:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> JAMES BOND - GOLDFINGER
JAMES BOND - GOLDFINGER
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2000-08-27
FILM
Goldfinger is de derde film uit de populaire James Bond-reeks en ook hierin speelt Sean Connery de rol van 007. Deze keer bestaat zijn opdracht erin om een zekere Goldfinger (Gert Fröbe) te schaduwen, een crimineel die van goudsmokkel verdacht wordt. Bond komt in aanraking met Oddjob en Pussy Galore, handlangers van Goldfinger, maar weet uiteindelijk toch het vertrouwen te winnen en raakt zo achter de plannen van Goldfinger die een nucleaire bom wil laten ontploffen in Fort Knox om de goudvoorraad te vernietigen en zo de economie een zware slag toe te brengen.

BEELD EN GELUID
Goldfinger is ondertussen 36 jaar oud, maar deze dvd biedt je een kwaliteit zoals je de film nog nooit gezien hebt. Natuurlijk heb je wat beeldruis, krassen, vlekjes en zijn de kleuren niet intens, maar al bij al mogen we zeker en vast niet klagen over het eindresultaat. De film heeft een1.77:1-beeldformaat en is bovendien anamorf. Het geluid bestaat uit de originele monomix die wat flets klinkt. De dialogen zijn redelijk scherp, maar de verschillende actiescènes missen een beetje punch en diepte. Verwacht dus absoluut geen hoogstaande mix, het blijft tenslotte een monogeluidsspoor.

EXTRA'S
Deze Goldfinger-dvd staat boordevol extra's. Een audiocommentaar door regisseur Guy Hamilton, een audiocommentaar door cast en crew (met telkens de mogelijkheid tot Nederlandse, Engelse, Franse, Italiaanse, Griekse en Hongaarse ondertitels, maar die doen het noch op mijn Yamaha-s peler, noch op mijn dvd-ROM). Er is een 25 minuten durende documentaire "The Making of Goldfinger" (Engels, Frans en Italiaans ondertiteld) die dieper ingaat op de productie van de film aan de hand van archiefbeelden en interviews. Er is eveneens een 28 minuten durende documentaire "The Goldfinger Phenomenon" (Engels, Frans en Italiaans ondertiteld) waarin we onder andere meer te weten komen over de marketingcampagne die gevoerd is. Ten slotte krijgen we de originele bioscooptrailer en originele tv- en radiospots (Engels, Frans en Italiaans ondertiteld) te zien, een origineel promotiefilmpje (Engels, Frans en Italiaans ondertiteld), een origineel Sean Connery-radio-interview van 12 minuten (Engels, Frans en Italiaans ondertiteld), een fotogalerij met tekst en foto's en een boekje (8 pag.) met achtergrondinformatie.

CONCLUSIE
Een beetje een eenvoudig verhaaltje, maar wel spannend. Tehnisch is de dvd behoorlijk afgewerkt en de bonussectie is redelijk uitgebreid. Voor de liefhebbers van 007.


cover




Studio: MGM

Regie: Guy Hamilton
Met: Sean Connery, Gert Fröbe, Desmond Llewelyn, Harold Sakata, Honor Blackman, Shirley Eaton

Film:
8/10

Extra's:
9/10

Geluid:
7/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1964

Leeftijd:
AL

Speelduur:
115 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
8712626005063


Beeldformaat:
1.78:1 anamorf PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0
Frans Dolby Digital Mono 1.0
Italiaans Dolby Digital Mono 1.0



Ondertitels:
Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Grieks, Hongaars
Extra's:
• Audiocommentaar door regisseur
• Audiocommentaar door cast en crew
• Documentaire "The Making of Goldfinger"
• Documentaire "The Goldfinger Phenomenon"
• Originele bioscooptrailer
• Orginele tv- en radiospots
• Origineel promotiefilmpje
• Origineel Sean Connery-radio-interview
• Fotogalerij
• Boekje (8 pag.)

Andere recente releases van deze maatschappij