:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SUMMER DAYS WITH COO
SUMMER DAYS WITH COO
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2009-11-30
FILM
Op een zonnige dag ontdekt de jongeling Koichi aan de kant van een opgedroogde rivier een mysterieuze gele steen. Als hij die probeert schoon te maken, verschijnt er plots een vreemd dier, Het blijkt een zgn. "Kappa" te zijn, een watergeest uit de Japanse folklore. Koichi noemt het bizarre diertje Coo en besluit ervoor te zorgen. Al snel weet heel de stad van het koddige diertje af en uit angst dat de familie van Koichi in de problemen geraakt, gaat Coo op zoek naar zijn overgebleven soortgenoten...
 
De sympathieke Japanse animatieprent Summer Days With Coo uit 2007 is gebaseerd op een resem klassieke kinderboeken uit de jaren tachtig. De verfilming is hartverwarmend, vaak ontroerend en uiteraard ook charmant. Maar vergis u niet, Summer Days With Coo is niet geheel op de kinderen gericht en bevat toch enkele zéér gewelddadige fragmenten die je niet in dit soort 'vriendelijke' animatiefilms verwacht.

De animaties uit Summer Days With Coo zijn vaak verbluffend, met een jammer genoeg niet altijd even geslaagde mix van handgetekende animatie en computeranimaties. Ondanks de langere speelduur slagen de makers erin om het geheel vlot en snedig genoeg te houden, hoewel de ecologische boodschap er toch iets te dik op ligt.

Summer Days With Coo
(originele titel: Kappa no ku to Natsu Yasumi) is geen meesterwerk uit het genre geworden, maar een aangename animatiefilm die zeker de moeite loont.

BEELD EN GELUID
Het anamorfische 1.78:1-beeld heeft een bevredigende scherpte met volle en helder ogende kleuren. Het beeld is  proper, maar toch duiken er hier en daar trillende beeldlijntjes op en lijkt het geheel last te hebben van interlacing. De Japanse Dolby Digital 5.1-track heeft een redelijk ruimtelijk geluidsbeeld met zuivere, doch iets te zacht klinkende dialogen. De muziek komt goed tot haar recht en de subwoofer draagt subtiel zijn steentje bij. Ruis en storingen hebben we dan weer niet waargenomen.

EXTRA'S
Behalve een drietal pagina's met credits valt er jammer genoeg niets te beleven.

CONCLUSIE
Summer Days With Coo is een leuke Japanse animatieprent die een kale, doch prima uitvoering heeft gekregen op dvd. Hoewel geen klassieker, is de film warm aanbevolen voor de liefhebbers van het genre!


cover
Studio: Filmfreaks

Regie: Keiichi Hara
Met: Futo Tomizawa, Naoki Tanaka, Naomi Nishida

Film:
7/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
0

Genre:
Manga

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2007

Leeftijd:
6

Speelduur:
138 min.

Type DVD:
SS-SL


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Japans Dolby Digital 5.1
Japans Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Surround 2.0
Italiaans Dolby Digital 5.1
Italiaans Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Italiaans
Extra's:
• Credits

Andere recente releases van deze maatschappij