:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> AMERICAN NINJA 3 - BLOOD HUNT
AMERICAN NINJA 3 - BLOOD HUNT (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-10-13
FILM
In 1989 stond Cannon na het fataal mislukken van Over The Top, Superman IV en Masters Of The Universe aan de rand van de afgrond. Toch had de maatschappij genoeg naam in de filmwereld om er voor een laatste keer nog wat geld tegen aan te kunnen gooien, om zo te proberen om het boeltje alsnog te proberen redden. Onder leiding van de Italiaanse geldschieter Giancarlo Parretti en met een kapitaal dat geleverd werd door de Franse bank Crédit Lyonnais kwam Cannon in de handen van Pathé Communications terecht. De Franse filmstudio begon onmiddellijk met een bedrijfsherstructurering, waardoor Menahem Golan het filmbedrijf verliet om zijn eigen 21st Century Film Corporation op te richten, terwijl Yoram Globus bij Cannon bleef. Helaas bleek het niet meer dan een laatste stuiptrekking te zijn, met films die nooit het niveau van deze uit de vroege jaren '80 zouden evenaren.
De nieuwe bazen speelden op veilig. Niet alleen waren er heel wat minder releases dan in het Golan & Globus-tijdperk, ook deed men beroep op oude waarden in de Cannon-wereld zoals Charles Bronson, Jean-Claude Van Damme, of sequels van films die het destijds zeer goed deden. Een derde American Ninja kon dan ook niet uitblijven, maar men zat wel met twee grote tegenvallers opgescheept. Sam Firstenberg werd deze keer niet de regisseur (en dat zie je) van American Ninja 3: Blood Hunt, en ook Michael Dudikoff zat er deze keer niet in. De acteur had schrik dat zijn carrière vlug in het slop zou geraken door steeds maar in martial arts-films te spelen, en ook wilde Dudikoff niet opnieuw een film draaien in Zuid-Afrika omdat de Apartheidsbeweging er nog steeds aan de macht was. Michael Dudikoff is wel niet de beste acteur die je op de wereldbol aantreft maar de man heeft tenminste wat charisma, iets wat je niet kan zeggen van David Bradley. Dat de man nadien alleen nog maar een paar rolletjes had in een flauwe aftreksels van de Ninja-films, zegt genoeg. Waarschijnlijk hadden ze bij Cannon ook door dat ze met David Bradley geen goud in handen hebben, want het gewicht van American Ninja 3: Blood Hunt kwam op Steve James te liggen. Zijn rol van Curtis Jackson is zowat het enige dat je nog kan linken met de twee vorige American Ninja-films. James is allesbehalve een goede acteur, maar net zoals Leslie Nielsen ongewild grappig, waardoor ook deze man nooit gaat vervelen.

In iedere goede America Ninja-film loopt er een goede vilain rond, en dat is deze keer een machtige terrorist die bekend staat als "The Cobra" (Marjoe Gortner). De man heeft één of ander dodelijk virus via zijn biologische experimenten ontworpen, en gebruikt daarvoor mensen als proefkonijnen. Een van hun is Sean Davidson (David Bradley). Maar onze held heeft zich zomaar niet gewonnen, samen met Curtis Jackson en Dexter (Evan J. Klisser) neemt hij het anderhalf uur op tegen een leger van genetisch gemanipuleerde ninjaklonen die onder leiding staan van de vrouwelijke ninja Chan Lee (Michele B. Chan).
De film is best wel leuk voor fans van '80s-actiefilms maar toch merk je dat er geen geld was. Zelfs de score (die overigens schitterend is) van George S. Clinton was degene die gebruikt werd voor de Cannon-film Avenging Force uit 1986, die toevallig (of niet) werd geregisseerd door Sam Firstenberg. De actiescènes zijn genietbaar, en als je bereid bent om het domme verhaal dat in een handomdraai werd bedacht te slikken, dan is American Ninja 3: Blood Hunt best wel genietbaar, ook al zit je qua kwaliteit een paar niveaus onder die van de eerste twee. Het leukste uit de film is ongetwijfeld het gebruik van de gezichtmaskers, een idee dat blijkbaar de makers van Mission Impossible zonder al te veel poeha hebben gejat.

BEELD EN GELUID
Het grootste gemis is alweer het ontbreken van ondertitels waardoor je het geluid van je televisie behoorlijk luid moet zetten wil je er wat van verstaan, ook al moet je geen academicus zijn om het infantiele verhaal te begrijpen. De transfer is meer dan behoorlijk zonder enige mankementen, wel heeft de film reeds een typische '90's-look (ook al stamt hij uit 1989) waardoor hij er wat gedateerd uitziet.
EXTRA'S
Je vindt geen enkele extra op deze disk.

CONCLUSIE
Met American Ninja 3: Blood Hunt probeerden de nieuwe bazen van Cannon om het succes van de eerste twee te evenaren. Dat lukte evenwel niet en dat is waarschijnlijk te wijten aan het ontbreken van regisseur Sam Firstenberg en nog veel meer Michael Dudikoff.coverStudio: 101 Films

Regie: Cedric Sundstrom
Met: David Bradley, Steve James, Marjoe Gortner, Michele B. Chan, Yehuda Efroni, Calvin Jung

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
U.K.

Jaar:
1989

Leeftijd:
18

Speelduur:
89 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5037899048290


Beeldformaat:
1.85:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 2.0

Ondertitels:
geen
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij