:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> GOD BLESS AMERICA
GOD BLESS AMERICA (BLU-RAY)
Bespreking door: Stephan - Geplaatst op: 2013-12-01
FILM
Frank heeft het helemaal gehad. Na de echtscheiding heeft zijn vrouw een nieuwe relatie opgebouwd met een agent die je onmogelijk kan haten, dochterlief is een verwend kreng dat haar vader niet meer wil zien en omdat zijn schuchtere avances werden gezien als sexuele intimidatie, is hij ontslagen op zijn werk. En van z'n huisarts heeft hij ondertussen te horen gekregen dat hij een ongeneeslijke hersentumor heeft. Net als hij op het punt staat om een kogel door zijn hersens te jagen, ziet hij echter een reality-show op tv over een rijkeluiskind dat haar ouders terroriseert en hij besluit om toch nog een goede daad te stellen voordat hij zichzelf van het leven berooft; hij gaat erop uit om het grietje af te maken.

Zijn daad wordt echter opgemerkt door haar klasgenote Roxy die wonderwel in bewondering staat voor Frank en die besluit om zich bij hem aan te sluiten zodat ze samen een tocht kunnen maken door Amerika om alle hufterige landgenoten af te maken...

Je hebt zo van die minder bekende films die toch pareltjes blijken te zijn eens je ze ontdekt en God Bless America is er zo eentje. De film geeft keiharde kritiek op de huidige oppervlakkige samenleving in Amerika (en bij uitbreiding op het Westen) en ook al doen de trailers vermoeden dat het hier om een komedie gaat, moet je goed beseffen dat er eigenlijk weinig grappigs aan de film is. Het is gewoon een pijnlijke kijk op hoe onze "beschaving" geëvolueerd is en biedt een gitzwarte kijk op onze huidig kapitalistische samenleving.

BEELD EN GELUID
G
od Bless America is een budgetfilm en dat zie je voor een stuk ook aan het beeld. Niet dat het slecht is, maar er is wat noise aanwezig en het fijne detail is een beetje aan de zachte kant. Voor de rest niets echt opmerkelijks, noch aan de positieve, noch aan de negatieve kant. Ook qua het geluid merk je de low-budgetnatuur van de film. Er is nogal weinig atmosfeer aanwezig en het geluid is al bij al vrij basic. De dialogen zijn meestal wel duidelijk verstaanbaar, maar worden hier en daar een beetje onderdrukt door achtergrondgeluid zoals wind. Al bij al niet echt slecht, maar zeker ook niet super.

EXTRA'S
Geen

CONCLUSIE
Simpel van opzet, maar met verschillende lagen van diepte is God Bless America zeker een aanrader.


coverStudio: Dutch FilmWorks

Regie: Bobcat Goldthwait
Met: Joel Murray, Maddie Hasson, Melinda Page Hamilton, Tara Lynne Barr, Rich McDonald, Mackenzie Brooke Smith

Film:
8/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
6/10


Regio:
B

Genre:
Drama

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2011

Leeftijd:
16

Speelduur:
100 min.

Type DVD:
DS-SL

Barcode:
8715664102190


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Geen

Andere recente releases van deze maatschappij