:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CHÈRE LÉA
CHÈRE LÉA
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-10-10
FILM
Buiten Frankrijk werd Chère Léa zonder al teveel succes de bioscoop binnen geloodst als The Love Letter. Het schrijven van een (ellenlange) brief is dan ook de essentie van dit verhaal, ook al is het er één dat bedoeld is om afscheid te nemen.
Jonas (Grégory Montel, die niet-Fransen vooral zullen kennen van de Netflix-serie Dix Pour Cent), is er nog altijd niet overheen dat hij zijn grote liefde, de operazangeres Léa (Anaïs Demoustier die je tegenwoordig in zowat elke Franse romcom kan zien), heeft verloren. Er zijn harde onomkeerbare woorden gevallen, maar Jonas, wiens privé- en zakenleven één zooitje is geworden, denkt dat er nog altijd hoop is. Zelfs als hij ziet hoe zijn vroegere geliefde zich in de armen van een ander stort, rekent hij er nog steeds op dat hij samen met zijn vroeger liefje een koppel kan vormen.

De manier waarop hij dat wil bewerkstelligen is best wel bizar, en dat is door het schrijven van een brief. Niks verkeerds mee zou je denken, maar het is een brief die nooit afraakt, maar wel alsmaar langer wordt, en geschreven wordt in een brasserie die recht tegenover het appartement van Léa gevestigd is, zodat hij haar handel en wandel kan bespieden. Zonder dat hij er zelf veel erg in heeft, wordt hij een voyeur, terwijl hij gewillig zijn brief laat meelezen door de nieuwsgierige cafébaas Mathieu (Grégory Gadebois).
Chère Léa is een charmante komedie waar alleen maar de Fransen kunnen mee wegkomen. Het is niet meer dan een onbenullig verhaal waarvan je weet dat het wel eens naar de richting van Hollywood zou kunnen overwaaien, om te resulteren in een remake waar niemand nood aan heeft. De regie van Jérôme Bonnell biedt weinig verrassingen, maar hij weet perfect hoe hij zijn publiek moet bespelen. Ook al zijn het niet meer dan een bende saaie zeurpieten, worden de personages met een ontwapende naturel vertolkt, waardoor je ongewild meegetrokken wordt in dit fijn niemendalletje. Het is een film die je zo weer vergeten biedt, maar tegelijkertijd meer charme biedt dan de meeste titels op de streamingdiensten, en dat is ook wat!

BEELD EN GELUID
Deze Franse romcom werd bij ons op dvd uitgebracht bij Imagine. Het gaat om een zeer verzorgde transfer waarbij de detaillering voldoende scoort. Omdat de film een brede waaier biedt van het Franse dagleven, krijg je een zeer gevarieerd kleurenpalet dat zeer realistisch overkomt. De geluidsband is een weinig opvallende Dolby Digital 5.1 waar je maar weinig moet van verwachten, en de effecten bijvoorbeeld van een sirene komen.
EXTRA'S
Er staan geen extra's op deze dvd.

CONCLUSIE
Chère Léa is een leuke komedie van net geen anderhalf uur. Het is niet meer dan dat, maar toch heb je het idee dat dit genoeg is.cover
Studio: Imagine Film Distribution

Regie: Jérôme Bonnell
Met: Anaïs Demoustier, Grégory Gadebois, Léa Drucker, Solène Rigot, Nadège Beausson-Diagne, Gregory Montel, Jean-François Sivadier, Ismaël Sy Savané, Pablo Pauly

Film:
6/10

Extra's:
0/10

Geluid:
6,5/10

Beeld:
7,5/10


Regio:
2

Genre:
Romantische
komedie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2021

Leeftijd:
9

Speelduur:
93 min.

Type DVD:
SS-SL

Barcode:
5425037941815


Beeldformaat:
1.85:1 anamorfisch PAL

Geluid:
Frans Dolby Digital 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij