:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SWORD AND THE SORCERER, THE
SWORD AND THE SORCERER, THE
Bespreking door: Mattias - Geplaatst op: 2002-10-01
FILM
De demonische magiër Xusia ligt al meer dan duizend jaar dood in zijn graf wanneer de kwaadaardige Titus Cromwell hem met behulp van een heks weer tot leven roept. Cromwell heeft de demon nodig in zijn oorlog tegen het vredelievende volk van Koning Richard. Met de hulp van Xusia’s zwarte magie kan Cromwell het rijk veroveren en de hele koninklijke familie uit moorden. De jonge prins Talon ontsnapt echter aan het bloedbad. Vele jaren later, Talon is ondertussen een echte strijder geworden, komt hij als huurling in dienst van de jonge prinses Alana terug tegenover Cromwell te staan. De tijd van de wraak lijkt aangebroken.

Wij zijn nooit liefhebbers geweest van het fantasygenre en The Sword And The Sorcerer is zeker geen film om ons over de streep te trekken. Bij momenten waarlijk zielige acteerprestaties, cheesy dialogen en een toch wel zwakke plot maken van deze jaren ’80-productie geen film die lang blijft hangen, tenzij misschien in negatieve zin. De film komt ook grotendeels gedateerd over met special effects die bij momenten behoorlijk lachwekkend zijn. Ook de muziek wekt doorgaans irritatie op.

BEELD EN GELUID
Het beeld is voor het grootste deel afgewassen en redelijk onscherp, kleuren komen gedateerd over. Fouten en grain zijn voor een deel aanwezig. Het originele beeldformaat van de film is 2.35.1, het beeld is echter in 1.78.1-formaat op deze dvd gezet, men mist dus een deel van het beeld aan de zijkanten. Tijdens de film heeft de kijker hier weinig last van maar het blijft natuurlijk een spijtige zaak dat men het originele beeldformaat niet respecteerde. De Dolby Surround 2.0-track klinkt behoorlijk voor een film uit de jaren ’80. De actie en dialogen komen over het algemeen helder en met de nodige power naar voor. De achterkanalen worden zelden gebruikt. De ondertitels zijn relatief klein, voor bepaalde lezers wellicht een voordeel, wat ons betreft mochten ze gerust iets groter zijn. De film bevat slecht 6 chapter stops.

EXTRA’S
Een trailer is het enige wat we te zien krijgen.

CONCLUSIE
Een niet zo leuke film krijgt een matige dvd release mee. The Sword And The Sorcerer lijkt ons een film die enkel aan te raden is voor fantasyfans die al een tijdje op hun honger zitten of kijkers met een fetisj voor gedateerde haartooien. Wie geen te origineel verhaal of coole special effects verwacht en kickt op Conan en aanverwanten kan misschien nog iets aanvagen met deze toch wel gedateerde film.


cover
Studio: Dutch FilmWorks

Regie: Albert Pyun
Met: Lee Horsley, Kathleen Beller, Simon MacCorkindale

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
5,5/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Fantasy

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1982

Leeftijd:
16

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8715664009505


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij