:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MY WIFE IS A GANGSTER
MY WIFE IS A GANGSTER
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-07-24
FILM
Cha Eun-Jin/Mantis (Shin Eun-gyeong) is een jonge vrouw en de nummer twee van een criminele bende. Op een dag verneemt ze dat haar zus Yu-in terminaal ziek is. De laatste wens van Yu-in is dat Eun Jin zou trouwen. Eun Jin wil haar zieke zus dit plezier niet ontzeggen en ze probeert dan ook om een geschikte man te vinden. Wanneer ze na een zoveelste poging om een man te vinden verzeild raakt in een vechtpartij ontmoet ze Kang Su-il (Park Sang-myeon). Kang Su-il blijkt wel min of meer te voldoen en al snel beslissen de twee te huwen. Het feit dat Kang Su-il niet op de hoogte is van het gangsterleven van Eun-Jin zorgt voor heel wat hilarische situaties. Wanneer Yu-in ook nog graag een kind zou zien voor haar zus wordt het helemaal moeilijk voor Eun-Jin.

My Wife Is A Ganster is een (bij momenten) hilarische actiekomedie met een vleugje drama waarvan wij heel erg hebben genoten. De film bevat veel meer humor dan actie en het is dan ook wel deels te begrijpen dat diegenen die de trailer (met een nadruk op martial arts vechtscènes) hebben gezien ietwat verkeerde verwachtingen hadden bij de film. Bepaalde humor scènes zijn echt onweerstaanbaar: de scène waarin een vrouw uitlegt aan Eun Jin hoe ze een man kan verwennen, de scène met de kat van de gangsterbaas… Ook de actie scènes zijn erg cool te noemen. De film begint al onmiddellijk met een indrukwekkende vechtscène die in de regen werd gefilmd. Voor bepaalde hardcore actieliefhebbers zal er misschien te weinig actie te zien zijn maar wie buiten een paar coole actiescènes ook nog een tof verhaal en zeer leuke humor wil, moet gewoon My Wife Is A Gangster bekijken. De casting en soundtrack van de film zijn ook zowat perfect. Shin Eun-gyeong, die we ook zagen in Ring Virus, is perfect in de rol van Eun Jin (aan de ene kant harde gangster, aan de andere kant een sukkel in haar relaties met mannen). Park Sang-myeon (Foul King, Nowhere To Hide) is erg geschikt voor de rol van de ietwat slome Kang Su-il. Het is gezien de fantastische films die er de laatste jaren werden gemaakt (zoals Shiri, Joint Security Area, Friend, The Foul King en natuurlijk ook deze My Wife Is A Gangster) niet te verbazen dat sinds een paar jaar vele cinefiele ogen gericht zijn op Zuid Korea. Miramax heeft inmiddels de rechten gekocht voor een Amerikaanse remake van deze film.

BEELD EN GELUID
Over het algemeen is het 1.85:1 anamorfische beeld van deze dvd erg goed te noemen. Fouten of printbeschadiging zijn er nauwelijks op te merken. Op bepaalde momenten konden wij jammer genoeg wel redelijk wat aliasing opmerken waarbij het beeld op bepaalde plaatsen gaat trillen. De Engelse ondertitels bevatten jammer genoeg hier en daar spelfouten, maar het blijft allemaal begrijpbaar. Op het geluid van deze dvd hebben we geen aanmerkingen. Zowel de Koreaanse Dolby Digital 5.1- als DTS- track klinken helder en indrukwekkend tijdens de actiescènes.

EXTRA’S
Jammer genoeg zijn de extra’s en een deel van de menuschermen niet in het Engels.
- Cast en crew info: teksten in het Koreaans
- Interview with gangster family; Koreaanse gesproken
- Making of (25 min.)
- Outtakes
- Promotion Data

CONCLUSIE
Een erg leuke film krijgt hier een goede dvd-release mee. Hopelijk doen de Koreaanse dvd-producenten binnenkort eens de moeite om naast de film ook de extra’s Engels te ondertitelen. Een must voor de liefhebbers van een originele komedie voorzien van een gezonde scheut actie.


cover
Studio: Bear Entertainment

Regie: Cho Jin-Gyu
Met: Shin Eun-Gyung, Park Sang-Myeon

Film:
8,5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
8,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
0

Genre:
Komedie

Versie:
Korea

Jaar:
2001

Leeftijd:
15

Speelduur:
105 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
876543225657


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch NTSC

Geluid:
Koreaans DTS 5.1
Koreaans Dolby Digital 5.1
Koreaans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Engels, Chinees, Koreaans
Extra's:
• Trailer
• Cast & Crew info
• Making of Film
• Production Notes
• Interviews
• Outtakes

Andere recente releases van deze maatschappij