aan de strenge audities van de school...

Make It Happen is een erg voorspelbare dansfilm die je nog het beste kan omschrijven als een mix tussen de jarentachtigklassieker Flashdance en de succesvolle danssequel Step Up 2. Niet echt verwonderlijk als je weet dat één van de scenaristen verantwoordelijk was voor de eerste Step Up en Save The Last Dance. Jammer genoeg voelt Make It Happen de hele tijd aan als een grijs doorslagje van deze veel betere films.
 
Toch is de mooie Mary Elizabeth Winstead (Final Destination 3, Die Hard 4.0) redelijk goed in de hoofdrol, bevat de prent enkele knap gechoreografeerde danssequenties en is de soundtrack opzwepend genoeg om de aandacht vast te houden. Make It Happen is tot op heden in Amerika nog niet uitgebracht, hoewel de film al een hele tijd afgewerkt is. Internationaal kreeg de film wel een kans, maar echt potten breken heeft deze dansfilm nog niet gedaan. Wat ons betreft niet meer dan een huurtip!

BEELD EN GELUID
Het 2.40:1 HD-beeld is bevredigend qua scherpte, zonder veel indruk te maken. Diepte en detail zijn degelijk, maar sommige donkere scènes zijn toch iets moeilijker te volgen. De kleuren ogen op hun beurt natuurlijk en de gebruikte print is vrij van vuiltjes en beschadigingen. Filmgrain blijft binnen de perken, maar hier en daar is er wel wat lichte beeldruis aanwezig. De Engelse DTS-HD MA 5.1-track is daarentegen wel erg goed, met een prima spreiding,  warmte en dynamiek. De vaak erg opzwepende muzieknummers komen uitstekend tot hun recht, met een goede onderlijning van de subwoofer. De dialogen komen op hun beurt netjes uit de middelste speaker en zijn over de hele lijn prima te verstaan. Ruis of andere storende factoren hebben we niet waargenomen.

EXTRA'S
Naast enkele cross-promotionele trailers bevat deze Blu-ray geen bonusmateriaal.

CONCLUSIE
Make It Happen is een erg voorspelbare dansfilm, een mix tussen Flashdance en Step Up 2. De Blu-ray is van een degelijke kwaliteit, maar is jammer genoeg nogal kaal qua extra features. Eerder een huurtip!


coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Darren Grant
Met: Mary Elizabeth Winstead, Ashley Roberts, John Reardon, Riley Smith

Film:
5,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
B

Genre:
Ballet/Dans

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2008

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8715664065396


Beeldformaat:
2.40:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotional trailers

Andere recente releases van deze maatschappij