:: BESPREKINGEN ::
DVDInfo.be >> Bespreking >> CONTRACTOR, THE
CONTRACTOR, THE (BLU-RAY)
Bespreking door: Didier - Geplaatst op: 2022-11-08
FILM
Momenteel krijgt Tarik Saleh terecht de wind van voren met Boy From Heaven, een film waarin de zoon van een arme visser aan de prestigieuze Al-Azhar Universiteit in Caïro ongewild ingeschakeld wordt bij de bitterharde verkiezingen van de nieuwe Iman, een film die in competitie liep voor de Gouden Palm en ook tijdens het afgelopen Filmfestival van Gent meermaals in de kijker liep. Hoewel Boy From Heaven door zijn onderwerp eerder in de categorie van arthouse terecht zal komen, merk je toch dat de Zweed verlekkerd is op het traditionele concept van de Hollywoodfilm en dat ontdek je nog meer in zijn vorige film The Contractor, die nu op Blu-ray is verschenen.
James Harper (Chris Pine) is een Amerikaanse patriot die zo aan zijn land gehecht is dat hij de stars and strips op zijn bovenarm heeft laten tatoeëren. Geen betere job voor zo'n man dan het leger, maar wanneer hij betrapt wordt op het gebruik van illegale steroïden wegens een alsmaar opduikende knieblessure, wordt hij door zijn nieuwe commandant zonder al te veel pardon ontslagen. Het moment kan niet slechter uitgekozen zijn, want Harper, die een vrouw en kind ten laste heeft, zit in slechte financiële papieren. Harper laat zich door zijn vroeger legermaatje Mike (Ben Foster) overhalen om te gaan werken voor een militair bedrijf dat gerund wordt door veteraan Rusty Jennings (een enorm verouderde Kiefer Sutherland). Volgens artikel 50 mag zo'n bedrijf geheime missies in het buitenland uitvoeren voor zaken die de Amerikaanse staatsveiligheid in het gedrang brengt. Harper wordt samen met Mike naar Berlijn gestuurd om er een wetenschapper uit te schakelen die zich bezighoudt met bioterrorisme.
Tijdens het eerste kwartier van deze film, die als straight-to-dvd werd uitgebracht, krijg je een verhaal te zien van een patriottische soldaat die zo het spiegelbeeld van Pete 'Maverick' Mitchell had kunnen zijn. Een kerel die geen vragen stelt, maar gewoon slaafs op elk moment de Amerikaanse vlag salueert en steeds doet wat van hem gevraagd wordt. Een ideaal personage voor de soms wat karakterloze Chris Pine die met de dag meer en meer op Ray Liotta begint te lijken. Het is pas vanaf het moment dat het verhaal in Berlijn begint dat de film eveneens losbarst, ook al is het niet meer dan een soms wat te flauwe kruising tussen de Mission: Impossibleen de Jason Bourne-films. Gelukkig weet regisseur Tarik Saleh wat hij moet doen om een spannende film in elkaar te boksen, ofschoon het verhaal compleet van de pot gerukt is, en waarin alle geloofwaardigheid zoek is. Toch is The Contractor een leuke B-film voor actiefans die er vrede mee kunnen nemen dat het allemaal een beetje déjà vu is, en al beter gedaan is.
BEELD EN GELUID
Deze actiefilm verscheen op Blu-ray bij The Searchers. Over de technische kwaliteit kunnen we alleen maar lovend zijn. Het beeld is top, en dat heeft vooral te maken met het feit dat Tarik Saleh koos voor een zeer gevarieerde beeldsetting. Ook in de meer donkere scènes, zoals bijvoorbeeld deze in de rioleringen, is alles perfect zichtbaar en is er van filmgrain of andere mankementen geen sprake. De geluidsband is een zeer energieke DTS-HD MA 5.1 die heel de runtime zijn best doet en tijdens de actiescènes (en dat zijn er heel wat) heftig van zich laat horen.

EXTRA'S
Er staan geen extra's op dit schijfje.

CONCLUSIE
The Contractor is een onderhoudende, maar routineuze actiefilm met Chris Pine die de liefhebbers van het genre op hun wenken bedient. Jason Bourne meets Ethan Hunt, maar met minder financiële middelen, maar bij moment even spannend.coverStudio: The Searchers

Regie: Tarik Saleh
Met: Chris Pine, Ben Foster, Gillian Jacobs, Eddie Marsan, JD Pardo, Florian Munteanu

Film:
6,5/10

Extra's:
0/10

Geluid:
8/10

Beeld:
8,5/10


Regio:
B

Genre:
Actie

Versie:
Benelux (NL)

Jaar:
2022

Leeftijd:
16

Speelduur:
103 min.

Type DVD:
SS-DL

Barcode:
9789461879646


Beeldformaat:
2.35:1 HD

Geluid:
Engels DTS-HD MA 5.1

Ondertitels:
Nederlands
Extra's:
• geen


Andere recente releases van deze maatschappij