:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ONGELOOFLIJKE AVONTUREN VAN WALLACE & GROMIT, DE
ONGELOOFLIJKE AVONTUREN VAN WALLACE & GROMIT, DE
Bespreking door: Ronny - Geplaatst op: 2001-07-17

ACHTERGROND
Nick Park en de Aardman Studio's hebben niet zo lang geleden "Chicken Run" gemaakt. Nick Park dankt zijn naambekendheid aan twee figuren, nl. de uitvinder Wallace en de hond Gromit, allebei door hem bedacht. Deze kleifiguren hebben tot nu toe 3 avonturen achter hun naam staan: A Grand Day Out, The Wrong Trousers en A Close Shave. Deze kortfilms van elk ongeveer een half uur hebben verschillende onderscheidingen gekregen waarvan de laatste 2 zelfs een Oscar voor beste korte animatie.

EPISODES
A Grand Day Out: Wallace en Gromit zijn verwoede kaaseters. Ze vinden dat ze het best hun vakantie doorbrengen op een plaats die het paradijs is voor kaasliefhebbers. Ze gaan dan maar aan de slag om een raket te bouwen om naar de maan te vliegen en er te genieten van de overvloed aan kaas. Maar er is een eenzame bewoner die niet echt gesteld is op hun bezoek.

The Wrong Trousers: Wallace heeft enorm veel rekeningen te betalen en besluit om een kamer te verhuren om zo extra geld in kas te krijgen. Er komt een zwijgzame pinguin op de advertentie af. Wallace en deze bizarre pinguin schieten zeer goed met elkaar op, maar Gromit voelt zich uitgesloten en vertrekt met de noorderzon. Tot Gromit er achterkomt dat de pinguin een diamant wil stelen met behulp van de Techno-Broek van Wallace. Gromit moet nu proberen om dat plan te verijdelen.

A Close Shave: De laatste tijd verdwijnen er veel schapen, de kranten staan er vol van. Wallace begint gevoelens te krijgen voor een wolverkoopster en Gromit is in een val gelopen en opgesloten in de gevangenis voor moord op schapen. Het echte brein achter deze schapendans is de hond van de wolverkoopster. Wallace, Gromit en een kudde schapen werken samen om de demonische hond te stoppen.

BEELD EN GELUID
Beeld en geluid zijn van mindere kwaliteit zonder echt slecht te zijn. Het beeld bevat voldoende diepte en detail en af en toe merk je dat de zwarttinten niet helemaal solide zijn. Compressiefouten zijn echter niet te bespeuren.
Het geluid is duidelijk en redelijk zuiver, maar maakt niet zo heel veel gebruik van alle kanalen. De disk bevat geen Nederlandse ondertitels, maar wel een Nederlands gedubte audiotrack.

EXTRA'S
In tegenstelling tot de regio 1-versie die enkele extra's bevat, bevat deze Benelux-release geen extra materiaal. Bijzonder jammer.

CONCLUSIE
Heb je genoten van Chicken Run, dan moet je deze ook gezien hebben. De typische animatiestijl en grappen kan je op deze dvd in grote hoeveelheden terugvinden.
coverStudio: DreamWorks

Regie: Nick Park
Met: Peter Sallis

Film:
9/10

Extra's:
0/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Animatie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
89, 93, 95

Leeftijd:
AL

Speelduur:
82 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
0678149094992


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0
Nederlands Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0
Deens Dolby Surround 2.0
Fins Dolby Surround 2.0
Zweeds Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Engels
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij