:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JAMES BOND - FROM RUSSIA WITH LOVE
JAMES BOND - FROM RUSSIA WITH LOVE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-09-17
FILM
From Russia With Love is de tweede film uit de James Bond- reeks en is net als Dr. No geregisseerd door Terence Young en geproduceerd door Albert R. Broccoli en Harry Saltzman. James "007" Bond (Sean Connery) krijgt de opdracht om naar Istanbul te vliegen om er het decodeertoestel Lektor te bemachtigen. Hij ontmoet de geheime Sovjetagente Tatiana (Daniela Bianchi) die hem meer informatie verschaft over het toestel. Wat zij echter niet weet is dat ze in feite voor Spectre werkt, de misdaadorganisatie die uit is op wraak en die Bond in de val wil lokken. Het wordt dus opletten geblazen voor Bond. De film speelt zich af op diverse locaties, heeft de nodige actiescènes en voor het eerst krijgen we 'Q' (Desmond Llewelyn) en zijn gadgets te zien.

BEELD EN GELUID
De film wordt gepresenteerd in een anamorf 1.85:1-beeldformaat dat er redelijk goed uitziet. Omdat de film al 37 jaar oud is, is er wel ruis aanwezig en staan er krassen op de print, maar daar is weinig aan te doen. Deze dvd biedt je de film in de beste beeldkwaliteit die je tegenwoordig kan vinden. Het geluid is een Dolby Digital monomix die niet echt denderend klinkt. Men mag dergelijke audiotracks natuurlijk niet vergelijken met een Dolby Digital 5.1-mix in recentere films. Al bij al toch een bevredigende beeld- en geluidstransfer.

EXTRA'S
De James Bond-dvd-reeks wordt gekenmerkt door de vele extra's en op deze From Russia With Love is dat niet anders. Vooreerst is er een audiocommentaar met regisseur en leden van de cast en crew. Het gaat hier om gemonteerde interviews waarin veel aspecten van de film belicht worden. Ieder heeft zo zijn eigen verhaal en anekdote te vertellen. Voorts is er de 34-minuten durende documentaire Inside From Russia With Love waarin aan de hand van interviews de productieproblemen toegelicht worden, alsook de constante wijzigingen aan het scenario. De tweede documentaire Harry Saltzman: Showman duurt 27 minuten en belicht het leven van Harry Saltzman die de eerste negen Bond-films medeproduceerde. Via interviews met familieleden en Bond-acteurs komen we meer te weten over deze man. Eveneens aanwezig is een zeer uitgebreide Fotogalerij, ingedeeld in 16 hoofdstukken. Ten slotte kan je nog de Originele Bioscooptrailer, Duo-trailers en diverse tv- en radiospots bekijken. De extra's (behalve de audioommentaar) kan je desgewenst ondertitelen in het Engels, Frans of Italiaans, maar jammer genoeg niet in het Nederlands. Eén klein minpuntje is dat de toegang tot de menu's iets te lang duurt (geldt overigens voor alle Bond-dvd's in deze serie). Het menu met de 'activate' button mocht gerust achterwege blijven, misschien een tip voor toekomstige releases. Voor de rest niets dan lof over de James Bond-dvd's.

CONCLUSIE
Liefhebbers en fans van James Bond kunnen hun hartje weer ophalen aan de nieuwe avonturen van hun held. Alle ingrediënten zijn aanwezig voor een spannend avontuur, inclusief het vrouwelijk schoon. Wie niet valt voor 007 is wellicht ook niet met deze prent te overtuigen. Het zij zo.


cover
Studio: MGM

Regie: Terence Young
Met: Sean Connery, Daniela Bianchi, Pedro Armendariz, Lotte Lenya, Robert Shaw

Film:
7/10

Extra's:
7/10

Geluid:
6/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1963

Leeftijd:
AL

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626003984


Beeldformaat:
1.85:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Grieks, Hongaars
Extra's:
• Audiocommentaar door cast en crew
• Inside From Russia With Love
• Harry Saltzman Showman
• Fotogalerij
• Originele bioscooptrailers
• Originele tv- en radiospots
• Boekje van 8 pag.

Andere recente releases van deze maatschappij