:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MANCHESTER UNITED - BEYOND THE PROMISED LAND
MANCHESTER UNITED - BEYOND THE PROMISED LAND
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-09-22
FILM
"Manchester United Beyond the Promised Land" laat zien hoe het er achter de schermen van één van 's werelds grootste sportbedrijven aan toegaat en het effect dat dit sportfenomeen heeft op de levens van medewerkers en fans. Rond voetbalwedstrijden doen zich Beatles-achtige taferelen voor, waarbij vele uitzinnige fans hun voetbalhelden toejuichen en contact met hen proberen te leggen. Maar ook fans van andere clubs komen aan het woord. Ondertussen timmert het team zelf onder leiding van het management hard aan de weg. De camera slaat hen hierin nietsverhullend gade, in de kleedkamer, in de bestuurskamer, op de golfbaan en op reis. Deze wervende tekst staat te lezen op de cover van de Manchester United dvd. Het is inderdaad zo dat de kijker een blik achter de schermen krijgt bij Manchester United, jammer genoeg blijft het bij een blik achter de schermen. Zelf zijn we geen fans van Manchester United maar de mogelijkheid om een wedstrijd te bekijken van dit toch wel indrukwekkende team slaan we niet af. Spijtig genoeg bleven we wat pure voetbalbeleving betreft in de kou staan met deze dvd. Gedurende de 90 minuten speelduur hebben wij ons niet zitten vervelen, maar meer beelden van voetbalwedstrijden zouden de levensduur van deze dvd enorm verlengd hebben. Meemaken hoe het eraan toe gaat bij het marketing department van Manchester United kan interessant zijn, maar we kunnen ons eerlijk gezegd niet voorstellen dat iemand deze documentaire meerdere keren zou bekijken. In plaats van 10 minuten door te gaan over een golfpartij van de spelers was het interessanter (en op gebied van rechten natuurlijk duurder/moeilijker voor de makers van de documentaire) geweest wat meer te laten zien van de fantastische matchen die tijdens het seizoen 1999-2000. Vol spanning keken we uit naar het moment waar we nog eens Redondo (toen bij Real Madrid) mits een aantal sublieme acties (dat hakje!) de ManU verdediging op een hoopje konden zien spelen. Geen van dit alles echter, 20 seconden beelden van de sublieme match Manchester United – Real Madrid en dan weer 5 minuten een supporter die aan het woord komt en probeert uit te leggen waarom zijn liefde voor ManU zo groot is. Jammer.

BEELD EN GELUID
Over beeld en geluid kunnen we tevreden zijn. Het beeld oogt niet altijd even scherp, maar dit is voornamelijk te wijten aan het originele beeldmateriaal (opname technieken, filmstock…) en niet aan de productie van deze dvd. De achtergrondmuziek komt goed tot zijn recht middels de Dolby Digial 5.1 track. De achterste kanalen worden doorgaans bijna niet gebruikt, iets wat bij deze documentaire zeker geen probleem vormt. Een aantal mensen zullen het niet appreciëren dat de Nederlandse ondertitels niet kunnen verwijderd worden.

EXTRA’S
Een aantal interviews met belangrijke spelers/trainers uit de geschiedenis van Manchester United, niets bijzonders. Volgende personen komen aan het woord: Alex Ferguson (10 min.), Bobby Charlton (10 min. 22), David Beckham (5 min.), Roy Keane (8 min.12) en Ryan Giggs (7 min.37). Voorts krijg je nog een trailer, fotogalerij en een biografie voorgeschoteld.

CONCLUSIE
Voetbal liefhebbers die hopen op deze dvd mooie acties of goals terug te vinden zullen grotendeels van een kale reis thuiskomen. Fanatieke Manchester United fans die eens willen zien hoe het eraan toe gaat achter de schermen bij hun favoriete club kunnen misschien iets met deze dvd aanvangen. Op zich is de documentaire wel eens interessant om te bekijken, maar gezien wij er van uit gaan dat deze documentaire niet keer op keer kan bekeken worden vinden we een 5 op 10 een terecht cijfer.


cover
Studio: Indies Home Entertainment

Regie: Bob Potter
Met: diversen

Film:
5/10

Extra's:
5/10

Geluid:
7/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Documentaire

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2000

Leeftijd:
AL

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8714025503867


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Interviews
• Trailer
• Biografie
• Fotogalerij

Andere recente releases van deze maatschappij