:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GOOD OLD FASHIONED ORGY, A
GOOD OLD FASHIONED ORGY, A (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-07-06

FILM
Lachen is gezond, maar het is vooral de ideale manier om geld in het laatje te brengen. Dat dachten zonder twijfel ook Alex Gregory en Peter Huyck, het duo dat verschillende sketches voor de populaire David Letterman-show schreef. Alleen slaan de twee de bal volledig mis en het is dan ook geen wonder dat deze film die in 2008 is opgenomen nu pas op dvd en Blu-ray verschijnt. Een titel als A Good Old Fashioned Orgy klinkt misschien opwindend, toch is het een oersaaie film boordevol afgelikte grappen die slechts zelden een glimlach op het gelaat van de kijker kunnen toveren.

Eric (Jason Sudeikis die onlangs nog te zien was in Horrible Bosses) is een dertiger die bekend staat om het organiseren van uitzinnige feesten. De fuiven zijn steeds succesvol en eindigen steeds in boertige zuippartijen waarover de deelnemers weken nadien nog met plezier napraten. Nadat het laatste feest, The White Trash Bash, opnieuw de nodige geluidsoverlast veroorzaakte, besluit Erics vader (een kleine, maar dolkomische rol van Don Johnson) om de stekker uit het stopcontact te trekken en de woning te verkopen. Eric laat echter de moed niet zakken en hij beslist samen met zijn boezemvrienden Mike (Tyler Labine) en Doug (Martin Starr) om op Labour Day voor de laatste keer een ultiem feest te organiseren in de vorm van een ouderwetse orgie. Een leuk plan dat weliswaar in het water dreigt te vallen door de kandidaat-kopers die geïnteresseerd zijn in de woonst en daarom probeert Eric het hart van makelaarster Kelly (Leslie Bibb die we kennen uit Iron Man) te veroveren, hij hoopt immers op die manier de knappe blondine ervan te overtuigen om de verkoop tot na Labour Day uit te stellen.

Het probleem van deze komedie zit hem niet alleen in het flauwe verhaal, maar ook in het feit dat A Good Old Fashioned Orgy geen enkele seconde grappig is. De plot van de moppen voel je van mijlenver aankomen en ze worden op de koop toe verpest door de ergerlijke cast die niet kan acteren. De onuitstaanbare Tyler Labine tracht krampachtig om in iedere scène (weliswaar zonder succes) zijn evenbeeld Jack Black na te bootsen, terwijl Leslie Bibb zonder meer een knappe verschijning is, waarmee helaas meteen alles gezegd is over de brunette. Niet dat je alle schuld naar de spelers moet afschuiven, want elk van hun kreeg een personage toebedeeld dat bulkt van de platgereden clichés. Zo is er de nerd die nadat hij wordt ontslagen "het echte leven" ontdekt, of is er het lelijke, domme gansje dat zich in bed ontpopt tot een wild seksbeest. Het zijn inderdaad allemaal karakters die we tot vervelens toe in tal van andere (en betere) komedies hebben gezien. Het staat bovendien als een paal boven water dat Gregory en Huyck enkel wilden profiteren van het succes dat films als Old School of het fantastische The 40 Year Old Virgin te beurt vielen, maar jammer genoeg is A Good Old Fashioned Orgy niet meer dan een harkerige poging tot imitatie geworden. Veel gore taal en talloze knipogen naar de grote broer American Pie , maar met enkel deze twee elementen kun je nooit 90 minuten de aandacht van een filmliefhebber gaande houden. Jawel, er bestaan slechtere films in het genre, maar er bestaan vooral veel betere!

BEELD EN GELUID
Alle beelden zijn piekfijn zoals je van een Blu-ray mag verwachten, alleen kozen de regisseurs voor te felle kleuren waardoor alles artificieel lijkt. Het geluid zit technisch wel snor, maar blijkbaar was het budget niet groot genoeg om voor een spetterende soundtrack te zorgen, want van een film waarin feesten centraal staat, verwacht je toch meer dan wat slaapwekkende achtergrondmuziek.

EXTRA'S
Op drie trailers na staan er geen extra's op deze Blu-ray.

CONCLUSIE
Wie van A Good Old Fashioned Orgy een pittige sekskomedie verwacht, zal zonder meer van een kale reis thuiskomen. Vuile praat hoor je in overvloed, maar zowel het slappe scenario als de ondermaatse acteerprestaties maken van deze platvloerse komedie een vervelende vertoning.
coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Alex Gregory en Peter Huyck
Met: Lake Bell, Jason Sudeikis, Leslie Bibb, Michelle Borth, Nick Kroll, Tyler Labine, Angela Sarafyan, Lindsay Sloane

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
7.5/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
12

Speelduur:
96 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664097014


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Engels Dolby Digital 5.1


Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij