:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BLOOD AND MONEY
BLOOD AND MONEY (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2020-12-07
FILM 
Tom Berenger. Ondertussen de 70 voorbij en een naam die jonkies niet meteen thuis kunnen brengen, maar in zijn gloriedagen toch te zien in titels als Platoon (waar hij een Oscarnominatie voor kreeg), The Dogs Of War, The Big Chill, Training Day of Born On The Fourth Of July. De man verdween nooit van de radar, maar was de laatste jaren toch het soort acteur dat verbonden werd met straight-to-dvd, met de populaire Sniper-franchise als bekendste voorbeeld.Er is dus niks nieuws onder de zon om Berenger te zien opduiken in de zoveelste action-flick, maar net zoals iedereen hadden ook de makers op meer gehoopt dan zo maar een gewone straight-to-dvd, of om het nog actueler te houden straight-to-streaming.
Wel een rol waarbij Berenger en de makers respect hebben voor de realiteit. Dit maar om te zeggen dat je geen hoogbejaarden ziet waar iedereen voor terugdeinst. Geen Rambo dus, maar wel een oude verbitterde vent die in zijn camper leeft. Jim Reed, want zo heet het personage, hing heel zijn leven aan de fles met als triest hoogtepunt een fataal auto-ongeluk waarbij zijn dochter omkwam. De man is nu wel van de drank, maar hij heeft het zichzelf nooit vergeven. Ook niet zijn omgeving, want op een eenzame boswachter na die wegkwijnt van de verveling ziet Jim geen mens. De man zit vol kanker, spuwt bloed en kan nauwelijks uit de voeten. Het is langzaam aftellen naar de dood, en financieel houdt hij zich recht door geregeld een rendier neer te knallen. En ook daar loopt het fout. Een schot op een dier die zijn doel lost komt in de buik van een vrouw terecht die toevallig ook in de bossen van Allagash in Noord-Maine is. Of toch niet toevallig, want naast haar lijk ligt een zak vol geld die de roofbuit is van een groep criminelen die een casino hebben overvallen. Reed die het niet al te nauw neemt met morele principes wist de sporen uit en verdwijnt met de tas. En ja hoor, surprise surprise... de boeven willen hun geld terug.
We zien naast Berenger ook nog mensen als Kristen Hager, Erica McDermott en Paul Ben-Victor die in Canada geregeld in de boekjes staan, maar het is duidelijk dat deze film zo goed als een one-man-show is en dat de overweldigende natuur zijn echte tegenspeler is. Het script zit vol plots die je van heel ver ziet aankomen, maar wie zich daar niet het hoofd over breekt en bereid is om anderhalf uur te kijken naar een vloekende, bloedspuwende en bij momenten brutale oude vent kan gerust zijn of haar avondje plezier met Blood And Money vullen.

BEELD EN GELUID
Het grote voordeel van deze blu-ray is de prachtige natuur waarin dit eenvoudig verhaal zich afspeelt. De besneeuwde bosvlakten en bergtoppen ogen prachtig op deze enorm verzorgde transfer en zijn een lust om naar te kijken, en dit door de perfecte detailvoering en waardoor een aankoop op blu-ray een must is. De Engelse DTS HD MA 5.1-geluidsband is technisch bekeken meer dan degelijk, maar op wat gekraak van beenderen en geweerschoten na zijn er maar weinig geluidseffecten.
EXTRA'S
Er staan geen extra’s op deze blu-ray.

CONCLUSIE
In feite kan je Blood And Money het best vergelijken met de talloze '80’s-actiefilms van weleer. Het enige verschil is dat de held (als je hem zo al kan noemen) een stokoude Tom Berenger is die bloed spuwt en de hele film door loopt te vloeken. Weinig nieuws onder de zon, om niet te zeggen niks nieuws, maar entertainend genoeg voor wie van dit soort films houdt. coverStudio: The Searchers

Regie: John Barr
Met: Tom Berenger, Kristen Hager, Paul Ben-Victor, Erica McDermott, Mark Sivertsen, Bates Wilder

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
9,5/10


Regio:
B

Genre:
Thriller

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2020

Leeftijd:
12

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461877475


Beeldformaat:
2.00:1 HD

Geluid:
Engels DTS HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij