:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ALANIS MORISSETTE - LIVE IN THE NAVAJO NATION
ALANIS MORISSETTE - LIVE IN THE NAVAJO NATION
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-09-03
FILM
Music In High Places is een muziek- en reisserie waarin internationale artiesten op zoek gaan naar diverse plekken op aarde om er kennis te maken met de omgeving, de mensen die er wonen en om er een vleugje cultuur op te snuiven. Tegen die achtergrond spelen ze een aantal akoestische nummers uit hun repertoire. Het resultaat is een soort van (muziek)documentaire met een beperkte culturele boodschap. Alanis Morissette die al enkele lovenswaardige en succesvolle cd’s op haar palmares heeft staan, tracht met deze Live In The Navajao Nation dieper door te dringen tot de geschiedenis en de spiritualiteit van de Navajo-indianen in Arizona. Tussen de songs door wordt ze rondgeleid door een lokale gids en raakt ze gefascineerd door de geschiedenis en de omgeving. De vele natuurparken in de buurt staan uiteraard garant voor wondermooie en adembenemende plaatjes, maar dat neemt niet weg dat wij na 52 minuten het schijfje met veel plezier uit de speler gehaald hebben. De combinatie is niet echt geslaagd en we vermoeden dat vele kijkers na één kijkbeurt zullen afhaken. Geef ons maar een echte volwaardige documentaire of een echte muziek-dvd van een liveconcert.

PLAYLIST
Baba
That I Would Be Good
No Pressure Over Cappuccino
U R
Heart of the House
Your House
I Was Hoping
Uninvited
Ironic

BEELD EN GELUID
Alanis Morissette kan zich live meer dan behoorlijk uit de slag trekken, zoveel is duidelijk. Echter, wij vermoeden dat de liveopnames in de studio zijn bijgewerkt zodat haar stem beter tot haar recht komt. In de featurettes krijgen we enkele beelden te zien van de opnames en daar klinkt haar stem toch heel wat natuurlijker. Trouwens, de Dolby Digital 5.1-mix op deze dvd is niet helemaal correct gemixt. Zo hoor je tijdens dialogen en liveopnames duidelijk stemmen via de surroundkanalen, wat uiteraard niet de bedoeling is. Een dikke onvoldoende wat de geluidstransfer betreft dus. Het beeld scoort iets beter, het heeft een 1.85:1-beeldformaat maar is niet anamorfisch. De kwaliteit is bevredigend, doch merk je soms dat donkere scènes niet voldoende detail bevatten en het contrast eveneens niet optimaal geregeld is.

EXTRA’S
Op de achterflap van de dvd worden de extra’s voorgesteld als zijnde heel uitgebreid: “Behind the Scenes featurette, Getting There featurette and much more”… Much more betekent niet meer dan een optie om alleen de muziek af te spelen en een korte biografie van de carrière van Alanis Morissette. De twee featurettes Behind the Scenes (6 min.) en Getting There (6 min. 35) zijn beelden van achter de schermen met interviews over het hoe en waarom van deze muziekopnames.

Noch de muziekdocumentaire, noch de extra’s worden Nederlands ondertiteld. Alleen Franse, Spaanse en Duitse ondertitels vinden we terug. Jammer.

CONCLUSIE
De serie Music In High Places wordt wat ons betreft onterecht tot de ultieme internationale muziek- en reisserie gebombardeerd. Alanis Morissette zou zich beter blijven concentreren op haar muziek-cd’s en volwaardige muziek-dvd’s. Technisch gezien zit het met de beeldkwaliteit redelijk snor, maar het geluid gaat toch wel de mist in. De extra’s zijn daarbij ook al niet overdonderend.


cover



Studio: Video Film/Express

Regie: Alan Carter
Met: Alanis Morissette, Nick Lashley, Gary Novak, Joel Shearer

Film:
5/10

Extra's:
4/10

Geluid:
1/10

Beeld:
7/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
2002

Leeftijd:
AL

Speelduur:
52 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713053002793


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Frans, Duits, Spaans
Extra's:
• Behind The Scenes
• Getting There
• Music Only
• Biografie

Andere recente releases van deze maatschappij