:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> Warner >> PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER '03-JANUARI '01
PERSBERICHT: RELEASES DECEMBER '03-JANUARI '01
Bron: Warner - Datum: 2003-11-01 - Geplaatst door: Werner
BABYLON 3 SERIE 3

Synopsis:
Het jaar is 2260 en het ruimtestation dat ooit de laatste en grootste hoop op vrede moest bieden, blijkt nu de enige hoop op de overwinning. Sheridan en de andere stafleden van Babylon 5 nemen het op tegen de bedrieglijke alliantie die de Aarde met de Shadows heeft gesmeed. Het derde seizoen van deze bekroonde reeks bestaat uit 22 afleveringen, verspreid over 6 discs en werd digitaal geremasterd voor een perfecte beeld- en klankweergave. Talloze exclusieve extra’s, gemaakt in samenwerking met de bedenkers van de reeks, ronden het geheel af.

Titel: Babylon 5: series 3
Releasedatum: 10 december 2003
Speelduur: 924 minuten
Beeld: 1:77:1
Geluid: 5.1 Dolby Digital – Engels, 2.0 Dolby Surround - Frans
Genre: Science Fiction
Keuring: 6

DVD-extra’s:
• Audio commentaar:
- Gloednieuwe inleiding door bedenker van de reeks J. MICHAEL STRACZYNSKI
- Bij de 3 sleutelafleveringen door STRACZYNSKI en hoofdrolspelers BRUCE BOXLEITNER, JERRY DOYLE, RICHARD BIGGS en ED WASSER
• Documentaires
• Bemanningspofielen en een schaduw dossier
• Voorproefjes van andere afleveringenBEST BUY PACK JIM CARREY: THE MAJESTIC & MAN ON THE MOON

Synopsis:
In Man on the Moon, gebaseerd op een waargebeurd verhaal, vertolkt Jim Carrey op verbluffende wijze de rol van wijlen Andy Kaufman– de meest vernieuwende, zonderlinge en mysterieuze komiek van zijn tijd, die furore maakte in de bekend TV-serie Taxi. “Jim Carrey is verbluffend”, schreef de New York Post. “Jim Carrey is misschien wel een betere Andy Kaufman dan Andy Kaufman zelf”, schreef Newsweek. In de overige hoofdrollen ziet u Danny De Vito als Kaufman’s impresario, Courtney Love als de vrouw waarop Andy verliefd wordt en Paul Giamatti als zijn beste vriend. U zult opveren en Carrey bejubelen in een van de meest onderhoudende films van het jaar!

Titel: Man on the Moon
Releasedatum: 10 december 2003
Speelduur: 114 minuten
Genre: Komedie
Keuring: 16


Synopsis:
Een nieuwe liefde. Een nieuwe thuishaven. Het leven lacht Peter Appleton breed toe... zij het dan wel andermans leven. The Majestic, geregisseerd door Frank Darabont (The Shawshank Redemption, The Green Mile), is zowel een liefdesverklaring aan het fenomeen film als het meeslepende verhaal van een man op zoek naar zijn identiteit en integriteit. Peter (Jim Carrey) is een scenarioschrijver uit Hollywood, die na een auto-ongeluk in het onooglijke dorpje Lawson in California belandt. Zijn geheugen is gewist door de crash, maar omdat hij voor een verloren gewaande oorlogsheld wordt aangezien, integreert hij zich perfect in zijn nieuwe omgeving. Hij begint met de restauratie van een gesloten bioscoop en hernieuwt zijn relatie met het meisje (Laurie Holden) dat hij ooit achterliet. Een perfect leven, een perfecte leugen. Maar de waarheid achterhaalt hem wel!

Titel: The Majestic
Releasedatum: 10 december 2003
Speelduur: 146 minuten
Genre: Komedie, Drama
Keuring: ALBEST BUY PACK JIM CARREY: ACE VENTURA I & II

Synopsis:
Hij is de beste die er is. Eigenlijk is hij de enige! Hij is Ace Ventura Pet Detective. Jim Carrey (The Mask, Dumb and Dumber, Liar Liar) heeft de opdracht om de vermiste mascotte en quarterback Dan Marino van de Miami Dolphins terug te vinden. Hij bevindt zich oog in oog met een mensetende haai, houdt de Miami Dolphins in de gaten en verleidt en imponeert de vrouwen. Of hij nu undercover is, onder vuur, of onder water, hij krijgt altijd zijn man… of beest te pakken!

Titel: Ace Ventura: Pet Detective
Releasedatum: 10 december 2003
Speelduur: 83 minuten
Genre: Komedie
Keuring: AL


Synopsis:
Carrey kruipt weer in de huid van Ace Ventura, de krokodillenworstelaar met de olifantenroep, de koning van het verspugen, hij-die-met-gemak-over-gloeiende-kolen-loopt, de meester-in-vermomming… Deze keer is Afrika the place to be, waar onze dierendetective een dier moet gaan redden waar hij een afschuwelijke hekel aan heeft – een vleermuis! Klaar om te lachen, gieren, brullen? Wil je meer lol dan duizend apen bij elkaar? Je weet wat je te doen staat: volg de roep van de natuur!

Titel: Ace Ventura: When Nature Calls
Releasedatum: 10 december 2003
Speelduur: 90 minuten
Genre: Komedie
Keuring: ALCRADLE 2 THE GRAVE

Synopsis:
Cradle 2 the Grave is een ultracoole adrenalinestoot: een keiharde martial arts film in de traditie van actie thrillers als Romeo Must Die en Exit Wounds. Een professionele dievenbende heeft een partij “zwarte diamanten” buitgemaakt. Dat is niet naar de zin van inspecteur Su (Jet Li), maar nog veel minder naar de zin van de sadistische maffiabaas Ling (Mark Dacascos), die prompt de dochter van bendeleider Fait (rapper DMX) laat kidnappen. Tot overmaat van ramp worden de gestolen diamanten... gestolen. Nu moeten Fait en zijn voormalige achtervolger Su de handen in elkaar slaan om in een race tegen de klok de diamanten, zijn dochter en misschien wel de wereld te redden. Explosieve actie, halsbrekende toeren, humor en een denderende soundtrack met nummers van o.a. Eminem en DMX.

Titel: Cradle 2 the Grave
Releasedatum: 10 december 2003
Regie: Andrzej Bartkowiak
Acteurs: Dmx, Gabrielle Union, Jet Li, Mark Dacascos, Tom Arnold, Anthony Anderson, Kelly Hu
Geluid: 5.1 Dolby Digital – Engels, Frans, Italiaans
Beeld: Widescreen
Speelduur: 97 minuten
Genre: Actie
Keuring: 16

DVD-extra’s:
• Meerdere camera’s: camerastandpunten tijdens de achtervolgingen
• Muziekvideo’s: “X Gon’ Give it to Ya” van DMX
• Overig: Ultimate Fighting ChampionsDREAMCATCHER

Synopsis:
Jonesy, Henry, Pete en Beaver zijn vier vrienden, verbonden door de vreemde krachten die ze op een noodlottige dag in hun kindertijd hebben verworven. Maar nu worden hun vriendschap en krachten op de proef gesteld door een gruwelijk wezen. Enkelen zullen sterven. En enkelen zullen de wereld redden van een nooit geziene bedreiging. Suspens. Heldenmoed. Gruwel. Het zijn de typische ingrediënten van een klassiek Stephen King-verhaal, dat scenarist William Goldman en regisseur/co-auteur Lawrence Kasdan hier tot een huiveringwekkende thriller bewerken, met verbijsterende special effects. Ook de cast, aangevoerd door Morgan Freeman als een schietgrage alienjager, is pure klasse. Dreamcatcher is ijzingwekkende sci-fi horror die je naar een alternatieve dimensie meevoert, een plaats waar realiteit en fantasie niet meer van elkaar te onderscheiden zijn, en waar elke droom een nachtmerrie wordt.

Titel: Dreamcatcher (2003)
Releasedatum: 14 januari 2004
Regie: Lawrance Kasdan
Acteurs: o.a. Morgan Freeman, Thomas Jane, Jason Lee, Damian Lewis, Timothy Olyphant, Tom Sizemore, Donnie Wahlberg
Speelduur: 128 minuten
Genre: Thriller
Keuring: 16

DVD-extra’s:
• Interviews: met Steven King (Dreamwriter)
• Overig : The Visual Effects of Dreamcatcher (Dreamweavers)
• Weggelaten scènes : Meeting Josie, Making a Dreamcatcher, Henry returns to the logger's shelter, Colonel Curtis takes off, The colonel's descentEXORCIST II: THE HERETIC

Synopsis:
Vier jaar nadat een demon door een exorcisme uit haar lichaam gebannen werd, wordt Regan MacNeil (Linda Blair) opnieuw geplaagd door bizarre dromen. Is de demon teruggekeerd? En zo ja, zullen het geloof en de kennis van een onderzoeker van het Vaticaan (Richard Burton) en een specialist in hypnose (Louise Fletcher) samen sterk genoeg blijken om de demon opnieuw uit te bannen? Met zijn adembenemend gestileerde decors, spectaculaire speciale effecten en indrukwekkende bijrollen van o.m. Max von Sydow, Paul Henreid en James Earl Jones, laat deze angstaanjagende film van regisseur John Boorman ons het kwaad bijna tastbaar ervaren. Zo vliegen we samen met de demon het zinderende Afrikaanse landschap en worden we bijna letterlijk overspoeld door vernietigende zwermen sprinkhanen. Exorcist II: The Heretic is het meeslepende, lugubere vervolg op de genrebepalende klassieker.

Titel: Exorcist II: The Heretic
Releasedatum: 10 december 2003
Regie: John Boorman
Acteurs: Linda Blair, Louise Fletcher, Richard Burton
Geluid: Stereo – Italiaans, Mono 1.0 – Engels, Frans
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 113 minuten
Genre: Horror, Actie
Keuring: 16EXORCIST III: THE LEGION

Synopsis:
Een vrouw kruipt onopgemerkt voorbij… op het plafond, als een vlieg. Een moordenaar, zelf al lang dood, maakt het ene slachtoffer na het andere. Vlammen ontstaan uit het niets, slangen glijden voorbij, de grond scheurt open en onthult een helse poel vol krioelende verdoemden. Het kwaad is terug. Auteur William Peter Blatty, die met zijn Oscarbekroonde scenario voor de originele Exorcist de grenzen van het horrorgenre verlegde, regisseerde zelf dit bloedstollende derde deel van de reeks, met een directe verwijzing naar de oorspronkelijke film. George C. Scott vertolkt de rol van inspecteur Kinderman, die een onderzoek leidt naar een reeks geheimzinnige moorden. Kinderman heeft lak aan demonen en gelooft niet in bezetenheid. Althans, nòg niet. Jason Miller speelt wederom de rol als de priester uit de originele film en ook Samuel L. Jackson en profbasketballer Patrick Ewing vervullen verrassende bijrollen. Een ijzingwekkende afdaling naar de duivelse hel.

Titel: Exorcist: The Legion
Releasedatum: 10 december 2003
Regie: William Peter Blatty
Acteurs: George C. Scott, Ed Flanders, Brad Dourif
Geluid: 5.1 Dolby Digital – Engels, Frans
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 106 minuten
Genre: Horror
Keuring: 16MEMOIRS OF AN INVISIBLE MAN

Synopsis:
“Een klein uiltje knappen”, denkt de afgematte beursanalist Nick Halloway, “en ik ontwaak zo goed als herboren”. Maar in plaats daarvan ontwaakt hij zo goed als verdwenen. Opgelost. Weg. Niet meer te zien... Een mislukt nucleair experiment heeft Nick (Chevy Chase) onzichtbaar gemaakt. Daarvan maakt hij dankbaar gebruik om de duistere figuren die hem in dit lastig parket brachten en hem voor onfrisse zaakjes willen misbruiken, bij de neus te nemen. Vooral David Jenkins (Sam Neill), spion en dubbelagent, moet het ontgelden. Een ander voordeel is dat Nick een mooie documentairemaakster (Daryl Hannah) het hof kan maken op een... nooit geziene manier. Maar verliest Nick met zijn onzichtbaarheid ook zijn niet identiteit? Regisseur John Carpenter (Halloween, Starman) combineert hilarische humor met de allesbehalve onzichtbare special effects van Industrial Light and Magic, de legendarische FX-experts van George Lucas. Je moet het zien om het te geloven…

Titel: Memoirs of an Invisible Man
Releasedatum: 10 december 2003
Regie: John Carpenter
Acteurs: Patricia Heaton, Daryl Hannah, Chevy Chase, Michael Mc Kean, Paul Perri, Rosalind Chao, Sam Neill, Shay Duffin, Stephen Tobolowsky
Beeld: 2.35:1
Geluid: 2.0 Dolby Surround – Engels, Frans, Italiaans
Speelduur: 95 minuten
Genre: Komedie
Keuring: 6NATIONAL LAMPOON'S CHRISTMAS VACATION

Synopsis:
Je lacht je gek om de nieuwe avonturen van de Griswolds. Met kerst heeft deze klucht eigenlijk niets te maken. Behalve dan dat Chevy Chase over de balen van heeft! Hij zorgt ervoor dat de roemruchte familie Griswold de anders zo rustige wijk in lichterlaaie zet. 25.000 lampjes op het dak van de Griswolds en een ontploffende kalkoen zorgen voor een complete chaos in de buurt. Kortom Clark & Co slaan weer toe.

Titel: National Lampoon’s Christmas Vacation
Releasedatum: 10 december 2003
Regie: Jeremiah Chechik
Acteurs: Johnny Galecki, Doris Roberts, Beverly D'Angelo, Brian Doyle-Murray, Chevy Chase, Diane Ladd, E.G. Marshall, John Randolph, Julia Louis-Dreyfus, Juliette Lewis, Miriam Flynn, Natalija Nogulich, Randy Quaid, William Hickey
Geluid: Stereo – Italiaans, Mono 1.0 – Frans, 2.0 Dolby Surround – Engels
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 93 minuten
Genre: Komedie
Keuring : ALROBIN HOOD, PRINCE OF THIEVES S.E.

Synopsis:
Voor het welzijn van alle mensen, en de liefde van één vrouw, vecht hij om het recht te laten zegevieren door de wet te overtreden.

Titel: Robin Hood: Prince of Thieves
Releasedatum: 10 december 2003
Regie: Kevin Reynolds
Acteurs: o.a. Morgan Freeman, Kevin Costner, Mary Elizabeth Mastrantonio, Christian Slater, Alan Rickman, Geraldine McEwan, Michael McShane, Brian Blessed
Geluid: 5.1 Dolby Digital – Engels, Frans
Beeld: 1.85:1
Speelduur: 148 minuten
Genre: Actie
Keuring: 12

DVD-extra’s:
• Arrow-Sharp Network Special, gepresenteerd door Pierce Brosnan. Hij bezoekt de productie op locatie en vertelt over de legendes en ware feiten over deze historische held uit de bossen van Sherwood (Achter de schermen).
• Biografieën van cast en crew
• Fotogalerij: wapens uit de middeleeuwen en fotogalerij
• Interviews: Met Kevin Costner, Morgan Freeman, Christian Slater, Mary Elizabeth Mastrantonio en Alan Rickman
• Korte film: Robin Hood: Myth, Man, Movie – Het herscheppen van het 12e-eeuwse Engeland – De Legende van Robin Hood - Robin Hood in de films en waarom het verhaal opnieuw vertellen?
• Muziekvideo:
- Michael Kamens Muzikale Score in geremasterde Dolby 5.1
- Bryan Adams Live in Slane Castle in Ierland met zijn uitvoering van (Everything I Do) I Do It for You
• TV special: Bioscooptrailers en tv-spotsSCOOBY DOO AND THE MONSTERS OF MEXICO

Synopsis:
Scooby-Doo en de bende van Mystery, Inc. beleven een griezelige ontmoeting met een gruwelijk Mexicaans monster in deze mucho spookachtige nieuwe Scooby-Doo film! Wanneer onze vrienden de grens naar het zuiden oversteken om te genieten van een welverdiende rust, blijkt een gigantisch groenogig monster terreur te zaaien in het stadje Veracruz en er de toeristen weg te jagen. Nog mysterieuzer wordt het als Scooby en de bende ontdekken dat hun vriend hierdoor misschien zijn hotel moet verkopen. Scooby-Doo, Shaggy en de rest van Mystery Inc. binden meteen de strijd aan en moeten het hoofd bieden aan gevederde reuzenslangen en doodenge spoken. Maar kunnen ze dit Mexicaanse mysterie oplossen voor het gedrocht van Vera Cruz opnieuw toeslaat

Titel: Scooby Doo and the monsters of Mexico
Releasedatum: 10 december 2003
Geluid: 2.0 Dolby Surround – Spaans, 5.1 Dolby Digital – Engels, Frans, Italiaans, Zweeds, Pools
Beeld: 1.33:1
Speelduur: 72 minuten
Genre: Animatie
Keuring: 6

DVD-extra’s:
• Audio commentaar : met de leden van Mystery Inc.: bekijk de film samen met de bende
• Bloopers
• Overig : creating a monster: het maken van deze filmSMALLVILLE SEIZOEN 1

Synopsis:
Tussen de jongen die Clark Kent dacht te zijn en de man die hij voorbestemd is te worden, liggen de meeslepende verhaallijnen van Smallville, de populaire actie-serie die het Superman-relaas opnieuw vanaf het prille begin vertelt. Op deze speciale verzamelaarseditie staan alle 21 afleveringen van het eerste seizoen, plus een overvloed aan fantastische extra’s.

Titel: Smallville Season 1
Releasedatum: 10 december 2003
Acteurs: o.a. Tom Welling, Kristin Kreuk, Michael Rosenbaum, Sam Jones III
Speelduur: 882 minuten
Geluid: Stereo – Engels, Frans Beeld: 1.77:1
Genre: Science Fiction/Drama
Keuring: 6

DVD-extra’s:
• Audio commentaar:
- Commentaar op metamorphosis door GOUGH en MILLAR
- Commentaar op de pilot-afleveringen door uitvoerend producenten Alfred Gough en Miles Millar en Regiseur David Nutter
• DVD-ROM exclusieve website
• Van storyboard tot scherm
• Rondleiding door Smallville
• TV commercial
• Weggelaten scènes : Uit de pilot-aflevering en metamorphosis


Recent nieuws van dezelfde bron