:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ZOOKEEPER
ZOOKEEPER
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-01-12
FILM
Ondanks rolletjes in komedies als You Don't Mess With The Zohan, 50 First Dates en Hitch is Kevin James hier nog niet echt een bekende naam, maar over de oceaan is dat anders. Meer zelfs, zijn komische talenten volstaan ginder om een hele film rondom hem te draaien. Wie zat te likkebaarden van pakweg Night In The Museum zal ook met deze Zookeeper zijn draai wel vinden, want die films vertonen heel wat gelijkenissen, alleen zonder de verbluffende special effects en zonder Stiller die best af en toe grappig kan zijn, want jammer genoeg is Kevin James dat zelden of nooit.
 
 
James speelt de rol van Griffin Keyes, een dierenverzorger uit de zoo van Boston die nogal sullig en infantiel door het leven gaat. Zoals vaak loopt het ook in de liefde voor geen meter. Zijn grote liefde, Stephanie (Leslie Bibb), begrijpt zijn obsessie voor dieren niet en voor deze materialistische trien is Griffin niet meer dan een voetveeg. Wanneer de lamme goedzak op een zomerse avond de hand van zijn geliefde vraagt, wordt hij niet alleen wandelen gestuurd, maar wordt het ook de grootste vernedering uit zijn leven. Griffin is er het hart van in en moet bovendien toezien hoe ze valt voor de hippe druiloor Gale (Joe Rogan). De beestjes in de dierentuin zien ook hoe hun favoriete verzorger aan de afgrond raakt en wanneer de dierentuin zijn poorten heeft gesloten, beleggen de dieren een vergadering om te kijken hoe ze hun vriend uit de nood kunnen helpen. En jawel, de lieve dieren schijnen te kunnen spreken en nog wel in mensentaal, maar omdat de mensheid nu eenmaal niet te vertrouwen is, besluiten ze dat het maar beter is om eeuwig te zwijgen. Het is een regel die ze niet willen breken, zelfs niet voor hun vriend. Joe de leeuw (Sylvester Stallone) is echter niet het slimste beestje van het park en geheel buiten zijn wil floepen de woorden uit zijn muil. De arme Griffin is nog maar net bekomen van het besef dat dieren kunnen spreken of hij wordt meegesleept in hun snode plan om zijn ex terug te winnen. De dieren hanteren echter hun eigen spelregels en samen met collega Kate (Rosario Dawson) beleeft de dierenverzorger de meest dolle avonturen want Griffin is niet alleen een ongeneeslijke klungel, dierenmanieren blijven nu eenmaal dierenmanieren die mensen niet steeds begrijpen.
 
 
Met zulk een scenario is het overduidelijk dat je geen grote kunst te zien zal krijgen en dat deze film louter gebaseerd is op wat onschuldig familie-entertainment. Het grote probleem bij Zookeeper is niet dat we het kind in ons terug te voorschijn moeten toveren, wel de vaak sullige methodes die men daarvoor bedacht heeft. Zo is Bernie de gorilla (Nick Nolte) gewoon een man in een gemotoriseerd pak en in tijden van CGI werken zulke trucjes niet langer. De sprekende dieren zijn wel sympathiek, maar er is duidelijk weinig werk van de dialogen gemaakt, en ze zijn nooit grappig. Meer zelfs, het is eerder irritant, maar van een regisseur (Frank Coraci) die ons eerder gedrochten als Click en Around The World In 80 Days schonk, hadden we niks beters verwacht. Deze film heeft ons niet bepaald fan van Kevin James gemaakt en het is en blijft een raadsel wat een topactrice als Rosario Dawson in zo’n flauwe komedie loopt te doen. De allerkleinsten zullen Zookeeper misschien nog wel weten te pruimen, maar de cinefiel in ons zegt: wat een draak van een film!
 
 
BEELD EN GELUID
Het beeld van deze film is meer dan geslaagd, ook al is het jammer dat er in een komedie als deze niet wat meer kleur aanwezig is want het oogt allemaal wat donker. Het geluid bevat een perfecte balans tussen de dialogen, achtergrondgeluiden en de soundtrack. Wel is het bizar waarom deze moderne film bol staat van krakers uit de jaren 70. Geen kind dat een aha-effect zal beleven als de dieren plots More Than A Feeling van Boston uit hun keel schrapen, als je begrijpt wat we bedoelen.
 
EXTRA’S
Op deze dvd vind je vier extra’s, maar geen enkele die echt het bekijken waard is. Lachen is aanstekelijk toont je gedurende een vijftal minuten wat bloopers en ook al zal het wel de bedoeling zijn om ons wat extra komische minuten te bezorgen, hebben we geen enkel moment een lachsalvo in ons voelen opkomen. Bernie De Gorilla vertelt ons wat meer over het gorillapak, waarin we leren dat de acteurs vooral veel afgezweet hebben. Ten slotte is er nog De Donzige Co-Sterren en Het Maken Van De Visual Effects die ons wat bijbrengen over de Image Works-studio’s, want een mond van een leeuw is nu eenmaal niet gemaakt om te praten en daar komt heel wat computerwerk aan te pas.
 
 
CONCLUSIE
Zookeeper is nooit grappig en bij momenten vrij debiel. De hoofdschuldige is hier Kevin James, het maatje van Adam Sandler, die gewoon niet kan acteren. Flauwe special effects en een belachelijk scenario maken deze Zookeeper één van de flauwste films van het jaar. Klik maar door naar de volgende recensie!cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Frank Coraci
Met: Kevin James, Rosario Dawson, Leslie Bibb. Stemmen van Sylvester Stallone, Adam Sandler, Nick Nolte, Cher

Film:
3,5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Familiefilm

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2011

Leeftijd:
6

Speelduur:
98 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609657456


Beeldformaat:
2.40:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Nederlands Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans
Extra's:
• Lachen is aanstekelijk (Bloopers)
• Documentaire Bernie De Gorilla
• Documentaire De Donzige Co-sterren
• Documentaire Het Maken Van Visual Effects

Andere recente releases van deze maatschappij