:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2003
PERSBERICHT: RELEASES NOVEMBER 2003
Bron: Warner - Datum: 2003-10-02 - Geplaatst door: Werner
ACTIE DVD's VOOR EEN ACTIE-PRIJS NU IN BEST BUY!!!
Action Collection Pack vanaf 12 november a.s. verkrijgbaar
Vanaf 12 november zijn er 10 Best Buy Action Collection Packs verkrijgbaar met daarin 2 keiharde actiefilms.

• Cobra + Enter the Dragon
• Critical Decision + Soldier
• Demolition Man + Pay Back
• Glimmerman + Fire Down Below
• Hard to Kill + Out for Justice
• The Last Boyscout + Eraser
• Nico + On Deadly Ground
• Assasins + The Specialist
• Under Siege I + Under Siege II
• Passenger 57 + US MarshallADVENTURES OF ROBIN HOOD

Synopsis:
Het verhaal van Sherwoord Forest’s meest favoriete bandiet is een veel verfilmd verhaal, maar Warner Brothers had met Errol Flynn als hoofdrolspeler alle elementen in huis om de film zo’n succes te maken dat geen andere studio dit kon overtreffen. The Adventures of Robin Hood was Warners grootste film in 1938. Het is dan ook de meest dure film ooit gemaakt door Warner tot 1938. De film heeft meerdere Oscars ontvangen en is gekozen als een van de 100 beste films aller tijden door het American Film Institute.
Errol Flynn speelt de charmante Robin Hood, beschermer van de armen, in dit bruisende familie avontuur. Hoofdrollen zijn weggelegd voor Olivia de Havilland en Claude Rains als Maagd Marian en Prins John.

Titel: Adventures of Robin Hood (1938)
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Michael Curtiz, William Keighley
Acteurs: o.a. Errol Flynn, Olivia de Havilland, Basil Rathbone, Claude Rains, Alan Hale
Speelduur: 97 minuten
Genre: Actie
Keuring: 6
Awards: Oscar nominatie voor Best Picture. Awards voor Art Direction/Set Direction, Film Editing en muziek.

DVD-extra’s:
• Audiocommentaar: door film historicus Rudy Behlmer
• Bioscooptrailer
• Bloopers
• Documentaire: een reis naar Sherwood Forest: zeldzame Home Movies van Basil Rathbone en anderen, gefilmd op locatie of op de studioterreinen tijdens de productie.
• Fotogalerij
• Interviews: een bezoek aan Errol Flynn naast de set
• Introductie: door Leonard Maltin
• Korte film: klassieke cartoons/kortfilms
• Muziek clips
• Muziekvideo
• Overig: een blik op vroegere filmbewerkingen van Robin Hood
• Productie schetsen: historische ontwerptekeningen/kostuumontwerpen/concepttekeningen van scenes
• TV commercial
• TV special: Leonard Maltin als gastheer van Warner night at the movies 1938
• Track met alleen muziek: opnamesessie voor de soundtrack van Korngold
• Weggelaten scènes: fragmenten die uit de afgewerkte film werden weggelatenBATMAN ANIMATED: TALES OF THE DARK KNIGHT

Synopsis:
In de stadsjungle van Gotham City tiert het kwaad welig voort. Gehuld in de schaduwen van de door misdaad overspoelde straten, voert een eenzame kruisvaarder zijn eindeloze strijd voor gerechtigheid. De legende van de fabelachtige Dark Knight krijgt een vervolg in vier spannende afleveringen van de bekroonde animatiereeks Batman: The Animated Series. Batmans strijd tegen de huiveringwekkende humor van The Joker barst weer in alle hevigheid los, maar hij krijgt het ook aan de stok met nieuwe aartsvijanden, zoals de sluwe Sewer King. Actie en avontuur gegarandeerd!

Titel: Tales of the Dark Knight
Releasedatum: 12 november 2003
Geluid: Stereo – Nederlands, Engels, Frans, Italiaans
Beeld: 1:33:1
Speelduur : 80 minuten Genre: Animatie/Familie
Keuring: 6

DVD-extra’s:
• Introductie: op de afleveringen door regisseur/producer Bruce Timm
• Overig: Stemmen van Gotham CityBATMAN ANIMATED: MYSTERY OF THE BATWOMAN

Synopsis:
De zwarte ridder is terug in deze opnieuw uitgebrachte extra lange thriller met de stemmen van Kelly Ripa (Live! With Regis and Kelly), Kyra Sedgwick ( Born of the Fourth of July) en Hector Elizondo (The Princess Diaries).
De Penguin en Rupert Thorn zijn criminele partners met een plan om illegale wapens te verkopen. Maar er is een nieuwe superheld in Gotham City die andere plannen heeft voor de criminele ondernemers – Batwoman! Met supersonische gadgets en rake stoten, laat Batwoman zien dat ze de misdaad aan kan. Het enig probleem is dat de zwarte ridder geen idee heeft wie zij is! Als Batwoman de mist in gaat, moet Batman erachter komen of ze wel echt aan zijn kant staat.
Kijk naar ’s werelds beste detective in dit opwindende nieuwe avontuur waarin je blijft raden wie Batwoman is totdat het masker is afgezet. Extra op de DVD is een korte Batman animatiefilm, “Chase Me” van de Emmy Award winnaars, schrijvers Alan Burnett en Paul Dini.

Titel: Mystery of the Batwoman
Releasedatum: 12 november 2003
Speelduur: 72 minuten
Genre: Animatie/Familie
Keuring: 6CASABLANCA

Synopsis:
Casablanca: Je komt deze stad eenvoudig in, maar een stuk moeilijker uit, vooral wanneer je op de zwarte lijst van de Nazi’s staat. Bovenaan die lijst staat de naam van de Tsjechische verzetsleider Victor Laszlo (Paul Henreid). Zijn enige hoop is Rick Blaine (Humphrey Bogart), een cynische Amerikaan die voor niemand zijn nek uitsteekt… en zeker niet voor Victors vrouw Ilsa (Ingrid Bergman), de ex-geliefde die zijn hart brak. Dus wanneer Ilsa zichzelf aanbiedt in ruil voor Laszlo’s veilige vlucht uit het land, moet de verbitterde Rick beslissen wat belangrijker is - zijn eigen geluk of de ontelbare levens die op het spel staan. Winnaar* van 3 Oscars®, waaronder die van Beste Film. Casablanca is “Amerika’s populairste en meest geliefde film – en terecht” (The Motion Picture Guide)!

Bijzonderheden:
Van de film Casablanca is een nieuwe 35mm uitgebracht op initiatief van Stephen Bogart, de zoon van Humphrey Bogart en Pia Linström, de dochter van Ingrid Bergman. Meer informatie over de re-launch van Casablanca, die onlangs plaatsvond in New York is met foto’s te vinden op : www.modaentertainment.com/casablanca.

Titel: Casablanca (60th anniversary) Special Edition
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Michael Curtiz
Acteurs: Rains Claude, Humphrey Bogart, Ingrid Bergman, Paul Henreid, Peter Lorre
Geluid: 5.1 Dolby Digital – Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 98 minuten
Genre: Drama
Keuring: 6
Awards: 3 Oscars, waaronder die voor Beste Film

DVD-extra’s:
• Achter de schermen: Lauren Bacall presenteert you must remember this: A tribute to Casablanca, een betoverende blik achter de schermen.
• Fotogalerij: galerij van niet-gebruikte muzikale fragmenten. Galerij van de ontstaansgeschiedenis van de film met foto’s, persmateriaal, briefwisseling van de filmstudio, memorabilia en nog veel meer.
• Interviews: Bacall on Bogart, waarin de gevierde actrice op ontroerende en onbevangen wijze terugblikt op het leven en de carrière van haar echtgenoot.
• Korte film: Who holds Tomorrow? Pilotaflevering van de TV-bewerking van Casablanca (1955).
• Muziek Clips: radioversie van Casablanca, een productie van Screen Guild Players, met de drie hoofdrolspelers uit de bioscoopfilm.
• Overig: de cartoon carrotblanca , een eerbetoon met in de hoofdrollen Bugs Bunny en de Looney Tunes.
• Weggelaten scènes: recent ontdekte extra scènes en outtakes.PINK CADILLAC

Synopsis:
Je moet wel een echte vent zijn om een dame met een roze Cadillac te strikken! Tommy Nowak (Clint Eastwood) is een speurneus met een interessante specialiteit: tegen betaling spoort hij misdadigers op die hun borgtocht verbeurd hebben. Alleen is de “misdadiger” dit keer een mooie moeder (Bernadette Peters), die met haar kindje op de vlucht is geslagen voor haar bezeten man en zijn neo-nazivriendjes. Die willen namelijk de kwart miljoen dollar terug die ze in haar vluchtvehikel – een roze ’59 Cadillac – verborgen hebben. Tijd voor de sluwe meester-vermommer Nowak om zijn prooi uit de brand te helpen. Als pikant extraatje ontstaat er een liefdesrelatie tussen de charmante premiejager en zijn kersverse protégee. Opvallend is het rolletje van de (toen) toekomstige superster Jim Carrey die in deze heerlijke actiekomedie vluchtig zijn opwachting maakt.

Titel: Pink Cadillac
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Wayne (Buddy) Van Horn
Acteurs: Jim Carrey, Clint Eastwood, Frances Fisher, Geoffrey Lewis, Paul Benjamin, Timothy Carhart, William Hickey, Bernadette Peters
Geluid: Stereo – Italiaans, 2.0 Dolby Surround – Frans, Engels
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 116 minuten
Genre: Komedie
Keuring: 6

DVD-extra’s:
• BioscooptrailerTHE ROOKIE

Synopsis:
Ouwe rot Nick Pulovki (Clint Eastwood) is politierechercheur in L.A. Met zijn jarenlange ervaring en zijn trouwe 45 mm revolver heeft hij alle mogelijkheden die hij zich kan wensen. Helaas krijgt hij ook minder gewenste hulp in de persoon van een nieuwe partner, The Rookie (Charlie Sheen), een groentje dat alles volgens het boekje wil doen. Met wederzijdse tegenzin moeten ze samenwerken om een bende nietsontziende, moordlustige autodieven te grazen te nemen. The Rookie is een aaneenschakeling van spectaculaire auto-achtervolgingen, schietpartijen en komische confrontaties tussen veteraan Eastwood (die de film ook regisseerde) en beginner Sheen. In de bijrollen herkent u onder mee Raul Julia, Lara Flynn Boyle en Tom Skerritt. Een actiekomedie vol plankgas.

Titel: The Rookie
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Clint Eastwood
Acteurs: o.a. Clint Eastwood, Charlie Sheen, Lara Flynn Boyle
Geluid: 2.0 Dolby Surround – Frans, Italiaans, 5.1 Dolby Digital - Engels
Speelduur: 115 minuten
Genre: Actie, Komedie
Keuring: 12

DVD-extra’s:
• BioscooptrailerTIGHTROPE

Synopsis:
Twee mannen schuimen het French Quarter in New Orleans af, op zoek naar ranzige seks. De één is agent, de ander een lustmoordenaar. Wes Block, politie-inspecteur en alleenstaand vader, probeert wel aan de hoogste idealen te voldoen, maar worstelt met zijn laagste instincten. Tijdens het onderzoek naar een seriemoordenaar ontdekt hij bovendien een verband tussen zichzelf en de verdachte. Volgens de moordenaar is de enige goede hoer een dode hoer, vooral na een vrijpartij met Block. Alle vrouwen in Blocks leven, ook die waar hij écht om geeft, zijn plots potentiële slachtoffers. Tegen de achtergrond van het broeierige New Orleans, schildert schrijver-regisseur Richard Tuggle (Escape from Alcatraz) het genuanceerde portret van een geplaagde man, op zoek naar de waarheid en zichzelf. Clint Eastwood, de actieheld bij uitstek, zet met deze zinderende thriller één van de beste rollen uit zijn carrière neer.

Titel: Tightrope
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Richard Tuggle
Acteurs: Dan Hedaya, Alison Eastwood, Clint Eastwood, Genevieve Bujold, Jennifer Beck
Geluid: Mono – Frans, Italiaans, 5.1 Dolby Digital – Engels
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 109 minuten
Genre: Actie
Keuring: 12

DVD-extra’s:
• BioscooptrailerWHERE EAGLES DARE

Synopsis:
1944. Een detachement elite-commando’s krijgt een levensgevaarlijke missie voorgeschoteld: een Amerikaanse generaal moet worden bevrijd uit een hermetisch afgesloten fort dat hoog in de Beierse Alpen ligt. De generaal beschikt over ultrageheime informatie over de op handen zijnde geallieerde invasie. Vermomd in Duitse uniformen wordt het team in vijandelijk gebied gedropt. Vanaf dat ogenblik kunnen ze enkel nog op zichzelf vertrouwen, maar zelfs in eigen rangen rijst al snel de twijfel over de precieze objectieven van de missie. Ouwe rot Richard Burton en de toen relatieve nieuwkomer Clint Eastwood spelen de hoofdrollen in deze spannende oorlogsthriller van de hand van auteur Alistair MacLean (The Guns of Navarone, Ice Station Zebra). Een oorlogsfilm boordevol suspens, actie en spectaculaire gevechtsscènes, en de eerste kaskraker voor de charismatische Clint Eastwood.

Titel: Where Eagles Dare
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Brian Hutton
Acteurs: Robert Beatty, Mary Ure, Clint Eastwood, Patrick Wymark, Richard Burton
Geluid: 2.0 Dolby Surround – Frans, Italiaans, 5.1 Dolby Digital – Engels
Speelduur: 148 minuten
Genre: Oorlogsdrama, Actie
Keuring: 12


DVD-extra’s:
• Achter de schermen: Where Eagles Dare
• BioscooptrailerWHITE HUNTER, BLACK HEART

Synopsis:
Als ster en regisseur van White Hunter, Black Heart maakt Clint Eastwood een van de beste films in zijn carrière. Hij speelt de briljante, gedreven filmmaker John Wilson (gebaseerd op de legendarische John Huston), die vastberaden is om van zijn nieuwe project in Afrika een groot persoonlijk avontuur te maken door te jagen op een wilde olifant. Jeff Fahey , Marisa Berenson en George Dzundza vertolken de bijrollen in dit meeslepende verhaal gebaseerd op de roman van medeschrijver Peter Viertel, die met Huston heeft samengewerkt in Africa in 1950 aan The African Queen. Gefilmd in Zimbabwe en Londen is White Hunter, Black Heart een fantastische film voor iedereen die van avontuur houdt.

Titel: White Hunter, Black Heart
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Clint Eastwood
Acteurs: Marisa Berenson, Jeff Fahey, Charlotte Cornwell, Alex Norton, Alun Armstrong, Clint Eastwood, Eleanor David, George Dzundza, Timothy Spall
Geluid: 2.0 Dolby Surround – Frans, Italiaans, 5.1 Dolby Digital – Engels
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 107 minuten
Genre: Drama, Actie
Keuring: 12CITY HEAT

Synopsis:
Kansas City 1933: de periode van de drooglegging. Privé-detective Murphy (Burt Reynolds) onderzoekt de moord op zijn partner, die de chantage van een gangsterbaas met de dood moest bekopen. Politie-inspecteur Speer (Clint Eastwood) raakt tegen wil en dank bij dat onderzoek betrokken. De rivaliteit tussen de ex-collega’s laait, tussen al het maffiageweld door, hoog op. De joviaal ratelende Reynolds en de onderkoeld zwijgzame Eastwood vormen het “ideale” koppel in deze hilarische actiekomedie. De sfeer van de jazzy thirties wordt perfect weergegeven. In de bijrollen herkent u onder meer Jane Alexander, Irene Cara, Rip Torn, Richard Roundtree, Tony Lo Bianco en Madeline Kahn.

Titel: City Heat
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Richard Benjamin
Acteurs: John Hancock, Clint Eastwood, Irene Cara, Jack Nance, Jane Alexander, Madeline Kahn, Nicholas Worth, Richard Roundtree, Rip Torn, Robert Davi, Tony Lo Bianco, William Sanderson, Burt Reynolds
Geluid: Mono 1.0 – Frans, Italiaans, 5.1 Dolby Digital - Engels
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 93 minuten
Genre: Actie, Avontuur
Keuring: 12

DVD-extra’s:
• BioscooptrailerHONKYTONK MAN

Synopsis:
Het verhaal speelt zich af in het Amerika tijdens de grote Depressie. Red Stovall (Clint Eastwood) is een berooide countrymuzikant maar wel een charmante schavuit en een passie. Zijn passie is het fors innemen van whiskey.Daarbij lijdt hij aan tuberculose, die hem langzaam verteert. Zijn echte passie is ook zijn Grote Droom: hij hoopt ooit op het podium van de Grand Ole Opry staan. Omdat Red zelf niet kan rijden, vertrekt hij met zijn 14-jarige neefje Whit (Clints zoon Kyle) vanuit Oklahoma naar Nashville, om er zijn levenslange droom waar te maken. Whit is niet alleen een voortreffelijk chauffeur, maar heeft ook een grote dosis aan gezond verstand, hetgeen bij Red niet het geval is. Clint Eastwood regisseerde zelf deze grappige en aangrijpende roadmovie, waarin tijdloze country- en bluesmuziek voor een heerlijk nostalgische noot zorgen. Een hartverwarmende familiefilm over opgroeien, dromen en afscheid nemen, met uitstekende vertolkingen en prachtige sfeerbeelden.

Titel: Honkytonk Man
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Clint Eastwood
Acteurs: Gary Grubbs, Clint Eastwood, John Mc Intire, Kyle Eastwood, Tim Thomerson, Tracey Walter, Barry Corbin
Geluid: Mono 1.0 – Frans, 5.1 Dolby Digital - Engels
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 117 minuten
Genre: Actie, Avontuur
Keuring: 12

DVD-extra’s:
• BioscooptrailerCOUPLING: THE COMPLETE SECOND SEASON

Synopsis:
Wat doe je als per ongeluk naakt verschijnt op een feestje? Hoe vertel je de meest sexy vrouw ter wereld die jόu leuk vindt, dat je gelogen hebt over je houten been? Wat vertel je je beste vriendin wanneer haar vriend jou naakt heeft gezien? En kunnen mannen ooit echt een mening hebben over stoffen? Vind de antwoorden op al deze en andere belangrijke vragen over daten in de 21e eeuw in deze hilarische tweede serie van Coupling met Steve, Patrick, Jane, Susan en Sally. Serie 2 bevat de afleveringen: 1-The man with two legs 2-My dinner in hell 3-Her best friend's bottom 4-The melty man cometh 5-Jane and the thruth snake 6-Gotcha 7-Dressed 8-Naked 9-The end of the Line

Titel: Coupling, the complete second season
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Martin Dennis, Andrew D. Weyman
Acteurs: o.a. Jay Harrington, Rena Sofer, Colin Ferguson, Lindsay Price, Christopher Moynihan, Sonya Walger
Geluid: Stereo – Engels
Beeld: Widescreen
Genre: Komedie
Keuring: AL

DVD-extra’s:
• Achter de Schermen
• Interviews: met schrijvers Steven Moffat en Jack DaveportEMPIRE RECORDS S.E.

Synopsis:
Empire Records is een heerlijk ouderwetse platenzaak, en de verzamelplaats van een bonte verzameling jong grut. Allemaal kampen ze met hun eigen problemen, dromen en romances, maar wanneer een grote muziekketen de zaak wil overnemen, schieten ze eensgezind in actie. Draai de volumeknop nog wat meer naar rechts en laat je van je sokken blazen door deze Special Fan Edition van Empire Records, met 16 minuten nooit eerder vertoonde fragmenten en één van de swingendste soundtracks ooit, met nummers van Gin Blossoms, The Cranberries, Toad the Wet Sprocket, Cracker, Evan Dando, Better Than Ezra en vele anderen. In de hoofdrollen van deze hilarische cultklassieker herken je onder meer Liv Tyler, Renée Zellweger en Anthony La Paglia.

Titel: Empire Records S.E.
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Allan Moyle
Acteurs: Renee Zellweger, Maxwell Caulfield, Liv Tyler, Johnny Whitworth, Ethan Embry, Debi Mazar, Ethan Randall, Robin Tunney, Rory Cochrane, Anthony La Paglia
Geluid: 5.1 Dolby Digital – Frans, Engels
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 117 minuten
Genre: Komedie
Keuring: 6

DVD-extra’s:
• Bioscooptrailer
• Muziekvideo
• Weggelaten scènesGODS AND GENERALS

Synopsis:
“Oorlog is de som van alle kwaad”, orakelt Thomas Jackson. Maar datzelfde kwaad schrikt de bedachtzame universiteitsprofessor helemaal niet af. Zijn rotsvaste geloof en zijn onverschrokkenheid op het slagveld leveren hem al snel de bijnaam “Stonewall” Jackson op. Gods and Generals, een getrouwe verfilming van de bestseller van Jeffrey M. Shaara, vertelt het verhaal van de bevlogen bondgenootschappen en gruwelijke gevechten van het begin van de Amerikaanse Burgeroorlog. Ronald F. Maxwell verweeft deze meeslepende proloog op de slag bij Gettysburg – een epos dat hij ook regisseerde – met het verhaal van drie onverschrokken mannen en drie beslissende veldslagen. De mannen: Joshua Chamberlain (Jeff Daniels), Jackson (Stephen Lang), Robert E. Lee (Robert Duvall). De veldslagen: Manassas, Fredericksburg, Chancellorsville. Gods and Generals is een ode aan de menselijke moed en het pijnlijke relaas van de bloedige broedertwist die een hele natie verscheurde.

Titel: Gods and Generals
Releasedatum: 5 november 2003
Regie: Ronald Maxwell
Acteurs: Stephen Lang, Jeff Daniels, Frankie R. Faison, C. Thomas Howell, Kevin Conway, Mira Sorvino, Robert Duvall
Geluid: 5.1 Dolby Digital – Engels, Duits
Speelduur: 209 minuten
Genre: Oorlogsdrama
Keuring: 12

DVD-extra’s:
• Audio commentaar: Door Historicus, regisseur en anderen
• Bioscooptrailer
• DVD-ROM exclusieve website
• Documentaires: : “Journey to the past”, “The Authenticities of the Film”, “The Life of Thomas “Stonewall” Jackes
• Introductie: Door Ted Turner
• Muziek Clips: Bob Dylan’s “Cross the Green Mountain” en Mary Fahl’s “Going Home”
• Overig: Virginia PromoJUSTICE LEAGUE: PARADISE LOST

Synopsis:
GERECHTIGHEID KENT GEEN GRENZEN! De Justice League, het ultieme misdaadbestrijdingsteam van ons sterrenstelsel, herneemt zijn niet aflatende strijd tegen booswichten op Aarde en in de ruimte. In Paradise Lost verandert de tovenaar Felix Faust de Amazone-zusters van Wonder Woman in stenen standbeelden! Daarna wordt Superman door de krijgsheer Mongul gevangengezet en moet hij, zoals een gladiator, een strijd op leven en dood aangaan op een vreemde planeet. Alleen Green Lantern en Hawkgirl kunnen hun vriend nog redden uit de arena die bekend staat als War World.

Titel: Paradise Lost
Releasedatum: 12 november 2003
Geluid: 2.0 Dolby Surround – Engels, Spaans, Frans
Beeld: 1.33:1
Speelduur: 83 minuten
Genre: Animatie/Familie
Keuring: 6

DVD-extra’s:
• Introductie: op de afleveringen door producer/regisseur Bruce Timm
• Overig : De wachttoren vanh de Justice League/De Donkere KantLOONEY TUNES: SUPER STERRENCOLLECTIE DEEL 1

Synopsis:
Wie het over de absolute supersterren van de tekenfilm heeft, kan niet aan het tijdloze toptalent van die doldwaze Looney Tunes voorbij. Deze buitengewone cartooncollectie van Warner Bros. bundelt enkele van de allerbeste originele Looney Tunes: perfect gerestaureerde pareltjes met enkele van de vroegste optredens van je favoriete personages. Zin in monsterlijke pret? Dan zit je gebeiteld met Hazenhorror, waarin Bugs Bunny het opneemt tegen een knaloranje schepsel op gympen. Voor een portie hartverwarmende hilariteit zorgt Kattenvoer, het ondeugende verhaal van een verdacht snoezig poesje dat een grote, stoute buldog rond haar pootje weet te winden. Achtervolgingswaanzin troef in Snel en Superslim, waarin Wile E.Coyote en zijn favoriete fast food de Roadrunner cartoongeschiedenis schrijven. Ontdek ook enkele minder bekende tekenfilmjuweeltjes met Looney Tunes All Stars als Marvin the Martian, Beaky Buzzard, Cecil Turtle en vele anderen in de hoofdrollen!

Titel: Looney Tunes : Super Sterren collectie 1
Releasedatum: 12 november 2003
Geluid: Mono 1.0 – Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Hongaars
Speelduur: 98 minuten
Genre: Animatie
Keuring: AL

DVD-extra’s:
• Audio commentaar: toelichtingen
• Muziekvideo: 1- Programma’s met alleen muziek, 2- Achter de melodieën
• Weggelaten scènes: Toonheads: verloren gewaande tekenfilmsLOONEY TUNES: SUPER STERRENCOLLECTIE DEEL 2

Synopsis:
Met hun bizarre mix van briljante visuele humor en afgetekende chaos, hebben de Warner Bros. Looney Tunes talloze personages ten tonele gevoerd. Figuurtjes die stuk voor stuk tot heuse supersterren zijn uitgegroeid. In deze geremasterde verzameling korte tekenfilms uit de kluizen van Warner Bros. laten de Looney Tunes-legendes je opnieuw meegenieten van enkele van hun allereerste optredens en hun meest onvergetelijke momenten. Geniet van de gewiekste onschuld van Tweety Bird in Poedie Kat Probleem.. Gordels om voor het debuutoptreden van de geanimeerde wervelwind Tazmanian Devil in Als Blikken Doden. Beleef de doorbraak van de opvliegende Daffy Duck die de jagende Porky Pig zijn vet geeft in Daffy Duck-Jacht. Deze en vele andere favoriete cartoons vind je terug op deze bijzondere verzameling Looney Tunes All Stars!

Titel: Looney Tunes : Super Sterren collectie 2
Releasedatum: 12 november 2003
Geluid: Mono 1.0 – Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Hongaars
Speelduur: 95 minuten
Genre: Animatie
Keuring: AL

DVD-extra’s:
• Audio commentaar: toelichtingen
• Muziekvideo: 1- Programma’s met alleen muziek, 2- Achter de melodieën
• Overig: Uit de kluizenLOONEY TUNES: BUGS BUNNY COLLECTIE

Synopsis:
Bugs Bunny is één van de meest populaire en herkenbare iconen uit de filmgeschiedenis. Zijn persoonlijkheid is zo levendig dat we nauwelijks kunnen geloven dat hij niet “echt” bestaat. Het wortelkauwende konijn – de held van meer dan 175 Looney Tunes en talloze langspeelfilms – is van het scherm zò de populaire cultuur en ons collectieve bewustzijn binnengehipt. Grijp je kans en geniet opnieuw van Bugs’ tijdloze fratsen met deze perfect gerestaureerde en geremasterde versies van 14 knettergekke cartoonklassiekers, zoals de titanenstrijd die losbarst tussen Bugs en Daffy in het jachtige Konijn op de korrel; de ongehoorde opera-capriolen in Het konijn van Sevilla of het doldwaze duel tussen Bugs en een woeste stier in El toreador. En dan is de cartoonpret nog maar net begonnen, want als de enige, echte Bugs Bunny uit zijn konijnenpijp komt, is geen lachspier nog veilig.

Titel: Bugs Bunny collectie
Releasedatum: 12 november 2003
Geluid: Mono 1.0 – Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Hongaars
Speelduur: 112 minuten
Genre: Animatie
Keuring: AL

DVD-extra’s:
• Audio commentaar: toelichtingen
• Bloopers: Bunny Bloopers: Bugs Bunny 51 e verjaardag
• Muziekvideo: 1- Programma’s met alleen muziek, 2- Achter de melodieën
• Overig: 1- Een groet van Chuck Jones, 2- De Bugs Bunny showLOONEY TUNES: DAFFY & PORKY COLLECTIE

Synopsis:
Daffy en Porky…een raar stel. Ze zijn het ultieme cartoonkoppel. Als absolute tegenpolen zorgden ze in talloze klassieke cartoons voor tonnen tekenfilmpret. In de loop van hun opmerkelijke loopbaan groeide Daffy Duck uit tot de spontane blunderaar, terwijl de sympathieke stotteraar Porky min of meer de denker van het doldwaze duo is. Samen vormen ze het perfecte team, met Daffy doorgaans in de idiote hoofdrol en Porky als z’n kiene handlanger. Stoelen aan de kant voor deze heerlijk hilarische verzameling onverkorte, volledig geremasterde en tijdloos populaire cartoons: Daffy en Porky zetten de toekomst op stelten in het kosmisch komische Duck Dodgers in de 24½ eeuw. Kijk uit voor de prijzen die je kunt winnen met de radiowedstrijd in De snatershow. Zet je schrap voor het denderende degengekletter in De Scarlett pumpernickel. En geniet met volle teugen van alle andere avonturen uit deze kierewiete cartooncollectie met Daffy en Porky!

Titel: Daffy & Porky collectie
Releasedatum: 12 november 2003
Geluid: Mono 1.0 – Nederlands, Engels, Frans, Italiaans, Hongaars
Speelduur: 108 minuten
Genre: Animatie
Keuring: AL

DVD-extra’s:
• Audio commentaar: toelichtingen
• Muziekvideo: 1- Programma’s met alleen muziek, 2- Achter de melodieënMOONFLEET

Synopsis:
Een meesterwerk uit de Hollywood-periode van Fritz Lang Engeland, 1757. Met een aanbevelingsbrief van zijn overleden moeder op zak, begeeft de jonge wees John Mohune zich naar Moonfleet. Daar moet hij een ene Jeremy Fox om hulp vragen. Fox, aanvoerder van een bende smokkelaars, blijkt echter een avonturier zonder scrupules, een cynicus die een losbandig leven leidt en omgaat met een koppel corrupte aristocraten. Mohune komt erachter dat deze man ooit de geliefde van zijn moeder was en ontdekt een schatkaart waarmee hij de diamant van Barbarossa, ooit door zijn voorouders ontvreemd, kan terugvinden. Een klassieke avonturenfilm uit de Amerikaanse periode van Fritz Lang.

Titel: Moonfleet (1955)
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Fritz Lang
Acteurs: o.a. Stewart Granger, George Sanders, Joan Greenwood, Viveca Lindfors
Geluid: Mono – Frans, Engels
Speelduur: 143 minuten
Genre: Klassieker
Keuring: 6

DVD-extra’s:
• Korte film: De boodschap van Fritz Lang (30 min)/De beproeving van de Crypte (20 min)NIJNTJE EN BETJE BIG

Synopsis:
De wereld van nijntje en haar nieuwe, unieke 3D serie. Je stapt zomaar binnen in het huis van nijntje en vader en moeder pluis. Of je gaat feest vieren met taart en limonade bij tante trijn en de vriendinnen aagje, nina en willemijn. Als je met nijntje op stap gaat in gezelschap van boris en barbara maak je uiteraard heel veel avonturen mee. Betje big en haar nichtje knorretje zorgen voor veel gezelligheid. Nijntje en haar vriendjes spelen graag met snuffie, het leuke, speelse hondje dat graag avontuurlijke dingen onderneemt. En natuurlijk is er, net als in de boekjes van Dick Bruna, voldoende ruimte om ook je eigen fantasie de vrije loop te laten. Veel kijkplezier! Dit is deel 2 van de 5-delige DVD Serie "Nijntje en vriendjes" • nijntje vindt de beker • ongeduldige snuffie • de verjaardag van nijntje • nijntje op ballet • nijntje is verdwaald • nijntje ontbijt met betje big • nijntje en het vogeltje • nijntje speelt verstoppertje • nijntje versiert de klas • nijntje en het blauwe ei

Titel: Nijntje & Betje Big
Releasedatum: 5 november 2003
Beeld: 1.33:1
Geluid: 2.0 Dolby Surround – Nederlands, Vlaams
Speelduur: 80 minuten
Genre: Animatie
Keuring: AL

DVD-extra’s:
• Documentaire: bij Nijntje achter de schermenNIJNTJE EN BORIS

Synopsis:
De wereld van nijntje en haar vriendjes komt echt tot leven met de nieuwe, unieke 3D serie. Je stapt zomaar binnen in het huis van nijntje en vader en moeder pluis. Of je gaat feest vieren met taart en limonade bij tante trijn en de vriendinnen aagje, nina en willemijn. Als je met nijntje op stap gaat in gezelschap van boris en barbara maak je uiteraard heel veel avonturen mee. Betje big en haar nichtje knorretje zorgen voor veel gezelligheid. Nijntje en haar vriendjes spelen graag met snuffie, het leuke, speelse hondje dat graag avontuurlijke dingen onderneemt. En natuurlijk is er, net als in de boekjes van Dick Bruna, voldoende ruimte om ook je eigen fantasie de vrije loop te laten. Veel kijkplezier! het orkest van nijntje. Dit iss deel 1 van de 5-delige DVD Serie "Nijntje en vriendjes" • nijntje en de regen • nijntje ontmoet snuffie • een cadeau van boris • betje helpt nijntje • de knuffelberen van nijntje en aagje • nijntje en het feest van tante trijn • nijntje gaat kamperen • de verjaardag van snuffie • nijntje is ziek • nijntje vindt de beker • ongeduldige snuffie • de verjaardag van nijntje • nijntje op ballet • nijntje is verdwaald

Titel: Nijntje & Boris
Releasedatum: 5 november 2003
Beeld: 1.33:1
Geluid: 2.0 Dolby Surround – Nederlands, Vlaams
Speelduur: 80 minuten
Genre: Animatie
Keuring: AL

DVD-extra’s:
• Documentaire: bij Nijntje achter de schermenSIX FEET UNDER

Synopsis:
Zwarte humor voert de boventoon in deze unieke tv-reeks van de hand van Alan Ball, de met een Oscar bekroonde schrijver van American Beauty. Leven en dood, bekeken door de ogen van de Fishers, een totaal ontwrichte familie van Californische begrafenisondernemers. Wanneer Nathaniel Fisher, de eigenaar van Fisher & Son Funeral Home in Los Angeles, door een bus wordt doodgereden, krijgt de vreugde om de thuiskomst van diens “verloren” zoon Nate een tragisch tintje. Samen met moeder Ruth, broer David en zus Claire, moet Nate nu zelf de dood van een familielid zien te verwerken, zonder daarbij de zaak uit het oog te verliezen. Six Feet Under biedt een zwartgallige, komische kijk op een rouwende Amerikaanse familie... die toevallig zelf in de rouwbusiness zit.

Titel: Six Feet Under
Releasedatum: 12 november 2003
Regie: Alan Ball
Acteurs: o.a. Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose
Beeld: 1.33:1
Geluid: 5.1 Dolby Digital – Engels, Frans
Speelduur: 546 minuten op 5 discs
Genre: Humor
Keuring: 6
Awards: Emmy Award 2003 voor techniek, genomineerd voor Beste Drama

DVD-extra’s:
• Achter de schermen
• Audio commentaar: van Alan Ball
• Documumentair: over het maken van de generiek van Six Feet Under
• Interviews: met Peter Krause, Michael C. Hall, Frances Conroy, Lauren Ambrose, Freddy Rodriguez, Mathew ST. Patrick, Rachel Griffiths en Alan Ball
• Muziek clips: waaronder de nooit eerder uitgebrachte “Kid Loco” remix van de titelsong.
• Weggelaten scènes: uit de pilotafleveringTOM & JERRY: EEN BEESTACHTIGE KERST

Synopsis:
Een olijke kat, en een vrolijke kerstmuis! Tom de kater en Jerry de muis nemen je mee op een spannende achtervolgingstocht over besneeuwde bergtoppen en door ijzingwekkende winterlandschappen. Lach je een breuk en beleef hilarische kerstpret met hun klassieke kat-en-muis-spelletjes!

Titel: Tom & Jerry, een beestachtige kerst
Releasedatum: 12 november 2003
Beeld: 1.33:1
Geluid: Mono 1.0 – Engels, Spaans, Frans, Duits, Italiaans
Speelduur: 45 minuten
Genre: Animatie
Keuring: AL

DVD-extra’s:
• Interactieve games: Jerry’s wonderlijk wintersprint
• Muziekvideo: een vakantiemelodie met Tom & Jerry
• Overig: Get the picture: Teken elf Tom & JerryDE KLEINE IJSBEER

Synopsis:
Sinds Lars de kleine ijsbeer op de wereld is, heeft hij voortdurend de kolder in zijn kop. Het liefst speelt hij de hele dag met zijn vrienden: Greta, zijn ijsbeervriendinnetje, de sneeuwgans Pieps en Lena het sneeuwkonijn. De vader en moeder van Lars zien de vriendschap tussen Lars en Robbie niet zo zitten… Een zeehond en een ijsbeer? Vrienden? Dat kan toch niet!?! Oh, jawel hoor! Robbie en Lars hebben er geen enkel probleem mee. Ze zijn de dikste maatjes. Samen met Caruso, een zingende pinguïn, die zelfs de verdrietigste lemmingen vrolijk kan maken, beleven Lars en zijn vrienden het ene avontuur na het andere.

Titel: De Kleine IJsbeer
Releasedatum: 5 november 2003
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 74 minuten
Genre: Animatie
Keuring: AL

DVD-extra’s:
• Achter de schermen: Hoe leert Lars lopen? Maak je eigen ijsberen film
• Interactieve games: legpuzzel, kaarten raden, pad der lemmingen
• Muziek clips: zing mee met Lars: ‘There must be an angel’ van No Angels en maak je eigen ijsberenmuziek
• Overig: de DVD-gids van Lars en de tekenfilmfiguren


Recent nieuws van dezelfde bron