:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: THE MATRIX RELOADED
PERSBERICHT: THE MATRIX RELOADED
Bron: Warner - Datum: 2003-08-11 - Geplaatst door: Werner
THE MATRIX RELOADED
vanaf 9 oktober a.s. beschikbaar op DVD

• Naast de film een tweede DVD met een groot aantal extra's
• Succesvolle bioscooprelease: meer dan 1 mln. bezoekers in Nederland
• Integrale marketingcampagne The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions van eind september tot medio december 2003

De recordverpulverende film The Matrix Reloaded verschijnt in Nederland op 9 oktober a.s. op DVD en video. Dat is circa 4 weken voor het in première gaan van The Matrix Revolutions, de laatste film in deze trilogie. Wereldwijd bracht The Matrix Reloaded tot op heden meer dan $ 700 miljoen op; in Nederland werd de film tot dusver bekeken door meer dan 1 miljoen bioscoopbezoekers. De DVD-uitgave van The Matrix Reloaded wordt uitgebracht door Warner Home Video Benelux (WHV).

The Matrix Reloaded en The Matrix Revolutions zullen op basis van een integraal marketingplan als een aanééngesloten geheel richting de retail en de consument worden gepositioneerd. De publiciteits- en mediacampagne die hieruit voortkomt, loopt van eind september tot en met medio december 2003.

"Matrix Reloaded vormt een voortzetting van het succes van de oorspronkelijke Matrix, één van de meest provocerende films ooit, en maakt de weg vrij voor Matrix Revolutions, dat de visie van de filmer van The Matrix afrondt", aldus Kris Serrien, Marketing Director Warner Home Video Benelux. "Met de integratie van de marketingcampagnes voor DVD/VHS en voor bioscoop, is 2003 nu echt het 'jaar van The Matrix' geworden."

The Matrix Reloaded, geschreven en geregisseerd door de gebroeders Wachowski en geproduceerd door Joel Silver, is het tweede deel in de baanbrekende trilogie actiefilms van de Wachowski's, waarin het wezen van de werkelijkheid en de zoektocht naar de waarheid worden verkend. Naast Matrix-sterren van het eerste uur Keanu Reeves, Laurence Fishburne, Carrie-Anne Moss en Hugo Weaving, kent The Matrix Reloaded nieuwelingen als Jada Pinkett Smith en Monica Bellucci.

De DVD-uitgave telt naast de film een tweede DVD met een groot aantal extra's:

Preload - Een kijkje achter de schermen van The Matrix Reloaded, met opnamen op locatie en interviews met acteurs en crew.
The Freeway Chase - Opnamen van achter de schermen laten de kijker zien hoe deze adembenemende scène op film werd vastgelegd.
What is The Animatrix? - Een blik in de geschiedenis en verwikkelingen van de Animatrix.
Enter The Matrix - 'The making of' deze kaskrakende videogame en de baanbrekende technieken die daarvoor nodig waren. Dit is jé kans om de wereld van Enter the Matrix binnen te treden.
The Matrix Unfolds - Een overzicht van het fenomeen The Matrix en de gigantische culturele impact ervan.
2003 MTV Movie Awards Matrix Reloaded, een parodie.
Get Me An Exit - Reclames die zijn geïnspireerd op The Matrix
• Weblinks naar de officiële Matrix-website

De speelduur van The Matrix Reloaded is circa 133 minuten. In uitvoering is de DVD beschikbaar voor widescreen 2:40:1.


Recent nieuws van dezelfde bron