:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> LONG STORY SHORT
LONG STORY SHORT (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-01-31
FILM
Misschien zijn we gewoon niet hip genoeg meer, maar zelf hadden we eerder nog niet de uitdrukking YOLO opgemerkt. Voor wie het tevens hoort donderen in Keulen, staat deze afkorting voor “You only live once”. Genieten van het leven dus, want je krijgt maar één kans om het te doen. Niks uitstellen, je leven niet in dienst gaan stellen van een job, maar gewoon profiteren van wat je in de schoot geworpen krijgt, want eens het te laat is, krijg je er achteraf alleen maar spijt van. Het is zeker niet de manier waarop Teddy (Rafe Spall) zijn leven leidt. Hij is een workaholic die voor niks of niemand tijd heeft, ook niet voor zijn liefje Becka (Dena Kaplan). Op het moment dat iedereen op oudejaarsavond begint met af te tellen, komt hij holderdebolder bijna te laat aangerend en grijpt hij een vrouw beet en kust haar op de mond. Door de rode jurk die ze draagt, denkt Teddy dat het Becka is, maar niks is minder waar, want het is de wildvreemde, Leanne (Zahra Newman), die zijn tong in haar keel geduwd krijgt. De vrouw vindt het niet eens zo erg dat ze onverwachts een tongkus krijgt, wel had ze net voor het muilen een chocoladereep met nootjes verorberd en Teddy heeft daar een allergie voor. Na de nodige injecties kijken de twee elkaar diep in de ogen en weet de arme Becka meteen dat ze een andere vent zal mogen zoeken.
Hoe goed het dekseltje van Teddy ook op het potje van Leanne past, worden de huwelijksplannen alsmaar uitgesteld. Een mens moet ook nog tijd hebben om te kunnen werken, weet je wel? Dat uitstellen had hij maar beter niet gedaan, want als hij op het kerkhof het graf van zijn vader bezoekt, botst hij op de vreemde vrouw (Noni Hazlehurst), die hem vervloekt. Als hij wakker wordt, blijkt hij met Leanne getrouwd te zijn, maar is hij ook in een vreemde tijdsloop terecht gekomen. Voor hem duurt ieder jaar maar een paar minuten, waardoor hij nooit de kans krijgt om gedane beslissingen om te draaien. Ieder jaar keert de man op zijn trouwdag voor een paar minuten terug en wordt hij geconfronteerd met het feit dat hij geen tijd heeft vrijgemaakt voor zijn vrouw, zijn dochtertje en goede vriend Sam (Ronny Chieng).
Regisseur Josh Lawson, die in thuisland Australië een vrij populaire acteur is en ook hier te zien is in een bijrol, koos in Long Story Short voor de zoveelste variatie op Groundhog Day, zonder het onder stoelen of banken te steken, want de Bill Murray-klassieker wordt in dit verhaal vernoemd. Lawson kiest voor een romcom met een onderliggend feelgood-dekentje dat bijna de hele film zijn effect heeft en te danken is aan de natuurlijke chemie tussen Rafe Spall en Zahra Newman. De situaties zijn niet alleen komisch, maar ook vertederend, hoewel het slot net iets te veel aanvoelt als een dure karakterloze Hallmark-kaart waaraan je geen boodschap hebt. Of deze Australische komedie bij ons populair zal worden, betwijfelen we sterk, maar wie een leuke romcom in huis wil en geen zin heeft om zich alweer door de clichés van het genre te moeten worstelen, heeft met Long Story Short een meer dan leuke keuze gemaakt.

BEELD EN GELUID
Bij ons verscheen deze titel bij The Searchers zowel op dvd als Blu-ray. We kregen van de maatschappij een Blu-ray om te recenseren en deze ziet er zeer fraai uit. Niet zo zeer voor de haarscherpe details want die zijn er niet, maar deze film heeft wel prachtige kleuren die (weliswaar met dank aan Australië) van het scherm spetteren. De geluidsband is een DTS-HD MA 5.1 die niet zo veel doet. Af en toe krijg je een degoutant romantisch liedje in je strot geramd, maar van bijzondere effecten is er geen sprake.
EXTRA'S
Er staan geen extra’s op deze release van The Searchers.

CONCLUSIE
Long Story Short is een aangename romcom met prima vertolkingen en wederom een variatie op het Groundhog Day-thema. Op het einde wordt het net allemaal net iets te melig, maar toch is het resultaat beter dan de meeste van dit soort films.coverStudio: The Searchers

Regie: Josh Lawson
Met: Rafe Spall, Zahra Newman, Ronny Chieng, Dena Kaplan, Noni Hazlehurst, Josh Lawson

Film:
7/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8/10


Regio:
B

Genre:
Komedie

Versie:
Benelux (NL/FR)

Jaar:
2021

Leeftijd:
6

Speelduur:
90 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
9789461878168


Beeldformaat:
2.39:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands, Frans
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij