:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> NIGHT TRAIN MURDERS
NIGHT TRAIN MURDERS
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2020-08-05
FILM 
Wie zich met plezier verdiept in het horrorgenre zal ongetwijfeld wel al hebben gehoord van Shameless Entertainment. Een Brits label dat al hun releases met een gele kaft uitbrengt (net zoals Esselte CIC Video dat in de gouden jaren van de VHS-tape deed) en met titels waar de meeste mensen hun wenkbrauwen voor fronzen. Night Train Murders is er zo eentje van. Een brutale verkrachtingsfilm die berucht werd omdat hij in de jaren 80 een video nasty werd, één van de titels dus die de Britse regering bij wet verbood en bij distributie ervan met gevangenisstraf dreigde.

Een film van Italiaanse makelij en ondertussen wel toegelaten in de UK, en zoals dat wel meer gebeurde met dat soort films werd de film uit 1975 met allerlei soorten titels de wereld ingestuurd. Last Stop On The Night Train, Late Night Trains, Xmas Massacre en zelfs The New House On The Left, al was het maar omdat een knipoog naar de klassieker van Wes Craven (The Last House On The Left) geen kwaad kan. Aldo Lado was de man achter de camera, en schepper van 14 producten die één voor één B-films waren.

Vreemd genoeg ging een groot deel van het budget niet naar de acteurs (want dat zijn één voor één onbekenden, ook al hebben ze een filmografie waar je verschillende vellen papier voor nodig hebt), maar wel ging er veel geld naar de muziek. De score werd verzorgd door wijlen Ennio Morricone en de (afgrijselijke) titeltrack was gezongen door de destijds immens populaire Demis Roussos.

Wie graag 90 minuten film samengevat ziet in één zin, kunnen we zeggen dat de synopsis van Night Train Murders niet meer is dan twee tienermeisjes die brutaal verkracht worden door twee geflipte junks. En zoals dat hoort is er ook een voorgeschiedenis en nadien een wraakgedeelte. Een verhaal die er dus niet toe doet, maar simpelweg dient om het nodige bloot en martelscenes zijn nut te geven. Nooit echt grappig, en vooral gespeeld door acteurs zonder enige diepgang waardoor het allemaal gauw gaat vervelen. Meer dan een curiosum is deze Italiaanse film dus niet. Liefhebbers zullen blij zijn om hem in de collectie aan te kunnen vinken, maar dat is dan ook het enige wat je over deze film kan zeggen. 

BEELD EN GELUID
Het beeld op deze dvd (op het Britse 88 Films kun je hem op blu-ray kopen in hun The Italian Collection-reeks) is bevredigend, en dan vooral de scenes die zich niet op de trein afspelen. Nooit heb je echt scherpte, maar de kleuren zijn wel prachtig, en zoals alleen de Italianen het kunnen. Het geluid is echter een paar ander mouwen. Er is geen ondertiteling en je moet deze slecht gedubde Engelse versie vrij luid spelen om de dialogen te kunnen begrijpen. Als je met de koptelefoon deze release beluistert, hoor je her en der gekraak. 

EXTRA'S
Er zijn geen extra's, maar de hoofdfilm wordt ingeleid met massa's trailers uit de Shameless-stal. En om het te zeggen zoals het is: bij heel wat van die films volstaat het zien van een trailer. Voor velen een meepakker dus.

CONCLUSIE
Night Train Murders werd één van de vele films die in de UK in de ban werd geslagen, maar verer dan gratuit verkrachtingen en 70's torture porn gaat dit niet. cover
Studio: Shameless Entertainment

Regie: Aldo Lado
Met: Flavio Bucci, Macha Méril, Gianfranco De Grassi, Enrico Maria Salerno, Marina Berti

Film:
4/10

Extra's:
0/10

Geluid:
3/10

Beeld:
5/10


Regio:
2

Genre:
Horror

Versie:
U.K.

Jaar:
1974

Leeftijd:
18

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5060162230092


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels Dolby Digital Mono 1.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• Cross-promotionele trailers


Andere recente releases van deze maatschappij