:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> QUEEN'S CORGI, THE
QUEEN'S CORGI, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Werner - Geplaatst op: 2019-11-03

FILM
Zoals algemeen bekend houdt de Engelse koningin Elizabeth II (Julie Walter) van corgi-hondjes. De drie reeds aanwezige honden moeten lijdzaam toezien hoe Rex (Jack Whitehall) aan de collectie wordt toegevoegd, en meteen weet door de stoten tot de positie van hare majesteit's favoriet. Rex heeft het echter danig verkorven wanneer hij bij een officieel staatsbezoek in het kruis van Donald Trump (Jon Culshaw) bijt. Bovendien wil Trump zijn wijfje (een hondje, niet Melania!) laten fokken met Rex, en die heeft daar niet bepaald zin in. In een depressieve bui besluit hij om samen met zijn maatje Charlie (Matt Lucas) weg te lopen. Charlie heeft echter één en ander in scène gezet om zich definitief van zijn concurrent te ontdoen, en Rex belandt zonder zijn halsband die zijn identiteit zou kunnen bewijzen, in een kennel. Daar valt hij voor de charmes van het wijfje Wanda (Sheridan Smith), maar die behoort al toe aan vechtersbaas Tyson (Ray Winstone), die in de kennel fight clubs organiseert. Door zijn ongewenste aandacht voor Wanda is Rex plots de volgende kandidaat om tijdens zo'n fight club door Tyson gefileerd te worden. Kan hij de andere dieren zo ver krijgen dat ze eindelijk tegen de tirannie van Tyson opstaan?
Een beetje chauvinisme mag altijd wel wat. The Queen's Corgi, in onze streek uitgebracht als kortweg Corgi, is een film van Belgische makelij van het regisseursduo Vincent Kesteloot en Ben Stassen, die eerder al films op de markt brachten zoals Flits En Het Magische Huis, Sammy's Avonturen en Robinson Crusoe. Door een Engelse stemmencast aan te trekken, met als voornaamste publiekstrekkers Julie Walters als Elizabeth II en Ray Winstone als antagonist Tyson, mikt het duo duidelijk op internationale erkenning. De film geniet in Amerika enige naambekendheid, maar brak er geen potten. Nogal wat Trump-fans waren bovendien in hun achterste gebeten omdat de president van de Verenigde Staten in deze film wordt afgeschilderd als een manierloze gestampte boer, wat volgens mij alleen maar bijdraagt aan de authenticiteit. Melania praat zelfs met het accent van een Oostblokhoer. Het scenario mag misschien aan elkaar hangen van de clichés die we in zowat elke Disney-, Pixar- of Dreamworks-prent al hebben gezien, de uitvoering is bijzonder schattig, en zelfs de meer risqué humor - één van de honden uit het asiel is duidelijk aan de drugs - wordt kindvriendelijk genoeg gebracht opdat uw koters geen vervelende vragen zouden stellen. Als u de stroom negatieve commentaren op IMDB leest, kan u wellicht samen met mij alleen maar besluiten dat de trollen van de Donald Trump-fanclub weer eens een nieuw doelwit hebben uitgekozen.
BEELD EN GELUID
De 2D en 3D-versie van de film staan op één schijf, en omwille van auteursrechtelijke redenen bevat de 3D-versie geen Nederlandse ondertiteling, wat me een zeer raar idee lijkt. De animatie van de film is niet zo verfijnd als een doorsnee Pixar, maar het interieur van Buckingham Palace ziet er voldoende kleurrijk en gedetailleerd uit om u tevreden te stellen. Qua geluid is enkel de Engelse dub uitgevoerd in DTS-HD MA, terwijl de Vlaamse en Nederlandse dub het moeten stellen met 'slechts' een gecomprimeerde DTS-track. De Engelse track voldoet ruimschoots aan de verwachtingen, met enkele leuke surrounds, bijvoorbeeld in een scène waarin Rex en Charlie proberen een drukke straat over te steken. De menuschermen om de track in het Engels te zetten, manoeuvreren overigens heel stroef.

EXTRA'S

De disk start op met enkele nauwelijks skipbare cross-promotionele trailers. Dit kan beter, Belga!
CONCLUSIE
Tenzij u een onvoorwaardelijke Donald Trump-fan bent (en in dat geval kijkt u best even de andere kant uit), is Corgi een Belgische productie die niet moet onderdoen voor veel andere films die op de jeugd worden losgelaten. Geen topper, wel een subtopper.
coverStudio: Belga Home Video

Regie: Vincent Kesteloot & Ben Stassen
Met: Jack Whitehall, Julie Walters, Sheridan Smith, Ray Winstone, Matt Lucas, Tom Courtenay, Colin McFarlane, Jamie Arlen Scott, Joey Camen, Nina Wadia, Sarah Hadland, Debra Stephenson, Jon Culshaw

Film:
7,5/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
9/10

Beeld:
9/10


Regio:
B

Genre:
Avontuur

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2019

Leeftijd:
6

Speelduur:
85 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
5412370834394


Beeldformaat:
1.78:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1
Vlaams DTS 5.1
Nederlands DTS 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Cross-promotionele trailers

Andere recente releases van deze maatschappij