:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> VERY BEST OF TOMMY COOPER, THE
VERY BEST OF TOMMY COOPER, THE
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-11-24
FILM
Tommy Cooper was één van Engeland’s meest geliefde en beroemde stand-up comedians. Cooper die bekend stond om zijn (opzettelijke) knullige goocheltrucs, aan elkaar gepraat door simpele maar effectieve mopjes, stortte in 1984 tijdens een optreden in Londen in elkaar. Een hartaanval had hem geveld. Het publiek dacht dat deze scène bij zijn act hoorde en schonk er geen verdere aandacht aan. Cooper zei trouwens zelf altijd dat hij niet wist hoe zijn show zou evolueren, hij wist zelf niet wat er komen zou. Zijn handelsmerk was ontegensprekelijk zijn hoofddeksel, een fez, die hij bij een optreden in Egypte tijdens de Tweede Wereldoorlog van een ober zijn hoofd plukte. Cooper stond zoals gezegd bekend om zijn goocheltrucs, die steevast mislukten, en zijn improvisatiekunst want zijn shows waren nooit of zelden voorbereid. In een interview op deze dvd vertelt Benny Hill, eveneens een bekende Britse komiek, dat Tommy Cooper altijd te laat arriveerde voor een optreden en in zeven haasten het podium opstormde. Naast podiumoptredens als stand-up comedian stal Cooper ook de show in een aantal Britse televisiereeksen. Een zeer opmerkelijke en hilarische scène is zijn speech die hij geeft als eregast tijdens een lunch van de Variety Club. Onvergetelijk. Interviews met oud-collega’s en komieken worden op deze dvd afgewisseld met fragmenten uit Cooper’s televisieperiode en podiumshows. En daar wringt het schoentje. De interviews moeten leuk en grappig overkomen, maar in feite zijn ze in sommige gevallen eerder storend dan nuttig. Een groot deel van Cooper’s grappen komen ook niet aan bod. Wij beschikken nog over een oude videocassette met een heleboel waanzinnig grappige fragmenten die hier op deze dvd niet terug te vinden zijn.

I was cleaning out the attic the other day with my wife. Filthy, dirty and covered with cobwebs... but she's good with the kids...


BEELD EN GELUID
Net als bij onze videocassette met Best Of materiaal van Tommy Cooper is de beeldkwaliteit van deze dvd zeer middelmatig. We gaan ervan uit dat men een videomaster klakkeloos op dvd gezet heeft. Nu moeten we wel rekening houden met de leeftijd en de oorspronkelijke staat van het bronmateriaal, maar een zeker remastering had hier zeker niet misstaan. Het beeld bevat nogal wat grain en kleine printbeschadigingen en oogt niet altijd even stabiel. Een aantal scènes ogen dan weer beter dan anderen. De interviewscènes met de andere komieken zijn over het algemeen iets beter van kwaliteit. Het geluid is slechts Dolby Digital Mono en weerklinkt enkel uit de center speaker. Ook hier is de kwaliteit eerder middelmatig te noemen.

EXTRA’S
Deze release bevat geen extra’s.


CONCLUSIE
De titel van deze dvd doet vermoeden dat de beste sketches van Tommy Cooper op deze dvd terug te vinden zijn. Niets is minder waar. Grappig is het zeker en vast, maar deze gevierde Britse komiek heeft zeker nog een groot aantal scènes die evenzeer op deze release thuishoorden. Niet gejammerd, voor de fans is dit een leuk hebbeding, maar we moeten jullie er op wijzen dat de technische kwaliteit van deze release zeker niet denderend is.


coverStudio: Video Film/Express

Regie: geen
Met: Tommy Cooper

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
2

Genre:
Cabaret

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1986

Leeftijd:
AL

Speelduur:
51 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8713053003301


Beeldformaat:
1.33:1 PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen

Andere recente releases van deze maatschappij