:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Universal >> PERSBERICHT: RELEASELIJST SEPTEMBER 2003
PERSBERICHT: RELEASELIJST SEPTEMBER 2003
Bron: Universal - Datum: 2003-08-19 - Geplaatst door: Werner
PLATVOET EN ZIJN VRIENDJES

Universal Pictures (Benelux) presenteert deel 9 van de reeks "Platvoet en z’n vriendjes: Terug naar het grote water!"

De succesreeks Platvoet en z’n vriendjes krijgt er een nieuwe aflevering bij: de negende in rij! Plezier en spanning voor de kids en de hele familie!

Het regent pijpenstelen en Platvoet en zijn vriendjes kunnen een tijdje niet naar buiten. Wanneer de regen stopt, gaat Platvoet op onderzoek in de Groene Vallei. Hij ontmoet daar Mo, een grappige Opthalmosaurus (een soort dolfijn). Platvoet en Mo worden al snel dikke maatjes en Platvoet besluit Mo te helpen. Mo vindt namelijk zijn weg naar het grote water niet terug. Samen met alle vriendjes gaan Platvoet en Mo op zoek. Tijdens de tocht worden ze aangevallen door een gevaarlijke Ruigtand. Zal het Platvoet en zijn vriendjes lukken om Mo veilig terug te brengen naar het grote water… ?
Met de regenachtige dagen van de herfst op komst, zal dit natte avontuur zeker in de smaak vallen bij de fans van Platvoet: de kids. Maar ook mama’s en papa’s zullen meegesleurd worden in de avonturen. De DVD bevat leuke spelletjes .

Technische informatie: Releasedatum : KoopDVD: 11 september 2003
Genre: Animatie
Speelduur: 72 minuten
Beeld: 4:3
Audio: Dolby Digital 5.1 Nederlands
Menu: Nederlands

DVD Bonus:
• Bekkie’s Deep Sea Discovery Game
• Cera Goes Home GameTHE RING

Before you die, you see The Ring…

Universal Pictures kondigt de release aan op DVD van de film « The Ring », een thriller die u zal doen huiveren…
In deze remake van de Japanse griezelfilmhit van Hideo Nakata, Ringu, speelt Naomi Watts (Sleepwalkers, Dangerous Beauty) de getalenteerde journaliste Rachel Keller. Ze ontdekt een eigenaardige videoband die haar in een onvoorstelbaar en gruwelijk mysterie doet belanden … Deze video bevindt zich als bonus op de DVD… Durft u ernaar kijken?

Journaliste Rachel Keller stelt zich vragen bij de mysterieuze dood van haar jonge nicht en diens vriendje. Beide sterven op hetzelfde moment met een freaky, grijnzende uitdrukking op het gezicht. Volgens klasgenoten veroorzaakte een videocassette dit drama: “Kijk ernaar en iemand belt je op om je eigen dood over precies zeven dagen aan te kondigen”.

De nuchtere Rachel lacht dit weg als een urban legend. Toch speurt ze de videocassette op en kijkt er onbezorgd naar. Maar, na het zien van de enge en bizarre beelden, gaat de telefoon over… haar einde wordt voorspeld... over zeven dagen. Als ook haar zoontje de beelden ziet, kegelt een gigantische paniekaanval haar nuchterheid omver. Uit angst voor hun levens roept Rachel de hulp in van haar vriend Noah (Martin Henderson). Ze moet het mysterie ontrafelen dat haarzelf en haar zoon bedreigt, met een klok die genadeloos verder tikt... Een thriller om bij te bibberen van spanning!

Technische informatie: Releasedatum : HuurDVD: 12 augustus 2003, KoopDVD: 11 september 2003
Genre: Thriller
Regie: George Verbinsky (The Mexican)
Casting: Naomi Watts (Sleepwalkers, Dangerous Beauty), Martin Henderson (Windtalkers)
Speelduur: 115 minuten
Ondertiteling: Nederlands, Frans, Engels, Duits
Beeld: 16:9 widescreen
Audio: Dolby Digital 5.1 Surround Engels, Frans, Duits
Menu: Nederlands, Frans, Engels, Duits

DVD Bonus:
• Don’t Watch This Video (16 minuten)
• The Video
• TrailerADAPTATION

Verwarrend, intrigerend, … geniaal

Op 11 september introduceert Universal Pictures de film Adaptation. op dvd. In deze met 2 Golden Globes én een Oscar bekroonde film van de makers van Being John Malkovich raken realiteit en fictie op een bizarre manier met elkaar verstrengeld. Op het filmfestival van Berlijn kaapte hij de Grote Prijs weg.

Charlie Kaufman (Nicolas Cage) is een verwarde filmscriptschrijver uit Los Angeles die bijna bezwijkt onder zijn eigen minderwaardigheidscomplex, seksuele frustraties, zelfkritiek en de schrijversambities van zijn opportunistische tweelingbroer Donald (tevens gespeeld door Nicolas Cage). Als Kaufman wordt gevraagd om het boek “The Orchid Thief” van Susan Orlean (Meryl Streep) te bewerken stuit hij op een writersblock. Tot overmaat van ramp trekt Donald bij hem in en schrijft zijn tweelingbroer, in no-time een filmscript over een seriemoordenaar. Op het moment dat Charlie echt op het punt staat om in te storten, krijgt hij een geniale ingeving en schrijft zichzelf in het script. Vanaf dat moment krijgt het verhaal een wending die niemand had kunnen voorspellen.

Adaptation. is geregisseerd door Spike Jonze en geschreven door Charlie Kaufman die in 1999 samen Being John Malkovich maakten.

Technische informatie:
Release: 11 september 2003 koop, 12 augustus 2003 huur (DVD)
Regisseur: Spike Jonze
Cast: Nicolas Cage (Face/Off, Leaving Las Vegas), Meryl Streep (The Hours, The River Wild), Chris Cooper (American Beauty, The Bourne Identity)
Speelduur: 115 minuten
Genre: Comedy
Beeld: 16:9
Geluid: Dolby Digital 5.1
Ondertiteling: Nederlands
Menu: EngelsTHE LIFE OF DAVID GALE

De misdaad is duidelijk. De waarheid niet.

Op 18 september brengt Universal Pictures de indrukwekkende film The Life of David Gale uit op DVD. De hoofdrol wordt vertolkt door Kevin Spacey als de ter dood veroordeelde professor wiens leven afhangt van een fanatieke journaliste, gespeeld door Kate Winslet.

David Gale, fel tegenstander van de doodstraf, wordt ervan beschuldigd zijn medeactiviste Constance Harraway te hebben verkracht en vermoord en belandt zelf in de dodencel. Drie dagen voor zijn executie stemt Gale toe in een exclusief interview met verslaggeefster Elizabeth 'Bitsey' Bloom. Bitsey komt er al snel achter dat deze opdracht meer inhoudt dan ze had gedacht en dat het leven van deze man in haar handen ligt. Ze doet verwoede pogingen de schokkende gebeurtenissen rond de moord in kaart te brengen... voordat het te laat is.

The Life of David Gale, geregisseerd door Alan Parker, speelt zich af in een land waar de doodstraf continu ter discussie staat; de Verenigde Staten. De regisseur wil graag deze discussie aanmoedigen, maar zijn belangrijkste drijfveer was om een film te maken over mensen die in extreme omstandigheden terechtkomen vanwege hun opvattingen. Het resultaat is een spannende race tegen de klok met als inzet een mensenleven.

Technische informatie:
Release: 18 september 2003 op DVD (huur & koop)
Genre: thriller
Regisseur: Alan Parker
Cast: Kevin Spacey, Kate Winslet, Laura Linney
Duur: 125 minuten
Beeld: 2:35:1
Geluid: Dolby Digital 5.1 Surround
Ondertiteling: Engels, Nederlands, Frans

DVD Extra’s:
• Feature commentary with Director Alan Parker
• Deleted scenes
• The making of
• The music of David Gale
• Death in Texas
• Alternative artwork
• DVD-Rom


Recent nieuws van dezelfde bron