:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2003
PERSBERICHT: RELEASES OKTOBER 2003
Bron: Warner - Datum: 2003-09-13 - Geplaatst door: Werner
KO DE BOSWACHTERSHOW

Warner Home Video brengt op 1 oktober 2003 dertien afleveringen van de succesvolle AVRO-reeks Ko de Boswachter Show uit op DVD. Het betreft de afleveringen uit 1994, het laatste jaar dat de show op televisie te zien was.

Ter gelegenheid van de Ko de Boswachter revival, zal de AVRO vanaf 15 september a.s. op werkdagen om 7.05 uur afleveringen van de serie herhalen bij Z@ppelin.

De Ko de Boswachter Show is destijds geproduceerd door Bos Bros. Film-TV Productions. Burny Bos tekende samen met Tamara Bos voor het scenario van deze serie. De regie van shows was over de jaren heen in handen van Ben Sombogaart, Rimco Haanstra, Esmé Lammers, Joram Lürsen en Rob Mooy (de 1994 afleveringen die nu op DVD verschijnen).

Naast Ko de Boswachter, die wordt gespeeld door Burny Bos, maken we wederom kennis met zijn vriend en postbode Anton Gleuf, een rol gespeeld door Paul R. Kooij (Boze Buurman uit de film Ja Zuster Nee Zuster).

Synopsis:
Het beste uit het bos! Geassisteerd door zijn vriend en postbode Anton Gleuf presenteert Ko de Boswachter vanuit zijn gezellige boswachterwoning een biologisch-dynamische show vol wetenswaardigheden over de natuur. Het enige onbespoten natuurprogramma ter wereld waar je af en toe nog om mag lachen ook. Met onder andere ook Remco Vrijdag, Angela Groothuizen, Huub van der Lubbe, Annet Malherbe, Loes Luca en Nelly Frijda.

Titel: Ko de Boswachter Show 13 afleveringen seizoen 1994 (Deel I en II)
Releasedatum: 1 oktober 2003
Beeld: 1.33:1
Geluid: Stereo - Nederlands
Speelduur: 90 minuten per DVD
Genre: Familie
Keuring: 6FAME

Synopsis:
Zeven lessen per dag en een warme maaltijd. Dat is het strenge regime van New York City’s High School for the Performing Arts. Keihard werken is aan de orde van de dag en roem is een verre droom voor de tientallen sterren in spe – muzikanten, acteurs en dansers – die zich aan de Fame Academy inschrijven. En dan zijn er ook nog de alledaagse beslommeringen van het leven en de liefde. Regisseur Alan Parker (Evita, The Commitments) leverde met Fame andermaal een bruisende muziekfilm af die de levens van vier studenten op de voet volgt en hun successen en ontgoochelingen op sublieme wijze door elkaar weeft. Het kleur- en klankrijke spektakel, dat zes Oscar®nominaties en twee Oscars® voor soundtrack en titelsong in de wacht sleepte, lanceerde o.a. de carrières van Irene Cara, Paul McCrane (ER) en Barry Miller (Saturday Night Fever). Fame is lichtvoetig en diepgaand tegelijk, met schitterende choreografieën en de muziek die intussen een moderne klassieker is geworden.

Titel: Fame
Releasedatum: 8 oktober 2003
Regie: Alan Parker
Acteurs: Debbie Allen, Eddie Barth, Irene Cara, Lee Curreri, Laura Dean, Antonia Franceschi
Beeld: 1.33:1
Geluid: Engels: Dolby Digital 5.1, Dolby Surround 2.0, Mono
Genre: Drama, musical
Keuring: 6 jaar
Awards: Academy Award - Best Score, Academy Award - Best Song

DVD-extra’s:
• Audiocommentaar
• Interviews: met de klas van toen: Regisseur Alan Parker en de cast Lee Curreri, Lauren Dean, Gene Anthony
• Korte film
• Fame Field Trip: een bezoek aan de school die inspiratie gaf voor de filmTHE OMEGA MAN

Synopsis:
Welkom in de toekomst. Biologische oorlogen hebben het leven op aarde zo goed als uitgeroeid. Los Angeles is een spookstad, waar de wind door de straten raast. Hier zwerft overdag ook Robert Neville (Charlton Heston) door de verlaten wijken, op zoek naar voorraden. Hij draagt er wel zorg voor dat hij voor zonsondergang een veilige schuilplaats heeft gevonden, want dan komen de andere “stadsbewoners” tevoorschijn. Deze albino-achtige mutanten, The Family, zijn het resultaat van de ziekten die de planeet teisteren. Na een ontmoeting met Lisa (Rosalind Cash), ook een onaangetaste overlevende, zet Neville zijn pure overlevingsdrang opzij om haar te helpen. Zij is namelijk de behoedster van een paar gezonde kinderen, de laatste hoop op overleving van het menselijke ras. The Omega Man is een meeslepende en aangrijpende bewerking van Richard Mathesons roman I Am Legend, de kroniek van een mogelijke toekomst voor de mensheid.

Titel: The Omega Man
Releasedatum: 8 oktober 2003
Regie: Boris Sagal
Acteurs: Rosalind Cash, Charlton Heston, Anthony Zerbe, Lincoln Kilpatrick, Paul Koslo, Eric Laneuville, Jill Giraldi
Geluid: Mono: Engels / Frans / Italiaans
Speelduur: 93 minuten
Genre: Thriller
Keuring: 16

DVD-extra’s:
• Bioscooptrailer
• Documentaire: “The Last Man Alive – The Omega Man”
• Introductie: door Joyce H. Corrington,Paul Koslo, en Eric LaneuvilleTHE HAUNTING

Synopsis:
“Het was een duivels huis vanaf het begin, een huis geboren onder een slecht gesternte.” Die plaats is Hill House, een landhuis van 90 jaar oud. Er woont niemand, of daar lijkt het op. Maar kom gerust binnen. Want ook al geloof je niet in spoken, hoe verklaar je dan je angst voor “The Haunting”? Robert Wise maakte met deze eerste verfilming van Shirley Jacksons “The Haunting of Hill House” een pareltje van psychologische horror. Vier mensen komen naar het huis om er bovennatuurlijke fenomenen te onderzoeken. Of heeft het huis minstens iemand onder hen naar zich toe gelokt? Het verbijsterende antwoord krijg je in deze subtiele, sinistere griezelfilm.

Titel: The Haunting
Releasedatum : 8 oktober 2003
Regie: Robert Wise
Acteurs: Claire Bloom, Julie Harris, Richard E. Johnson, Russ Tamblyn
Geluid: Mono: Engels / Frans / Italiaans
Genre: Horror
Keuring: 16

DVD-extra’s:
• Audio commentaar: door: Julie Harris, Claire Bloom, Russ Tamblyn, Director Robert Wise, Screenwriter Nelson Gidding
• Bioscooptrailer
• FotogalerijSOYLENT GREEN

Synopsis:
Soylent Green is een mijlpaal in het genre van de sciencefiction. Het is een meeslepende actiefilm én een moderne parabel die ons waarschuwt voor een toekomst waarin ecologische rampen de wereld teisteren. Na Planet of the Apes en The Omega Man kruipt Hollywoodlegende Charlton Heston opnieuw in de huid van een futuristische actieheld: Thorn is een detective die in 2022 de klamme straten van een vervuild en overbevolkt New York afschuimt. Hij is een moordenaar op het spoor, maar het spoor leidt tot een verbijsterende ontdekking. Soylent Green is een aangrijpende, prachtig in beeld gebrachte film, die het niet alleen van zijn speciale effecten moet hebben, maar eerst en vooral van zijn diepmenselijke dimensie. Een diepgang die door de aangrijpende (en allerlaatste) vertolking van de legendarische Edward G. Robinson een toegevoegde waarde krijgt.

Titel: Soylent Green
Releasedatum: 8 oktober 2003
Regie: Richard Fleischer
Acteurs: Edward Robinson, Charlton Heston, Joseph Cotton, Leigh Taylor-Young, Paula Kelly, Chuck Connors, Brock Peters, Stephen Young
Geluid : Mono: Engels / Spaans / Frans / Duits
Genre: Thriller
Keuring: 12

DVD-extra’s:
• Audio commentaar: door regisseur Richard Fleischer en Leigh Taylor-Young
• Bioscooptrailer
• Documentaires: “Kijk op de wereld van Soylent Green”
• MGM eerbetoon aan Edward G. Robinsons’s 101ste filmFRIDAY THE 13TH

Synopsis:
Camp Crystal Lake is opnieuw open. Gedreven jonge kampleiders, vol hoge idealen en opspelende hormonen, maken zich klaar om hun zomergasten te ontvangen met kampvuurliederen en spelletjes. Maar van één spelletje wordt in het kampboek geen gewag gemaakt: het heet Vermoord de Kampleider. Iedere filmfan weet dat het monster altijd terugkeert, en daar is deze reeks (9 vervolgen en misschien nog meer in de maak) het “levende” bewijs van. De spelregels zijn simpel: hij leeft, zij sterven. “Hij” is natuurlijk Jason en Jason krijgt in deze schokkende eerste aflevering een flinke duw in de rug van zijn lieve ouwe moedertje. “Zij” zijn de lekkere jonge stukken (o.a. Kevin Bacon) die gedoemd zijn om te ontdekken dat Vrijdag de 13de hun grootste ongeluksdag ooit wordt. Voor horrorfans een geluk bij een ongeluk...

Titel: Friday the 13th
Releasedatum: 8 oktober 2003
Regie: Sean S. Cunningham
Acteurs: o.a. Kevin Bacon, Betsy Palmer, Adrienne King, Harry Crosby (II), Laurie Bartram, Jeannine Taylor
Beeld: 1.85:1 Geluid: Mono: Engels / Frans / Italiaans
Genre: Horror
Keuring: 16

DVD-extra’s:
• Audio commentaar
• Making of “Return to Christal Lake”FRIENDS SEIZOEN 9 AFL 17-23

Afleveringen:
The One With The Memorial Services,
The One With The Lottery,
The One With Rachel’s Dream,
The One With The Soap Opera Party,
The One With The Fertility Test,
The One With The Donor,
The One in Barbados.

Titel: Friends Seizoen 9 (vol. 3 – afleveringen 17 tm 23)
Releasedatum: 8 oktober 2003
Speelduur: 154 minuten
Genre: Komedie
Keuring: 12OF UNKNOWN ORIGIN

Synopsis:
Bankier Bart Hughes sleutelt hard aan zijn promotie in de genadeloze zakenjungle van Wall Street. Terwijl zijn vrouw en zoon de stad uit zijn voor een vakantie, blijft hij alleen achter in hun prachtig gerenoveerde pand, om rustig zijn project te kunnen afwerken. Maar dan duikt er plots een indringer op, een rat, die hem tot aan het randje van de waanzin drijft. Peter Weller (Robocop, Odyssey 5) vertolkt de rol van Bart in deze beklemmende, bloedstollende thriller van regisseur George P. Cosmatos (Tombstone, Cobra), die op de Paris International Film Festival Awards (1983) de prijzen voor Beste Film en Acteur in de wacht sleepte. Of Unknown Origin maakt ons op briljante en meeslepende wijze getuige van de titanenstrijd tussen mens en dier, een dodelijk duel tussen de langzaam gek wordende Bart en zijn gewiekste, halsstarrige tegenstander. Een film die je met een knagend gevoel achterlaat.

Titel: Of Unknown Origin
Releasedatum: 8 oktober 2003
Regie: George P. Cosmatos
Acteurs: Peter Weller, Bronwen Nantel, Kenneth Welsh, Lawrence Dane, Maury Chaykin
Geluid: Mono: Engels / Frans
Beeld: 1.85:1
Genre: Horror
Keuring: 12

DVD-extra’s:
• Audiocommentaar: door Peter Weller en Regisseur George P. Cosmatos
• BioscooptrailerJUSTICE LEAGE: JUSTICE ON TRIAL

Synopsis:
Het machtigste misdaadbestrijdingsteam uit het heelal bundelt wederom zijn ontzagwekkende krachten om de handlangers van het Kwaad te bestrijden. In In Blackest Night, leveren Superman en de League strijd om een dodelijk mysterie te ontrafelen: robotachtige premiejagers beschuldigen Green Lantern ervan een hele planeet te hebben vernietigd. Maar ook op de bodem van de zee gebeuren verraderlijke dingen: enkel een onwaarschijnlijk verbond tussen Aquaman en de Justice League kan de plannen van The Enemy Below nog dwarsbomen

Titel: Justice League: Justice on Trial
Releasedatum: 8 oktober 2003
Geluid: Dolby Surround Nederlands
Beeldformaat: 1.33:1
Speelduur: 85 minuten
Genre: Animatie/Familie
Keuring: 6 jaar

DVD-extra’s:
• Kijkje bij de league
• Inleidingen op de afleveringen door de producerJUSTICE LEAGE: SECRET ORIGINS

Synopsis:
SOMS IS ÉÉN ENKELE SUPERHELD NIET GENOEG. De grootste superhelden aller tijden slaan de handen in elkaar om te strijden voor waarheid, gerechtigheid en vrijheid in de eerste Justice League film, Secret Origins. Martian Manhunter komt de Aarde waarschuwen voor een nakende invasie van ruimtewezens. Met de hulp van Superman en Batman, recruteert hij ’s werelds dapperste helden, zoals Wonder Woman, The Flash, Green Lantern en Hawkgirl, om de onstuitbare invasievloot een halt toe te roepen. De Justice League is bedacht door het creatieve team achter het met een Emmy Award bekroonde The New Batman/Superman Adventures, en een vaste waarde op Cartoon Network.

Titel: Justice League: Secret Origins
Releasedatum: 8 oktober 2003
Geluid: Dolby Surround Nederlands
Beeld: 1.33:1
Speelduur: 58 minuten
Genre: Animatie
Keuring: 6 jaarBATMAN: THE LEGEND BEGINS

Synopsis:
Hij is de heerser van de nacht en de schimmige beschermer van GOTHAM CITY: een duistere kruisvaarder die de onschuldigen verdedigt en de slechteriken angst inboezemt. Hier begint de legende van BATMAN. De eerste vijf afleveringen van de bekroonde animatieserie BATMAN: The Animated Series, een superspannende collectie. Van de gevaarlijke grappen en grollen van THE JOKER via de angstaanjagende terreur van de SCARECROW tot de dodelijke wurggreep van POISON IVY... er is weer werk aan de winkel voor BATMAN.

Titel: Batman: The Legend Begins
Releasedatum: 8 oktober 2003
Genre: Animatie
Keuring: 6 jaarBATMAN: OUT OF THE SHADOWS

Synopsis:
De legendarische heldendaden van GOTHAM CITY’s duistere kruisvaarder worden vervolgd in vier spectaculaire afleveringen van de bekroonde tekenfilmreeks BATMAN: The Animated Series. In het holst van de nacht sluipt BATMAN rond om de zwakkeren te beschermen. Met intelligentie, lef en Bat-technologie dwarsboomt hij zijn aartsvijanden: de norse PENGUIN en de dubbele bedreiging van de duivelse TWO-FACE. Vanaf de torenhoge wolkenkrabbers tot diep in de levensgevaarlijke achterbuurten... over Gotham waakt één onbevreesde superheld: Batman, de DARK KNIGHT!

Titel: Batman: Out of Shadows
Releasedatum: 8 oktober 2003
Genre: Animatie
Keuring: 6 jaarX-MEN: MUTANTS RISING

Synopsis :
Ook de X-Men waren ooit doodgewone, onstuimige tieners. Maar voordat ze als superhelden hun uitzonderlijke gaven zoals telekinese en teleportatie ten dienste van het Goede kunnen stellen, moeten ze wel nog les nemen op de Xavier's School for the Gifted. Op het lesrooster van de mutantenschool staat: hoe de wereld te redden van de boosaardige Magneto en zijn trawanten en, tussendoor, toch nog door de “gewone mensen” aanvaard te worden. Beleef de strijd van Goed tegen Kwaad aan de zijde van Cyclops, Rogue, Jean Grey en vele anderen in vier afleveringen van de populaire tekenfilmserie gebaseerd op de klassieke comic strip. De DVD bevat tevens tal van nog nooit vertoonde fragmenten.

Titel: X-men: Mutants Rising
Releasedatum: 8 oktober 2003
Geluid: Dolby Surround Nederlands
Beeld: 1.33:1
Speelduur: 100 minuten
Genre: Animatie
Keuring: 6 jaarTOM & JERRY: GRIEZELS EN KRIEBELS

Synopsis:
Tom de kat en Jerry de muis hebben zich meesterlijk verkleed, want in deze zeven hilarische afleveringen staat er van alles te gebeuren. Onze onafscheidelijke helden pakken tijdens hun flitsende achtervolgingen en spannende ontsnappingen uit met hun allerslimste vermommingen. Het is dus weer lachen geblazen en pret verzekerd met de knettergekke grollen en buitenissige grappen van één van de beste en meest bekroonde reeksen uit de geschiedenis van de tekenfilm. Tijd voor dolle kat-en-muisspelletjes, kattenkwaad en muizenissen in deze kat-a-strofale cartoonverzameling! En vergeet de bonus op deze DVD niet! Het interactieve hindernissenparcours van Jerry’s spookachtige spint stelt je voor een reuze uitdaging: alleen een dappere muis kan zijn weg terugvinden – de anderen blijven alleen achter in het donker!

Titel: Tom & Jerry Griezels en Kriebels
Releasedatum: 8 oktober 2003
Speelduur: 45 minuten
Genre: Animatie
Keuring: AL

DVD Extra’s:
• Jerry’s spookachtige sprint
• Get the picture: Teken zelf Tom & JerryTHE WEST WING SERIE 1

Synopsis:
De kwesties zijn uit het leven gegrepen. Het tempo is hels. De uitzonderlijk goede cast maakt van van deze serie - die tijdens haar eerste seizoen meteen 9 Emmy Awards won - een fantastische ervaring.
Disk 1: afleveringen 1-4 Leo McGarry (John Spencer) is het hoofd van de stafmedewerkers die de conflicten tussen hun privé- en beroepsleven moeten zien te overwinnen, terwijl ze zich uitsloven om president Josian Bartlet (Martin Sheen) te dienen.
Disk 2: afleveringen 5-8 De Amerikaanse regering is gewend om met lobbygroepen om te gaan, maar hoe is een groep die subsidies wilt voor onderzoek naar ufo’s of een groep die een aparte snelweg voor wolven wilt, op de politieke agenda geraakt?
Disk 3: afleveringen 9-11 Het is maar één keer per jaar Kerstmis. Regeren daarentegen doe je 365 dagen per jaar. De perfecte kandidaat van de staf voor het Hooggerechtshof heeft plots een politiek lijk in de kast. Een onderzoek naar vermeend druggebruik door de staf en de dood van een dakloze met een band met Toby (Richard Schiff) werpen een schaduw over de kerstperiode.
Disk 4: afleveringen 12-15 De president (Martin Sheen) is bedlegerig. De stafchef (John Spencer) staat onder druk om ontslag te nemen. De media zijn in alle staten over een geheim dat niet bestaat. Het Witte Huis lijkt wel in duigen te vallen. Niets meer dan een normale dag in “The West Wing”.
Disk 5: afleveringen 16-19 Met een waarderingscijfer van 45% kan de regering alleen maar beter worden. Hoe kan dat cijfer dan met meer dan 5% dalen in een week waarin er geen nieuws is? Terwijl de ambities worden gefnuikt door de politieke realiteit, is het Witte Huis onder Bartlet tijdens zijn tweede ambtsjaar in vrije val. De overwinningen zijn schaars. De patstellingen zijn legio. Alles staat klaar voor een stoutmoedige uitdaging die het verschil zal uitmaken voor de presidentstermijn van Bartlet, als hij de handschoen opneemt ten minste.
Disk 6: afleveringen 20-22 Naar de hel met die torpedo’s, volle kracht vooruit. Het schip van Bartlet zeilt moedig vooruit en wilt daden stellen, liever dan zich te bekommeren om de politieke agenda die enkel erop gericht is om de herverkiezing te garanderen. De staf komt zelfs terecht in de stormachtige wateren van een nieuw drugsbeleid. Peilingen wijzen op een groeiende waardering voor de nieuwe moed van de regering. En een vergadering in het stadhuis krijgt de uitstraling van een politiek liefdesavontuur... tot de president (Martin Sheen) het stadhuis verlaat.

Titel: West Wing series 1
Releasedatum: 8 oktober 2003
Speelduur: 462 minuten
Genre: Drama
Keuring: AL

DVD-extra’s:
• DVD ROM extras: link naar de website van The West Wing
• Korte film: het maken van “The West Wing”
• TV commercial: Rave, Landingham, TalkaboutTHE WEST WING SERIE 2

Synopsis:
Ze worden op de korrel genomen door rivaliserende politici. Hun leven wordt belaagd door ‘would-be’ moordenaars. Maar niets brengt de stafleden van The West Wing, de presidentiële kantoren, van hun stuk. Ook in het tweede, met 8 Emmy’s bekroonde seizoen van de gelijknamige serie, blijven ze onvermoeibaar hun land dienen. West Wing seizoen 2 op DVD bevat de afleveringen 1-22
Afleveringen 1-4 In de greep van twee moordenaars Deel I & Deel 2 - Tussentijdse verkiezingen - In dit Witte Huis
Afleveringen 5-8: En het siert hen zeker - Het Congres van de Onmacht - De Reis naar Portland - Shibboleth
Afleveringen 9-11: Galileo - Kerst - Het Leiderschapsontbijt - De Bezoeker - Bartlets Derde State of the Union
Afleveringen 12-15: De Bezoeker - Bartlets Derde State of the Union - De oorlog aan het thuisfront - Ellie
Afleveringen 16-19: Iemand gaat naar de spoed, Iemand gaat achter de tralies – Vertragingsmaneuvers - Mensen - Slecht voorteken
Afleveringen 20-22: Het doek valt - 18th and Potomac - Twee kathedralen

Titel: West Wing series 2
Releasedatum: 8 oktober 2003
Beeld: 1.77:1
Geluid: Engels Dolby Surround 2.0
Speelduur: 924 minuten
Genre: Drama
Keuring: AL


Recent nieuws van dezelfde bron