:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> BED OF ROSES
BED OF ROSES
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2021-06-07
FILM
"They'll last longer if you put a little 7-Up in the water. Yeah, I know it sounds weird, but, it works." (Wat je volgens Christian Slater moet doen om je bloemen een langer leven te gunnen).

Mary Stuart Masterson is één van die '80's-gezichten die altijd blijven hangen. Some Kind Of Wonderful, weet je wel? Nadien volgden wel schitterende titels als Gardens Of Stone, Bad Girls en Benny & Joon maar daarna ging het toch wel grondig mis met haar carrière. Het voor de meeste mensen volslagen onbekende Bed Of Roses is daar zo'n voorbeeld van. Een romantische film met Christian Slater. Het is raden hoe deze laatste hier is in beland want in 1996 had hij ook nog Broken Arrow.
Zeg het met bloemen en alle clichés die daar bij horen! Lisa Walker (Mary Stuart Masterson) is een zakenvrouw die eraan gewend is geraakt alleen te zijn. Dat is altijd zo geweest, zelfs als baby werd ze als vondeling gelegd op een luchthaven. Het grootste deel van haar jeugd bracht ze door met haar pleegvader, maar die hield nooit echt van haar. Kortom, Lisa weet niet wat liefde is. En dat krijgt ze ook niet van haar huidig vriendje (een jonge Josh Brolin) die alleen maar interesse heeft in baseball. Een dag nadat ze te horen krijgt dat haar pleegvader is overleden, krijgt ze op haar werk een ruiker bloemen van een geheime bewonderaar. Natuurlijk wil Lisa weten van wie de bloemen komen en ze begint de bloemist Lewis (Christian Slater) te stalken omdat ze wil weten wie de anonieme bezorger is. Na een paar minuutjes spielerei bekent de bloemist dat hij ze zelf heeft gestuurd en dat nadat hij Lisa door het haar raam zag huilen en hoopte dat de rozen haar wat zouden opvrolijken.

Benieuwd hoe lang Michael Goldenberg erover deed om dit soort Hallmark-onzin te verzinnen. Het weerhield de man evenwel niet om dit verhaal zelf te gaan regisseren. Het werd de enige film die de man ooit zou kunnen, en na een paar minuten heb je door waarom. Christian Slater en Mary Stuart Masterson doen hun best, maar ze beseffen wellicht zelf maar al te goed dat ze in een film verwikkeld zijn die wel romantisch poogt te zijn, maar zo zeemzoeterig is dat een normaal mens ervan gaat overgeven. Goldenberg heeft werkelijk alle clichés uit de kast gehaald om de harten te doen breken. Er is een Jeroen Meus-moment, want ja, vrouwen vallen op mannen die kunnen koken. Ergens middenin de film lijkt het of het nodig is om via het afgrijselijke Insensitive van Jann Arden er ook nog een videoclip in te gaan monteren, en voor we het zouden vergeten dacht Goldenberg natuurlijk ook dat Kerstmis de beste setting is voor de film. Veel Jingle Bells dus en ook nog een bijrol van Pamela Adlon (wel nog onder haar vorige naam Pamela Segall) die waarschijnlijk veel kan behalve acteren en één van de reden is waarom je de reeks Californication nooit meer wil opzetten.
Erger dan dit kan niet. Drie sterren op tien en die ene ster is louter en alleen te danken aan Mary Stuart Masterson.

BEELD EN GELUID
Wie deze film wil (fans van Christian Slater of Mary Stuart Masterson nemen we aan) zal zijn best mogen doen om deze release te vinden. Mits wat geluk vind je deze titel op het Duitse Constantin, maar het schijfje dat wij hebben is van Amerikaanse makelij. Deze release van New Line Video is niet alleen stokoud maar ook nog eens regiogebonden. De beeldkwaliteit valt zeer goed mee met tamelijk geslaagde kleuren, zeker in de buitenopnames. De detailuitvoering is behoorlijk, maar af en toe flikkert het beeld wat. Niet dat dit zo storend is want het gaat om een paar seconden. De geluidsband is een Engelse Dolby Surround 2.0 met veel dialogen en vooral onuitstaanbare knuffelpop-songs. Er is Engelse ondertiteling aanwezig.

EXTRA'S
We hadden echt geen nood aan een extra. Een interview met Mary Stuart Masterson had voor ons part had wel gemogen, maar u moet het stellen met een trailer en (jawel) een videoclip met daarop dat afgrijselijke nummer van de voor ons volslagen onbekende (en we willen dat zo houden) Jann Arden.
CONCLUSIE
Wie alle romantische clichés op een klungelige manier in één film geregisseerd wil zien zit bij Bed Of Roses aan het juiste adres.cover
Studio: New Line Cinema

Regie: Michael Goldenberg
Met: Christian Slater, Mary Stuart Masterson, Pamela Adlon, Josh Brolin, Gina Torres, Ally Walker

Film:
3/10

Extra's:
0,5/10

Geluid:
6/10

Beeld:
6/10


Regio:
1

Genre:
Romantiek

Versie:
U.S.A.

Jaar:
1996

Leeftijd:
PG

Speelduur:
87 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
794043478420


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch NTSC

Geluid:
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Engels CC
Extra's:
• Muziekvideo Jann Arden
• Trailer
• Cast en crew-informatieAndere recente releases van deze maatschappij