:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> ICE PLANET
ICE PLANET
Bespreking door: Hans - Geplaatst op: 2003-06-22
FILM
Ergens in de toekomst... De mens heeft zich zopas gelanceerd in de interstellaire ruimtevaart. En voor je het weet komt er natuurlijk hier of daar een kwaadaardig ras aliens opduiken die daar niet zo blij mee zijn en dus op de vernietiging van de mensheid uit zijn. De Commandant van de Academie ontvlucht samen met zijn studenten de Aarde en samen proberen ze toevlucht te zoeken op een groot ruimtestation dat dienst doet als onderzoekscentrum. Maar ook hier blijken ze niet veilig te zijn, het station wordt aangevallen en vernietigd. Ternauwernood kunnen ze ontsnappen door een mysterieuze poort die hun naar een tot nog toe onbekend deel van het heelal transporteert. Niemand had verwacht wat ze daar zouden aantreffen...

Op de cover van de DVD staat in enorme opdruk “Van de regisseur van Star Trek Voyager, 24, Milennium en Star Trek Deep Space 9”, laat je hier vooral niet door misleiden. Want als je fan bent van deze series zul je in deze film zeer sterk teleurgesteld zijn. Het lijkt weer maar eens de zoveelste dat de mensheid bedreigd wordt door aliens en weer de zoveelste keer dat een bende “rookies” het moet oplossen. We kunnen de film qua inhoud dan ook niet echt een aanrader noemen. Hou hem voor een avondje puur vermaak voor de TV met het verstand op nul.

BEELD EN GELUID
De film is op een SS-SL schijf gezet en dat heeft natuurlijk gevolgen. Eerst het goede nieuws... de film heeft een DTS 5.1 track, een Dolby Digital 5.1 en Dolby Surround 2.0 audiotrack. Over het geluid kunnen we zeer kort zijn: verbluffend! Zowel de DTS als de Dolby Digital- en Surround-tracks zijn zeer goed en maken 200% gebruik van de mogelijkheden die ze bieden. Een zeer groot pluspunt voor deze dvd! Maar dan komt natuurlijk het slechte nieuws. Als je op een SS-SL disc 3 fantastische audiotracks hebt, waarvan er dan nog eentje DTS is, dan heb je automatisch al niet zo veel ruimte meer over voor de videostream. En dat is te merken, in de meeste gevallen is het beeld maar net voldoende. Redelijk wat filmgrain aanwezig en ik kon ook in beperkte mate wat ghosting en edge enhancement waarnemen. Alhoewel dit wel binnen de perken bleef.

EXTRA’S
Een trailer is de enige extra op deze DVD. Hierbij dient wel vermeld te worden dat het om een budget titel gaat, de lage prijs kan het gebrek aan extra’s dus enigszins rechtvaardigen.

CONCLUSIE
Een matige film die qua beeld een beetje tegenvalt maar qua geluid schitterend is. Ben je een sciencefiction fan, dan is hij wel de aankoop waard aangezien het hier om een budgetdvd gaat, wat dus de gebreken wel enigszins weet te vergoeden.


cover
Studio: BBI

Regie: Wilrich Kolbe
Met: Wes Studi, Valeri Nikolayev, Rae Baker, Anna Brüggemann, Florian David Fitz, James O'Shea, Raynor Scheine

Film:
5/10

Extra's:
1/10

Geluid:
9/10

Beeld:
5,5/10


Regio:
2

Genre:
Sciencefiction

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2001

Leeftijd:
12

Speelduur:
83 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
8717185530315


Beeldformaat:
1.78:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Engels DTS 5.1
Engels Dolby Digital 5.1
Engels Dolby Surround 2.0

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• Trailer

Andere recente releases van deze maatschappij