:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SCRUBS - HET COMPLETE TWEEDE SEIZOEN
SCRUBS - HET COMPLETE TWEEDE SEIZOEN
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-04-25
SERIE
Aan het einde van het eerste seizoen staan J.D. en zijn vrienden voor een heel belangrijke stap in hun carrière. Ze hebben eindelijk hun eerste stagejaar erop zitten en zijn dus niet langer de groentjes van het ziekenhuis. Nu ze hun strepen verdiend hebben binnen het Sacred Heart Hospital staat niets hun glansrijke carrière nog in de weg, of toch? Net als alles goed begint te gaan, strooit Jordan, Dr. Cox’s evil ex-vrouw roet in het eten. Alle genante geheimen van J.D., Turk, Elliot, Carla, Dr. Cox en Dr. Kelso worden op tafel gegooid en in het tweede seizoen zien we hoe ze met deze onthullingen omgaan.


Voorts gaat het leven in Sacred Heart zijn gewone gangetje. Dr. Cox is nog steeds even cynisch, Dr. Kelso nog altijd even slecht en J.D., Turk en Elliot nog even gestoord. De dokters krijgen meer verantwoordelijkheid, maar zullen al snel ondervinden dat dat niet altijd zo gemakkelijk is. Eén ding is zeker, de werkdagen in het ziekenhuis vervelen nooit en blijven dolkomische situaties opleveren. In het eerste seizoen kwamen we al heel wat te weten over de hoofdpersonages uit Scrubs en deze tendens wordt voortgezet tijdens het tweede seizoen. Ook over een aantal belangrijke randpersonages, zoals Dr. Cox, Dr. Kelso en de conciërge van het ziekenhuis, komen we meer te weten. Daardoor gaan we het personeel van dit maffe ziekenhuis ook meer en meer vanuit andere perspectieven zien en dat is zeker de moeite.


Het tweede seizoen van Scrubs sluit naadloos aan op het vorige en biedt eigenlijk meer van de bekende succesformule: gekke personages, komische situaties en grappige dialogen. Maar dit alles toch doorweven met de nodige ernst.

BEELD EN GELUID
Qua beeld- en geluidskwaliteit is er niets veranderd ten opzichte van het eerste seizoen. Nog altijd zijn het beeld en het geluid gewoontjes, niet slecht maar ook niet noemenswaardig goed. Maar dat stoort niet. Wat wel erg dankbaar is, is dat er – in tegenstelling tot het eerste seizoen – geen gebruik gemaakt wordt van een lachband, wat dikwijls het geval is in een sitcom.


EXTRA'S

Het tweede seizoen van Scrubs bevat weer een heel aantal leuke extra’s. Naast de audiocommentaren,is er nog heel wat meer terug te vinden op het laatste schijfje van de box. Een zeldzame aandoening is een making-of die ons voor bijna een kwartier een beeld geeft van het leven achter de schermen bij Scrubs. Hoewel we een aantal zaken al wel wisten uit de making-of van het eerste seizoen, was dit filmpje toch zeker de moeite. In Muziekstijlen (7 minuten) wordt er meer uitleg gegeven over de rol van muziek in Scrubs. In deze korte reportage wordt echt duidelijk welke cruciale rol de muzieknummers spelen. In Johnny C. blijft praten geeft John McGinley (Dr. Cox) uitleg bij het verloop van zijn auditie, de eigenheid en de evolutie van zijn personage en zijn visie op de serie. 


In Geheimen en Leugens komen we tien minuten lang vanalles te weten over de acteurs wat ze misschien liever niet de wereld in gestuurd willen zien, maar dat uiteraard de moeite waard zijn om te weten, ofwel leuke roddels. J.D.’s Magie gaat over de rol van seks in het leven van J.D. tijdens dit tweede seizoen van Scrubs. Casting van stuntmannen gaat niet over de echte stuntmannen, maar wel over de casting van bekende acteurs voor allerlei gastrollen. En zo zijn er wel een aantal in Scrubs, zoals Dick Van Dyke en Heather Locklear. Op hol geslagen fantasie gaat over de soms toch wel vreemde fantasieën van de hoofdpersonages die zo typerend zijn voor Scrubs. Behalve deze nieuwe extra’s komen er ook een aantal oude vertrouwde bonussen terug zoals Weggeboend: Deleted scenes, Alternatieve teksten: een second opinion en de bloopers in Prestatie, Prestatie, Wanprestatie.


CONCLUSIE
Net als het eerste seizoen, is dit tweede seizoen van Scrubs zeker de moeite. De situaties, de personages en de dialogen blijven grappig en meer moet dat niet zijn, of toch?


cover
Studio: Buena Vista

Regie: Bill Lawrence
Met: Zach Braff, Donald Faison en Sarah Chalke

Film:
8/10

Extra's:
8/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2002

Leeftijd:
6

Speelduur:
480 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8717418171506


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Frans Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
Nederlans, Frans, Engels, Engels voor gehoorgestoorden, Italiaans, Duits, Spaans, Noors, Deens, Zweeds en Fins
Extra's:
• Audiocommentaar
• Weggeboend: deleted scenes
• Casting van Stuntmannen
• Muziekstijlen
• Alternatieve teksten: een second opinion
• Op hol geslagen fantasie
• Geheimen en Leugens
• Een zeldzame aandoening

Andere recente releases van deze maatschappij