:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> PAUL WELLER - LIVE: TWO CLASSIC PERFORMANCES
PAUL WELLER - LIVE: TWO CLASSIC PERFORMANCES
Bespreking door: Serge - Geplaatst op: 2002-12-20
CONCERT HYDE PARK
Paul Weller draait ondertussen al meer dan twintig jaar mee in de muziekwereld en werd vanaf de jaren zeventig en tachtig beroemd dankzij de legendarische The Jam en The Style Council, een mix van rhythm, soul en blues. Op 28 juli 2002 gaf Paul Weller een fel gesmaakt live optreden voor een uitverkocht Hyde Park (Londen). Fans van het eerste uur waren getuige hoe deze Britse artiest een hele resem songs uit zijn rijkgevuld repertorium ten gehore bracht, perfect begeleid door twee achtergrondzangeressen die het geheel een soul-achtige sfeer meegaven. Zowel het oudere als meer recent werk (waaronder nummers uit zijn laatste album Illumination) worden door het publiek warm onthaald. Het concert mag dan al vrij statisch verlopen -veel actie vindt er niet plaats- het staat als een huis.

PLAYLIST
- Sunflower,
- Bull Rush,
- Friday street,
- Wirlpools End,
- Leafy Mysteries,
- Up in Suzies Room,
- All Good Books,
- Holy Man,
- This is no Time,
- Foot of the Mountain,
- Broken Stones,
- Picking Up Sticks,
- You do something to me,
- Stanley road,
- Out of the Sinking,
- Peacock Suit,
- Into Tomorrow,
- Changing Man,
- Standing out in the Universe,
- Wild Wood,
- Call me No 5,
- Woodcutters Son

height="225">


AKOESTISCH CONCERT
Het tweede concert dat je op deze dvd kan terugvinden, is een akoestisch live optreden (54 min.) “Days Of Speed” (uit de show Later Live with Jools Holland), opgenomen in december van vorig jaar, waarin Paul Weller een aantal van zijn bekendere en minder bekendere songs ten gehore brengt, af en toe begeleid door een tweede muzikant waaronder Noel Gallagher van Oasis. Een tweetal songs werden zelfs niet uitgezonden tijdens deze show en zijn dus enkel op deze dvd terug te vinden. Naast solowerk speelt hij tevens nummers van The Jam en The Style Council.

PLAYLIST
- Brand New Start,
- The Loved,
- Out Of The Sinking,
- Clues,
- English Rose,
- Above The Clouds,
- You Do Something To Me,
- Amongst Butterflies,
- Science,
- Back In The Fire,
- Down In The Seine,
- That's Entertainment,
- Loveless,
- There's No Drinking After You're Dead,
- Everything Has A Price To Pay,
- Wild Wood,
- Headstart For Happiness,
- Town Called Malice

height="225">


BEELD EN GELUID
De beeld- en geluidskwaliteit van het concert in Hyde Park zijn meer dan bevredigend. Het optreden heeft een 1.78:1 anamorfisch beeldformaat waarvan de kwaliteit grotendeels goed te noemen is. Bij een aantal scènes (shots van het publiek onder meer) oogt het niet altijd even scherp en wanneer de avond valt mochten de zwarttinten in sommige scènes iets voller en solider. Close-ups ogen dan wel mooi scherp en gedetailleerd. De Dolby Digital 5.1-track klinkt vootreffelijk waarbij de muziek mooi gespreid wordt over de voorste kanalen. De surrounds worden meestal aangesproken om het gejuich van het publiek weer te geven. De beeld- en geluidskwaliteit van het akoestische concert is bevredigend te noemen, maar is wel iets minder dan dat in Hyde Park. Het geluid hier is enkel een Dolby Digital 2.0-track die voldoende klinkt, maar zeker niet dezelfde impact heeft als een volwaardige 5.1-track.

EXTRA’S
Een exclusief interview (11 min.) met Paul Weller staat er op de achterkant van de dvd te lezen. Exclusief oogt het alleszins niet. Interviewfragmenten afgewisseld met beelden achter de schermen en archieffoto’s begeleid door muziek van Weller zelf. Ondertitels hadden hier zeker gemogen want niet alles wat de man zegt is even verstaanbaar. Hij praat voornamelijk over zijn songs, de impact ervan en zijn nieuwe album Illumination.

height="225">


CONCLUSIE
Paul Weller is zeker geen onbekende bij de iets oudere muziekliefhebbers onder ons en heeft ontegensprekelijk indruk nagelaten in de voorbije decennia. Deze twee optredens zijn een must voor de fans, en diegenen die niet vertrouwd zijn met zijn muziek kunnen via deze dvd-release kennis maken met het repertoire van Paul Weller.


cover
Studio: Sony Music

Regie: -
Met: Paul Weller, Damon Minchella, Steve Cradock, Steve White, Seamus Beaghen, Jocelyn Brown, Carleen Anderson

Film:
9/10

Extra's:
2/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Muziek

Versie:
Europa

Jaar:
2002

Leeftijd:
E

Speelduur:
112/54 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5099720183891


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Interview