:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> SIMPLE FAVOR, A
SIMPLE FAVOR, A
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-02-19
FILM 
A Simple Favor was in onze contreien niet bepaald een overdonderend succes en daar kon een Anna Kendrick maar weinig aan verhelpen. Zelfs Selena Gomez niet die een interview liet verstaan dat A Simple Favor simpelweg de beste film ooit is. We zullen het maar niet over de hersencellen van la Gomez hebben, wel dat A Simple Favor een leuke thriller is, maar meer niet. Zeker niet als na een halfuur blijkt dat dit het soort verhaal is (weliswaar anders verpakt) dat in de filmwereld tot vervelenstoe herhaald werd.

Stephanie Smothers (Anna Kendrick) is een trien (een ander woord vinden we niet) die altijd haantje de voorste wil zijn en zich voor alles en nog wat kandidaat stelt. Het perfecte huismoedertje dus, ook al raakte ze na de tragische dood van haar echtgenoot nooit meer aan een vent. De jonge weduwe vult haar dagen met een vlog waarin ze via zelfgemaakte video’s Amerikaanse huismoeders aan het koken wil zetten. Haar bekrompen wereldje bloeit helemaal open als ze de excentrieke Emily Nelson (Blake Lively) leert kennen. De contrasten tussen de twee kan niet groter. Een huissloor versus wilde nymfomane. Emily vraagt aan Stephanie of zij de babysit van haar zoontje (een ettertje die aardig op de zenuwen werkt) wil zijn. Van één keer komt twee keer en voor ze het weet mag de vrouw alle dagen deze klus gaan opknappen. De bereidwillige Stephanie troost zich echter met het feit dat ze daardoor Emily in haar (dunne) vriendenboekje mag noteren. Ze leert ook Emilys echtgenoot, Sean (Henry Golding), kennen maar die heeft niet de minste interesse in haar. En dan gebeurt het… Emily moet holderdebolder naar Miami terwijl haar man naar Londen moet om voor zijn zieke moeder te zorgen. Stephanie wordt natuurlijk weer de oppas van dienst, maar Emily keert niet meer terug. En jawel, plots ziet die echtgenoot de plichtsbewuste Stephanie wel staan.

De rest verklappen we niet, ook al kan ieder mens met wat verstand het vervolg raden. Dat is uiteindelijk ook wat de film de das omdoet, een opeenstapeling van platgetreden paden die zo vaak bewandeld zijn dat je je afvraagt of er niemand was die regisseur Paul Feig hierop kon wijzen. Maar goed, er zijn ook nog mensen op deze planeet die Selena Gomez heten. Los daarvan scoort de film aardig, niet in het minst door het acteerspel van de twee vrouwen. Iets wat je van het mannelijke gedeelte dan weer niet kan zeggen. Anna Kendrick kan acteren (vinden wij toch) en past perfect in haar rol van slaafs, preuts huismoedertje. Nou ja, in het midden van de film onthult ze droogjes dat ze het bed deelde met haar halfbroer waardoor ze door de tegenpartij de naam van “brotherfucker” krijgt.  Het is dan ook dit soort humor die je van de flamboyante Paul Feig mag verwachten. Als de naam je niets zegt, hij is de man die je de hyperhilarische Bridesmaids bezorgde, maar je evengoed opzadelde met The Heat en de vrouwelijke versie van de Ghostbusters. Mispak je echter niet, A Simple Favor is op een paar gags na, geen komedie maar een thriller. Helaas eentje die qua verhaal nauwelijks het niveau van de doorsnee 80’s-televisiefilm overschrijdt. 

BEELD EN GELUID
A Simple Favor is via Belga beschikbaar op zowel dvd als blu-ray. Wij kregen de dvd-versie als recensie-exemplaar in de bus en het viel ons op (misschien door de ontgoocheling) hoe achterhaald het dvd-concept wel is. Je ziet wel niets storend, maar je merkt er ook niets aan waarom je je een duur televisietoestel zou aanschaffen. Standaardkwaliteit dus, en dat geldt ook voor de Dolby Digital 5.1-geluidsband. Opmerkelijk is wel de soundtrack, het gebeurt immers niet alle dagen dat een Hollywoodfilm uitsluitend Franse chansons van het kaliber van Serge Gainsbourg of Jacques Dutronc bevat. 

EXTRA'S
Het hoesje schreeuwt het uit dat je je aan meer dan een uur aan bonusmateriaal verwachten. Klopt wel, maar ons lijkt het alsof men één lange making of-docu in oneindig veel stukjes heeft gekapt. Twintig keer naar het hoofdmenu terugkeren en de gebruikelijke aftiteling dus, terwijl één extra veel handiger was geweest. Er zijn de obligatoire verwijderde scènes, een alternatief einde en een gag reel die helemaal niet grappig is. Naast een commentaarband heb je een heleboel filmpjes die je eigenlijk als promotroep mag beschouwen. Gravestone Martinis duurt het langst en hierin krijgt zowat iedereen van de crew (ten minste wie een bekende kop heeft of er geld ingepompt heeft) zijn zegje om de wereld ervan te verzekeren hoe bevoorrecht ze zich voelen dat ze aan dit project hebben meegewerkt. Dennis Nylon is een apart filmpje waarin we iets meer te weten kunnen komen over de werkgever van Emily, een modekoning met blaaskaakneigingen. Het soort clichés die je alleen maar in Hollywood kan zien. Te gortig voor woorden is Style By Paul waarin de regisseur (!) de kijkers leert wat smaakvolle kleding is (hij toont nota bene zijn eigen kleerkast) en je ook toont hoe je met stijl met een wandelstok dient te wandelen. Neen, beste lezer, we houden je niet eens voor de gek!

CONCLUSIE

A Simple Favor is thrillerentertainment zonder al te veel franjes. Een ongeloofwaardig scenario vol clichés, gelukkig maken Anna Kendrick en Blake Lively de 100 minuten alsnog genietbaar.cover
Studio: Belga Home Video

Regie: Paul Feig
Met: Anna Kendrick, Blake Lively, Henry Golding

Film:
6/10

Extra's:
4/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
6,5/10


Regio:
2

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2018

Leeftijd:
12

Speelduur:
112 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5412370858108


Beeldformaat:
2.00:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital 5.1
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans, Engels
Extra's:
• Love Triangle
• Gravestone Martinis
• Style By Paul 
• Flash Mob Making Of
• Dennis Nylon
• Alternate Ending
• Gag Reel
• Verwijderde Scenes

Andere recente releases van deze maatschappij