:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MY LITTLE PONY - DEEL 2
MY LITTLE PONY - DEEL 2
Bespreking door: Ellen - Geplaatst op: 2011-11-11
SERIE
In het tweede deel uit de dvd-reeks van My Little Pony keren we terug naar Pony-land waar Megan, Danny en Molly en hun ponyvriendjes wonen. En ook deze keer beleven samen weer de spannendste avonturen. Op deze disk vinden we in de eerste plaats het vervolg van Fugitive Flowers (het verhaal waarvan het eerste deel op de eerste disk staat). Voorts bevat My Little Pony - Deel 2 ook de vier delen van The Magic Coins.
Fugitive Flowers - Deel 2
De Flories zijn kleine bloempjes die op de vlucht zijn voor de crabnasties. Posey - die erg veel van bloemen houdt en haar tuintje altijd perfect verzorgt - beslist de arme bloempjes een plaats te geven tussen haar andere planten. Megan en de andere pony's geloven het verhaal dat de Flories vertellen over hun achtervolgers en de vriendjes besluiten in te grijpen. Ze krijgen de crabnasties te pakken en sluiten ze op. Maar 's nachts blijkt dat de Flories helemaal niet zijn wie ze zeggen dat ze zijn. Ze halen alle voedingsstoffen uit de grond om enorm groot te worden. Jammer genoeg gaat het tuintje van Posey daardoor helemaal kapot. De Flories zorgen ervoor dat alles verdord en doods achterbijft. De pony's moeten ingrijpen en ze hebben de hulp van de crabnasties nodig. Zullen die hen echter nog willen helpen?
The Magic Coins
Megan, Danny en Molly organiseren een picknick aan de waterkant. Het is zonnig weer en iedereen maakt veel plezier. Ze krijgen zelfs gezelschap van de babyzeepony's, die wel iets heel speciaals boven water halen: een grote kist vol schitterende munten. Elke munt ziet er anders uit, er staat telkens een andere tekening op. De pony's weten eerst niet dat het om magische munten gaat, maar wanneer er vreemde dingen gebeuren op de picknick begrijpen ze dat de munten daar voor iets tussen zitten. Zo blijft er maar eten komen uit hun picknickmand en kan één van de pony plots héél grote luchtbellen blazen.
Jammer genoeg leren de pony's op een pijnlijke manier dat je heel voorzichtig moet zijn met wat je wenst. Wanneer ééntje wenst dat het nooit meer zou regenen, komt ook die wens uit. Pony-land verandert in een mum van tijd in een woestijn en de babyzeepony's zijn er slecht aan toe zonder water. Megan vertrekt samen met een groepje pony's op zoek naar water. Onderweg komen ze hun vriend meester Mugic tegen. Hij vertelt hen dat de munten oorspronkelijk van een trol komen. Hij is de enige die de kracht van de munten kan breken. Jammer genoeg is deze trol de gemeenste die er is. Toch proberen Megan en de pony's hem te overtuigen. De trol is bereid de macht van de munten te breken als de pony's hem iets geven dat nog meer waard is. De pony's gaan op zoek naar een gouden bloem, een prachtige smaragd en een robijn. Maar toch is de trol nog niet overtuigd. Wat kunnen Megan en de pony's nog meer doen om de trol te overtuigen en Pony-land te redden? The Magic Coins is een vierdelig avontuur.BEELD EN GELUID

De beeld- en geluidskwaliteit van deze disk zijn dezelfde als die van My Little Pony - Deel 1. Het beeld is ook op deze disk verre van foutloos. Vlekken, ruis, trillende beelden, noem maar op. Om dan nog te zwijgen over het gebrek aan contrast dat vaak frappant is. Net als bij het vorige deel, merkten we ook hier op dat het geluid vrij wisselvallig is. Sommige passages klinken luid en helder, maar dat kan snel veranderen, want sommige scènes lijken dan weer ineens van heel ver te komen.EXTRA'S

We krijgen alleen een aantal trailers vooraf, namelijk voor De Schippers van de Kameleon, Bob De Bouwer en Brum.

CONCLUSIE
Net als het eerste deel vonden we ook My Little Pony - Deel 2 zeker de moeite waard. The Magic Coins vinden we persoonlijk één van de beste verhaaltjes van My Little Pony. Bovendien zitten in deze afleveringen heel wat leuke liedjes. Bijzonder leuk en boordevol nostalgie.

coverStudio: Bridge Entertainment

Regie: Gerry Chiniquy, Milton Gray, Tom Ray
Met: -

Film:
9/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3/10

Beeld:
3/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
-

Speelduur:
50 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8711983458024


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Nederlands Dolby Surround 2.0


Ondertitels:
-
Extra's:
• Trailers

Andere recente releases van deze maatschappij