:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> MEETING EVIL
MEETING EVIL
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2012-09-09
FILM
Chris Fisher was in zijn jonge jaren een beloftevolle advocaat die werkzaam was in Londen, maar de drang om het te maken in de filmwereld deed de Amerikaan beslissen om zijn toga aan de wilgen te hangen. Tot nu toe heeft zijn nieuwe roeping hem maar weinig opgeleverd, want naast enkele afleveringen van Cold Case en Hawaii-Five-O staat er maar weinig moois in z'n filmografie. Meer zelfs, Fisher zal wellicht eeuwig bekend blijven als de man die S. Darko regisseerde, de sequel van het meesterwerk Donnie Darko, die zo slecht was dat hij onmiddellijk op dvd werd uitgebracht. Het nieuwste wapenfeit van Fisher is de vermakelijke neo-noirfilm Meeting Evil, ofschoon ook die nooit de bioscoopzalen heeft gezien. 


John Felton (Luke Wilson) beleeft een verjaardag die hij nooit meer zal vergeten. Niet alleen wordt de makelaar op z'n geboortedag ontslagen, maar ook is het de dag waarop John aan het begin van een hachelijk avontuur staat. Alles begint als ene Richie (Samuel L. Jackson) aanbelt. Op het eerste gezicht wil dit flamboyante heerschap enkel hulp voor zijn defecte wagen, doch blijkt dat slechts een smoesje te zijn om John de deur uit te krijgen. De arme John wordt meegesleurd in een wereld van zinloos geweld, Richie is immers een gevaarlijke psychopaat die alle voorbijgangers zonder genade omverschiet en als klap op de vuurpijl is hij degene die verdacht wordt van alle moorden. De stakkerd kan niemand meer vertrouwen, zelfs niet zijn vrouwtje Joanie (Leslie Bibb die we de laatste maanden reeds aan het werk zagen in Zookeeper, A Good Old Fashioned Orgy en natuurlijk ook in de twee Iron Man-films). Is John in staat om zijn onschuld te bewijzen of is hij het weerloze slachtoffer van een duivelse moordenaar?


Meeting Evil is het soort film dat zijn inspiratie haalt uit klassiekers als The Sugarland Express en Badlands, doch gaat Fishers film gebukt onder een zwak scenario (dat trouwens door de cineast is geschreven). De thriller is namelijk net iets te veel gebaseerd op de acteertalenten van Samuel L. Jackson die de hele cast zonder moeite naar huis speelt, alhoewel je geen doorgewinterde filmkenner moet zijn om te zien dat de acteur slechts zijn Jules Winnfield-personage van Pulp Fiction opnieuw uit de kast haalt. De vele puike oneliners en het brutale geweld maken van Meeting Evil dan ook een spetterende onemanshow van Jackson, maar helaas faalt deze prent op alle andere fronten. Fisher slaagt er niet echt in om de nodige spanning op te bouwen en het verhaal is (op het onnozele einde na) zo voorspelbaar dat zelfs het kleinste kind meteen doorheeft waar de gewezen advocaat zijn mosterd heeft gehaald. Luke Wilson speelt nooit overtuigend, wat niet kan worden gezegd van Leslie Bibb, maar jammer genoeg krijgt de blondine een rol van dertien in een dozijn. Meeting Evil is zeker geen slechte film en als je de kans krijgt om deze thriller te zien, moet je dat beslist doen (al was het maar voor Samuel L. Jackson), maar geld uitgeven aan deze dvd is niet nodig, de kans dat je dit schijfje meerdere malen in je dvd-lader laat verdwijnen is immers zeer klein.


BEELD EN GELUID
Ofschoon er geen filmgrain of andere onzuiverheden te bespeuren valt, is de beeldkwaliteit van Meeting Evil ondermaats. De reden ligt niet alleen bij het beperkte budget waarover Fisher beschikte, de cineast koos eveneens voor een afschuwelijk kleurenpalet waardoor heel wat scènes een amateuristische en gedateerde indruk krijgen. Het geluid scoort heel wat beter, ook al is dit niet het soort film dat je homecinema tot leven zal brengen.

EXTRA'S
Het zou best leuk geweest zijn om de uitleg van Samuel L. Jackson te horen waarom hij zich liet overhalen om mee te werken aan deze productie, maar helaas (of gelukkig?) staat er geen enkele extra op deze dvd.


CONCLUSIE
Meeting Evil is een matige thriller zonder veel diepgang die van de ondergang wordt gered door een uitmuntende Samuel L. Jackson, ook al speelt de Pulp Fiction-ster slechts op automatische piloot.


cover
Studio: Sony Pictures HE

Regie: Chris Fisher
Met: Samuel L. Jackson, Luke Wilson, Leslie Bibb, Peyton List

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2012

Leeftijd:
16

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712609656138


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1
Duits Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Engels, Engels voor doven en slechthorenden, Frans, Nederlands, Duits, Deens, Fins, Noors, Zweeds, Spaans, Italiaans
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij