:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SECRET SMILE
SECRET SMILE
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-05-25
SERIE
Als Miranda Cotton, een dertigjarige architecte, op een verjaardagsfeestje kennis maakt met een verre vriend van het feestvarken van dienst, dan slaat de vonk meteen over. Miranda is zo onder de indruk dat ze iets doet wat ze anders nooit zou doen, namelijk de man uit,nodigen naar haar appartement. Zonder iets van hem te weten – zelfs niet zijn naam – begint Miranda aan een passionele nacht. De volgende morgen is hij er nog steeds. “Hij” is Brendan Block, eveneens dertig en zakenman.


Miranda en Brendan starten een relatie en al snel brengt Brendan al zijn tijd bij Miranda door. Maar al gauw blijkt dat Brendan de relatie anders inschat dan Miranda. Hij neemt de reservesleutels van Miranda’s appartement en laat zich te pas en te onpas binnen en doet alsof hij er al jaren thuis is. Als Miranda op een avond thuiskomt  en merkt dat Brendan haar kasten doorzocht heeft en zelfs haar oude dagboek gelezen heeft, is voor haar de maat vol. Ze maakt  – tot groot ongenoegen van Brendan – een einde aan de relatie en een hele tijd hoort ze niets meer van hem.


Enkele maanden later duikt Brendan echter opnieuw op. Hij is erin geslaagd Miranda’s zus Kerrie aan de haak te slaan en Miranda is ervan overtuigd dat Brendan op deze manier wraak wil nemen. Maar zij is wel de enige die er zo over denkt. De rest van haar familie, haar ouders en zelfs haar manisch-depressieve broer Troy, vinden Brendan immers geweldig. Langzaam maar zeker infiltreert Brendan opnieuw in Miranda’s leven. Hij slaagt erin bij iedereen de schijn hoog te houden, terwijl hij Miranda heel duidelijk laat merken dat hij haar het leven zuur wil maken.
Miranda krijgt steeds meer het gevoel de grip op haar leven en de realiteit te verliezen. Geleidelijk aan verliest ze al haar familie, vrienden en kennissen aan Brendan. Maar dan nog is Brendan niet tevreden. Om Miranda te straffen is hij bereid heel erg ver te gaan.


De tweedelige serie Secret Smile is een verfilming van de gelijknamige thriller van Nicci French. David Tennant (Doctor Who en Single Father) speelt op overtuigende wijze de charmante slechterik Brendan. Kate Ashfield (Shaun Of The Dead) speelt slachtoffer Miranda. Het verhaal achter Secret Smile is er eentje van dertien in een dozijn, maar wat de acteerprestaties betreft, kunnen we niet klagen.

BEELD EN GELUID
Op vlak van beeldkwaliteit scoort Secret Smile zeker niet goed. Hoewel het hier gaat om een miniserie die voor televisie bedoeld was, zijn sommige scènes echt nog een pak slechter dan gemiddeld. In sommige beelden zit opmerkelijk veel ruis en dat zou toch wel beter moeten kunnen. De geluidskwaliteit is dan weer iets beter. Het gaat hier wel maar om stereogeluid, maar de dialogen zijn helder. Uiteraard is het geluid niet om naar huis te schrijven, maar het is ook niet storend.


EXTRA'S

Geen.

CONCLUSIE
Secret Smile is een typische thriller, niet meer en niet minder. Voor fans van Nicci French zal Secret Smile wel te pruimen zijn, maar voor aan de rest zal deze miniserie onopgemerkt voorbijgaan.


cover
Studio: ItvDVD

Regie: Christopher Menaul
Met: David Tennant, Kate Ashfield, Claire Goose

Film:
6.5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
5.5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
U.K.

Jaar:
2005

Leeftijd:
15

Speelduur:
138 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5037115316332


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Stereo


Ondertitels:
Engels voor gehoorgestoorden
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij