:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> UPSIDE, THE
UPSIDE, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2019-06-18
FILM 
We zullen het mopje dat Amerikanen geen ondertitels kunnen lezen maar achterwege laten. Toch vragen we ons af een Amerikaanse remake van de Franse feelgoodfilm Intouchables uit 2011 nu per se moest. In ons land brak de film alvast geen potten. Logisch ook, zeker omdat The Upside net iets te veel op louter een Engelse versie lijkt en vooral omdat het verhaal nog veel te fris in het geheugen ligt. Maar goed, The Upside heeft twee grote voordelen: je bent verlost van Omar Sy en je krijgt er Nicole Kidman gratis en voor niets bij. Twee mensen die bij aanvang elkaar niet kunnen uitstaan en na twee uur onafscheidelijke vrienden worden. We veronderstellen dat dit soort onzin alleen in films voorvalt, op een paar uitzonderingen na misschien, want het script is gebaseerd op het leven van Philippe Pozzo di Borgo: de grote man van het champagnehuis Pommery die in 1993 verlamd raakte na een parapente-ongeluk.
Het verhaal is volledig veramerikaniseerd en dus ook de locatie. Parijs wordt New York waar we de miljonair Philip (Bryan Cranston) treffen. De man weet met zijn geld geen blijf, maar hij zit wel vast aan een rolstoel. Noch armen noch benen kan hij bewegen, en dus heeft hij nood aan een hulp die hem dag en nacht kan bijstaan. Onder het zorgzame oog van Yvonne Pendleton (Nicole Kidman) passeren talrijke kandidaten de revue, maar de rijke man kiest voor het ongewone en kiest er de kandidaat uit die het meest geschikt is: Del (Kevin Hart). Del die een gevangenisverleden heeft zit er helemaal niet op te wachten, want voor hem was de sollicitatie niet meer dan een verplicht nummertje om zijn bijstandsuitkering te beveiligen. Hij ziet het zaakje niet zitten en Yvonne al evenmin die hem plechtig belooft er alles te zullen aan doen om hem buiten te wippen. Maar Del heeft een andere zorg, zijn vrouw heeft hem verlaten waardoor hij het hoederecht over zijn zoon verliest. De gewezen dief doet er alles aan om via het baantje het hart van zijn zoon terug te winnen en krijgt daar ook nog eens dat van zijn baas er bovenop.
De film loopt vlot en wie het origineel nooit heeft gezien (bijna alle Amerikanen dus!) zou durven beweren dat dit een aardige komedie is. Eentje die niet buiten de lijntjes kleurt (soms is het zelfs ronduit sullig), maar toch twee uur kan boeien al was het maar voor Nicole Kidman (soms zeggen we de dingen zoals ze zijn). Minder wordt het als je de Franse moederfilm wel hebt gezien, want alles is bijna een kopie, alleen waar nodig aangepast met een Amerikaans tintje. Geslaagd braaf, maar wel zonder enig nut.
BEELD EN GELUID
Technisch kun je hier maar weinig tegenin brengen, want dit is een blockbuster met prachtige kleuren met alles erop en eraan. Het geluid is een DTS-HD 5.1-band die ook behoorlijk zijn werk doet. 

EXTRA'S
Er staat geen extra materiaal op deze release.

CONCLUSIE
Wie behoefte heeft om deze Franse film op zijn Amerikaans te zien zal plezier beleven aan deze remake. Wie ook maar één seconde iets nieuws wil zien zal veel honger lijden....


coverStudio: The Searchers

Regie: Neil Burger
Met: Kevin Hart, Bryan Cranston, Nicole Kidman

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
2

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2017

Leeftijd:
AL

Speelduur:
126 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461876263


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen
 

Andere recente releases van deze maatschappij