:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> WHAT PRICE SURVIVAL
WHAT PRICE SURVIVAL
Bespreking door: Steve - Geplaatst op: 2003-02-11
FILM
Tijdens een duel verslaat Wu An-Kuo (Damian Lau) zijn rivaal Pai Fukuo (David Chiang). Daaropvolgend eist de kwaadgezinde Wu An-Kuo de geliefde zoon van Pai Fukuo op. Pai Fukuo ziet dat helemaal niet zitten, maar ziet zich verplicht omdat hij verslagen werd door Wu An-Kuo. Vele jaren later is Wang Ning (Hsing-Kuo Wu), de zoon Pai Fukuo, een wraakzuchtig man. Dit omdat Wu An-Kuo aan Wang Ning altijd vertelde dat Pai Fukuo de moordenaar is van zijn ouders. Wang Ning gaat op zoek naar Pai Fukuo, om bloedig wraak te nemen. Maar dan ontdekt hij de verschrikkelijke waarheid…

What Price Survival is een middelmatige swordplay-film met als bekendste naam Damian Lau (Duel To The Death, Last Hurrah For Chivalry) in de cast. Volgens bronnen zou deze film (net als The Blade uit 1995) gebaseerd zijn op de “Shaw-Brothers”-klassieker The One-Armed Swordsman uit ’67. What Price Survival bevat enkele spectaculaire actiescènes en het acteerwerk is prima, maar het tempo van de film is soms zo tergend traag dat het we onszelf op een onbewaakt moment wat verveeld aantroffen. Ook de muziekkeuze in de film kon ons niet altijd bekoren. De regisseur van het geheel is nochtans geen prullenman, want Daniel Lee (Lee Yan Kong is bekender onder deze alternatieve naam) is ook verantwoordelijk voor de spectaculaire en extreem succesvolle actieknaller Black Mask met actiester Jet Li (Kiss Of The Dragon, Fist Of Legend) in de hoofdrol. Maar zoals ieder van ons eens een slechte dag heeft, zo zal dat ook bij regisseur Lee Yan Kong geweest zijn tijdens het maken van deze wat teleurstellende What Price Survival.

BEELD EN GELUID
Het 1.85:1 non-anamorfische beeld ziet er soft uit, te wijten aan de non-anamorfische uitvoering en de aanwezigheid van redelijk wat filmgrain. Het schaduwdetail en de diepte zijn niet altijd om over naar huis te schrijven. De kleuren zijn redelijk te noemen, maar er lijkt een gele gloed over de film te hangen. We weten niet dat dit zo bedoeld is of niet. Enkele minieme digitale compressiefoutjes en wat aliasing hebben we ook nog kunnen bemerken. Het geluid is niet veel beter. De Cantonese Dolby Digital 2.0-track klinkt weinig dynamisch en scherp. De dialogen en de geluidseffecten klinken zéér beperkt en wat aan de onnatuurlijke kant. Spijtige zaak, maar beide transfers krijgen van ons een onvoldoende.

EXTRA’S
Op gebied van extra features hebben we de originele bioscooptrailer, één pagina filmografie voor regisseur Lee Yan Kong en een automatische fotogalerie (17 foto’s) begeleid door filmmuziek.

CONCLUSIE
What Price Survival is een middelmatige swordplay-film met acteur Damian Lau (School On Fire, The Heroic Trio) in één van de hoofdrollen. De fijne mensen bij RenT brengen de DVD uit voor de nog steeds groeiende groep liefhebbers van Aziatische cinema. Spijtig genoeg zijn de beeld- en geluidskwaliteit ondermaats. Deze DVD is eerder aan te raden als budgettitel.


cover
Studio: RenT Home Entertainment

Regie: Lee Yan Kong
Met: David Chiang, Norman Chu, Damian Lau, Jack Kao, Lau Chun Yan Ng Hing Kwok, Hsing-Kuo Wu, Charlie Yeung

Film:
5,5/10

Extra's:
2/10

Geluid:
4,5/10

Beeld:
4,5/10


Regio:
2

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
1994

Leeftijd:
16

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8712806026529


Beeldformaat:
1.85:1 PAL

Geluid:
Cantonees Dolby Surround 2.0
Duits Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands, Engels
Extra's:
• Bioscooptrailer
• Slide show
• Filmografie regisseur

Andere recente releases van deze maatschappij