:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SINGLE FATHER
SINGLE FATHER
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-01-13
SERIE
Fotograaf Dave en Rita, een leerkracht in opleiding, vormen een nieuw samengesteld gezin. Ze hebben beiden al een dochter uit een vorige relatie. Hoewel Dave nooit echt betrokken geweest is bij de opvoeding van zijn dochter Tanya, is hij een schitterende, actieve vader voor zijn nieuwe gezin. De vier kinderen, Paul, Ewan, Evie en Rita’s dochter Lucy zorgen constant voor een gezellige – en soms iets minder gezellige – drukte in huis. Hoewel de toestand in het gezin af en toe enorm chaotisch kan zijn, genieten Dave en Rita van hun gezin. Rita vertrouwt haar beste vriendin Sarah zelfs toe dat ze nog denkt aan gezinsuitbreiding. Maar een tragisch ongeval maakt een abrupt einde aan al deze plannen: met de fiets onderweg naar een examen, wordt Rita aangereden door een politieauto die gehoor gaf aan een noodoproep en een rood stoplicht negeerde. Ze sterft ter plaatse.


Daves wereld stort in. Ineens staat hij er helemaal alleen voor en hij merkt al gauw dat dit allesbehalve evident is. Dave moet zijn gezin rechthouden en zijn eigen verlies verwerken, maar daarenboven krijgt hij ook nog af te rekenen met de problemen met zijn stiefdochter Lucy. Zij voelt zich na de dood van haar moeder door iedereen in de steek gelaten. Ze wil kost wat kost haar biologische vader terugvinden over wie haar moeder beweerde dat hij niet meer was dan een onenightstand van wie ze de naam zelfs niet kende. Dave belooft Lucy te helpen bij haar zoektocht. Gelukkig krijgt hij heel wat hulp van zijn schoonouders en tegen wil en dank ook van zijn schoonzus Anne en haar man Robin. Maar de enige persoon bij wie hij echt terecht kan, is Rita’s vriendin Sarah. Zij lijkt als geen ander te begrijpen wat Dave allemaal doormaakt. Dave en Sarah groeien steeds dichter naar elkaar toe en Dave wordt zelfs verliefd op Sarah. Terwijl hij probeert deze nieuwe gevoelens een plaats te geven, ontdekt hij steeds meer zaken uit Rita’s verleden waardoor hij zich gaat afvragen of hij haar wel ooit echt gekend heeft.


In de vierdelige serie Single Father zien we een ijzersterke cast aan het werk. Niet alleen bekende gezichten als David Tennant (Doctor Who, Learners, Blackpool) en Laura Fraser (Left Luggage) zetten een schitterende prestatie neer, ook alle andere acteurs en dan voornamelijk de kinderen, verdienen alle lof. Hoewel alle kinderen het er fantastisch vanaf brengen, is vooral Millie Innes – die Evie vertolkt – hartverwarmend. 
BEELD EN GELUID
Single Father is een erg recente reeks, maar dat is niet meteenaf te leiden uit de beeld- en geluidskwaliteit van deze dvd. Het beeld is middelmatig en het geluid is enkel stereo. Hoewel beter altijd leuker is, doet deze middelmatige beeld- en geluidskwaliteit voor ons geen afbreuk aan de reeks. Single Father moet het niet hebben van flitsende en scherpe beelden of een volledig uitgewerkt surroundgeluid. Het verhaal zit goed en meer moet het voor ons niet zijn.
 

EXTRA'S

De dvd bevat een heel korte, maar wel erg leuke Making-of. We zien beelden van achter de schermen en de regisseur en de verschillende leden van de cast worden even aan het woord gelaten. Het was ook bijzonder leuk om te zien hoe de kinderen het opnemen van de reeks ervaren hebben en hoe er met hen gewerkt is.


 
CONCLUSIE
Single Father is een aangrijpend verhaal over een gezin dat zijn moeder verliest. Hoewel het allemaal kommer en kwel had kunnen zijn, is dat niet het geval. Er zijn ook wat grappige en hartverwarmende momenten. Zeker een reeks die de moeite waard is.cover
Studio: RED Production Company

Regie: Sam Miller
Met: David Tennant, Suranne Jones en Laura Fraser

Film:
9/10

Extra's:
7/10

Geluid:
4/10

Beeld:
4/10


Regio:
2

Genre:
Drama

Versie:
U.K.

Jaar:
2010

Leeftijd:
15

Speelduur:
232 min.

Type DVD:
SS-DL


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Stereo


Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• The Making of Single Father

Andere recente releases van deze maatschappij