:: NIEUWS ::
DVDInfo.be >> Nieuws >> A-Film >> PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2004
PERSBERICHT: RELEASES JANUARI 2004
Bron: A-Film - Datum: 2003-11-28 - Geplaatst door: Werner
LANTANA

Releasedatum 8 januari 2004

Een vrouw verdwijnt.
Vier huwelijken raken verstrengeld in een verstikkend wen van liefde, sex, bedrog en dood. Niet ieder van hen zal overleven…
Detective Leon Zat beweegt zich de een donker labyrint van menselijke relaties op zijn reis om het mysterie van de verdwijning van een vrouw op te lossen. Hoe verder hij het mysterie ontrafelt hoe meer hij dit reflecteert op zijn eigen huwelijk, over wat hij heeft verloren en moet terugkrijgen.
Een thriller voor en over volwassenen, van de regisseur van Bliss en met de Oscasr® winnaar Geoffrey Rush (Best actor in Leading Role-SHINE)

Regie: Ray Lawrence
Crew: Geoffrey Rush (Shakespeare in Love), Anthony Lapaglia (Autumn in New York), Barbara Hershey (Portrait of a Lady)

DVD Specificaties:
Taal: Engels en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Thriller
Audio: Dolby Digital 5.1 en 2.0 Frans en Engels
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 116 minuten

Extra’s:
• The nature of Lantana
• Filmographies
• original theatrical trailer
• other titlesSUBTERANO

Releasedatum 8 januari 2004

In de nabije toekomst is een ondergrondse parkeergarage het toneel voor een slagveld. Dit slagveld wordt aangericht door de dodelijke virtual-reality game “subterano”. Conrad en Stone, revolutionaire vrijheidsvechters worden tegen hun wil de hoofdrol spelers in deze virutele wereld, waar the gamemaster het voor het zeggen heeft. De gamemaster heeft niet alleen Conrad en Stone op het oog, maar ook een aantal mensen die vastzitten in de parkeergarage. Al snel wordt duidelijk dat deze mensen een voor een worden vermoord door de verschillende gewelddadige machines die de gamemaster inzet. Conrad en de andere opgejaagden proberen de parkeergarage uit te vluchten om uit handen te blijven van de moordlustige gamemaster. Wat volgt is een spectaculaire achtervolging.

Regie: Esben Storm
Cast: Alex Dimitriades, Tasma Walton, Alison Whyte

DVD Specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Actie
Audio: Dolby Digital 5.1 en 2.0 Engels
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 91 minuten

Extra’s:
• Original theatrical trailerMAX

Releasedatum 8 januari 2004

Een Joodse kunsthandelaar genaamd Max Rothman (John Cusack) verloor tijdens de Eerste Wereldoorlog een arm. Na de oorlog raakt hij bevriend met een jonge man genaamd Adolf Hitler (Noah Jones). Deze Hitler heeft ook in het leger gezeten tijdens de Eerste Wereldoorlog en is hier uit gekomen als een man die geen cent te makken heeft en ook nog eens emotioneel in de knoop zit. Hitler blijkt echter een zeer goede schilder te zijn, maar raakt steeds meer politiek geëngageerd en kan niet meer kiezen tussen kunst of politiek.

Regie: Menno Meyjes
Cast: John Cusack (High Fidelity), Noah Taylor (Vanilla Sky)

DVD Specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 106 minuten

Extra’s:
• Original theatrical trailer
• FilmographiesTHE RECKONING

Releasedatum 8 januari 2004

Engeland, de veertiende eeuw. Nicholas (Paul Bettany), een priester op de vlucht, sluit zich aan bij een rondtrekkende groep acteurs. De spelers, onder leiding van de charismatische Martin (Willem Dafoe), arriveren in een klein stadje waar zojuist een vrouw ter dood veroordeeld wordt voor hekserij en moord. Ze besluiten daarop hun gebruikelijke Bijbelse opvoeringen achterwege te laten en zich te laten inspireren door de misdaad en de veroordeling. Tijdens het spel komen ze er al snel achter dat de bewoners van het plaatsje heel goed weten dat de veroordeelde vrouw de moord niet gepleegd heeft. Het podium transformeert zich tot een altaar van de waarheid en priester Nicholas realiseert zich dat hij boete moet doen voor zijn eigen misdaad.

Regie: Paul McQuigan
Cast; Willem Dafoe (Spider-Man), Paul Bettany (A Knight’s House)

DVD Specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: actie
Audio: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 105 minuten

Extra’s:
• Original theatrical trailer
• FilmographiesXANDA

Releasedatum 8 januari 2004

Qiang beoefent traditionele Chinese vechtkunsten. Samen met zijn beste vriend kruist hij het pad van de gevaarlijke Wei, een Xanda kampioen. Qiang knokt er flink op los maar Wei is te sterk. Hij besluit bij een Xanda meester in de leer te gaan om Wei een lesje te leren. Maar ook de volgende confrontatie loopt uit op een nederlaag. Net als Qiang heeft geaccepteerd dat hij Wei waarschijnlijk nooit zal kunnen verslaan moet hij een zware beslissing nemen. Om zijn zwaargewonde vriend te eren moet hij Wei verslaan en begint daarom een intensieve training bij de Xanda meester. Net voor het beslissende gevecht hoort Qiang dat zijn vriendin zwanger is en hem wil verlaten. Qiang moet Wei dus zo snel mogelijk verslaan om nog op tijd bij zijn lief te zijn en te vertrekken naar een beter leven.

Regie: Marco Mak Chi Sin
Cast: Sang Wei-Lin, Zhao Zi-Long

DVD Specificaties:
Taal: Mandarijn
Ondertiteling: Nederlands
Genre: actie
Audio: Dolby Digital 2.0
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 92 minuten

Extra’s:
• Original theatrical trailer
• Biography of producer Hark Tsui
• Biography and selected filmography of director Marco Mak Chi SinVOLCANO HIGH

Releasedatum 8 januari 2004

De stijfkoppige Kim is al van negen scholen afgetrapt omdat hij geen controle heeft over zijn grote kracht. De Volcano High School is zijn laatste kans. Sinds de oprichting, 108 jaar geleden, is de beroemde school een begrip in de wereld van martial arts en magie. Er geldt er maar één regel: alleen de allerbeste studenten genieten aanzien. Binnen de muren van de ogenschijnlijk zo vreedzame Volcano High School ontbrandt een vurige strijd rond het Heilige Manuscript. Degene die dit manuscript in handen heeft, verwerft ongekende krachten en wordt heerser over de wereld. Voor Kim in de gaten heeft wat er allemaal gebeurd, wordt hij door zijn krachten een speelbal in de bittere strijd op leven en dood die losbrandt rond de verovering het Heilige Manuscript. Om de strijd te overleven moet Kim zijn krachten zo snel mogelijk leren beheersen.

Regie: Tae-gyun Kim
Cast: Hyuk Jang, Min-a Shin

DVD Specificaties:
Taal: Koreaans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: actie
Audio: DTS, Dolby Stereo, Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 117 minuten

Extra’s:
• Original theatrical trailer
• Creation of Special Effects
• Videoclip
• Interviews with cast en crew
• Making of (8 parts)VANYA ON 42ND STREET

Releasedatum 8 januari 2004

Cineast Louis Malle en de toneelregisseur André Gregory ontmoeten elkaar bij een hotdogkraam op de 42ste straat in New York. Eén voor één voegen leden van de toneelgroep zich bij hen, waaronder de acteur Wallace Shawn. Gezamenlijk lopen ze naar een oud, verwaarloosd gebouw; het New Amsterdam Theatre. Binnen leidt Gregory de repetities voor de komende voorstelling van Uncle Vanya van Anton Tsjechov. Malle opent hiermee zijn zeer filmische registratie van dit toneelstuk. Voor de verfilming reconstrueerde Malle de repetities die aan de voorstelling vooraf gingen en situeerde die in een mooi, maar vervallen theater. De toneelversie van Gregory kreeg zeer goede kritieken. Hij baseerde zich op een nieuwe bewerking van het stuk door David Mamet. De zorgvuldige en gedetailleerde verfilming van Malle doet zowel recht aan Gregory, als aan Mamet en Tsjechov. Malle werkte eerder met André Gregory en Wallace Shawn voor zijn film My Dinner with André.

Regie: Louise Malle
Cast: Phoebe Brand (The John Garfield story), Lynn Cohen (Sex and the City)

DVD Specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Dighital 2.0
Aspect Ratio: 1.33:1
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 119 minuten

Extra’s:
• Orignal Theatrical Trailer
• Director FilmographyBETTY BLUE

Releasedatum 22 januari 2004

Zorg is een rustige klusjesman die ijverig zorg draagt voor het onderhoud van een aantal bungalows aan de kust. Hij leidt een teruggetrokken bestaan en slijt de dagen met zijn werk en het schrijven van een boek. Totdat op een goede dag de verleidelijke maar onberekenbare Betty zijn leven binnenwandelt. Zorg is danig onder de indruk van Betty en na een hevig oplopende ruzie met zijn baas neemt hij met Betty de benen. Betty vindt al snel een baantje als serveerster en ze overtuigt Zorg ervan om zijn boek te publiceren. Als hem dat geweigerd wordt ontsteekt Betty in woede en raakt volledig buiten zinnen. Betty heeft haar razernij niet meer in de hand en Zorg moet met lede ogen aanzien hoe de vrouw waar hij van houdt steeds verder afglijdt in waanzin. Zal zijn liefde stand houden, ook wanneer het onvermijdelijke einde in zicht is?

Regie: Jean-Jacques Beineix
Cast: Jean-Hugues Anglade (Taking Lives (2004)), Béatrice Dalle (Process), Gérard Darmon (Astrix en Obélix)

DVD Specificaties:
Taal: Frans
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Mono
Aspect Ratio: 16:9
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 177 minuten

Extra’s:
• Director’s cutDE BIJBEL - ABRAHAM

Releasedatum 22 januari 2004

“Abraham” vertelt het verhaal van de eerste aartsvader en zijn overweldigende geloof in God. Hij keert veiligheid en bezit de rug toe om de stem van God te volgen, die hem en zijn volk op een inspannende reis naar het Beloofde Land stuurt. Het is ook het verhaal van zijn geliefde vrouw Sara, van hun ontberingen in de woestijn onder het Egyptische juk, het drama van de gevangenneming van Lot en de vernietiging van Sodom. Van de vreugde van Abraham over de geboorte van zijn zonen Ismaël en Izak en zijn wanhoop als God hem vraagt datgene wat hem liefste is te offeren: Izak, zijn erfgenaam, zijn eigen vlees en bloed.

Regie: Joseph Sargent
Crew: Richard Harris (Harry Potter), Barbara Hershey, Gottfried John (Proof of Life)

DVD Specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 2.0
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 180 minuten

Extra’s:
• FilmographiesDE BIJBEL - SALOMO

Releasedatum 22 januari 2004

Kort voor de dood van Koning David ontstaat er grote onenigheid over wie hm moet opvolgen. De lievelingszoon van David, Salomo, slaagt erin zijn oudere broer te verslaan en wordt tot Koning van Israël uitgeroepen. Salomo wordt beroemd om zijn wijsheid, gevoel voor rechtvaardigheid en liefde voor vrede. Onder de mensen die de prachtige stad Jeruzalem met haar tempel bezoeken, bevindt zich de Koningin van Seba, wier schoonheid Salomo niet kan weerstaan. Het indrukwekkende hof van de Koning bestaat uit talrijke vrouwen en bijvrouwen, die veelal uit het buitenland komen. Zij brengen verschillende godsdienstige invloeden met zich mee. De priesters verzetten zich tegen deze buitenlandse invloeden, echter zonder succes. Tot het moment dat het volk van Israël zich hier tegen verzetten. Naarmate Salomo ouder en zwaarmoediger wordt, vlucht hij in zijn eigen wereld, terwijl zijn koninkrijk dreigt in te storten. Na zijn dood scheiden de stammen van Israël zich af en Salomo’s zoon erft slechts het koninkrijk van Juda.

Regie: Roger Young
Cast: Ben Cross (First Knight), Vivica A. Fox (Kill Bill, vol 1), Max von Sydow (Minority Report)

DVD Specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 2.0
Aspect Ratio: 4:3
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 168 minuten

Extra’s:
• FilmographiesDANCING AT THE BLUE IGUANA

Releasedatum 22 januari 2004

Welkom in de wereld van de Blue Iguana nachtclub. Onder de gedimde lichten en de goedkope glitter geven de strippers zich over aan de wensen van hun opgewonden toeschouwers. Voor de exotische danseressen heeft de dagelijkse show van sensueel prikkelende entertainment een schaduwzijde die zich alleen achter de schermen openbaart. Als de lichten uitgaan en de muziek stopt, stappen ze terug in de harde realiteit van drugs, geweld en ellende. Zo wil de populaire maar naïeve Angel haar leven beteren, wil de zwangere en dominante Joe een abortus, heeft de verleidelijke maar minderjarige Jessie te kampen met een hardhandig vriendje en probeert Stormy zich los te rukken van haar grote liefde: haar broer. De enige uitlaatklep die de dames hebben, is zich helemaal te geven op het podium.

Regie: Michael Radford
Cast: Daryl Hannah (Splash), Charlotte Ayanna (Training Day), Vladimir Mashkov (The Quickie)

DVD Specificaties:
Taal: Engels
Ondertiteling: Nederlands
Genre: speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 119 minuten

Extra’s:
• Original theatrical trailer
• Director’s Commentary
• Production Commentary
• Documentary
• Alternative takes & deleted ScenesSWEET SIXTEEN

Releasedatum 22 januari 2004

De 16e jarige Schotse Liam heeft een moeder die in de gevangenis zit. Ze zal net voor zijn 16e verjaardag vrijkomen. Liam is vastbesloten om ervoor te zorgen dat deze keer alles anders wordt. Hij droomt van het gezinsleven dat hij nooit heeft gehad en wil een ‘veilige haven’ creëren waar slechte invloeden als zijn moeders vriend Stan en zijn eigen gemene grootvader niet komen. Maar eerst moet hij aan geld komen – en dat is niet gemakkelijk voor een tiener met zijn achtergrond. Het duurt dan ook niet lang voordat de riskante en illegale trucjes van Liam en zijn vriend hen naar allerlei moeilijkheden leidt. Terwijl het steeds gevaarlijker wordt, weet Liam dat hij eigenlijk moet stoppen, ook al kan hij dat niet meer…

Regie: Ken Loach (My Name is Joe)
Cast: Martin Compston, Anmarie Fulton, William Ruane

DVD Specificaties:
Taal: Engels en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1 en 2.0
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 106 minuten

Extra’s:
• Original theatrical trailer
• FilmographiesRABBIT PROOF FENCE

Releasedatum 2 januari 2004

De geschiedenis van het Australië van de jaren dertig van de vorige eeuw herbergt een diep zwarte bladzijde. Om de Aboriginal stammen meer en meer te schikken naar de westerse beschaving werden op grote schaal kinderen met geweld weggerukt uit hun families en odergebracht bij blanke gezinnen. De drie Aboriginal meisjes Molly (14), Daisy (10) en Grace (8) uit Jigalong worden onderworpen aan deze afschuwelijke wet. Maar de drie weigeren zich neer te leggen bij hun vreselijke lot en ontvluchten het blanke gezin waar ze zijn ondergebracht. De weg terug naar Jigalong is een lange, gevaarlijke tocht van ruim 2400 kilometer door de ongenaakbare woestijn. Met de autoriteiten op hun hielen trotseren de meisjes hitte, honger en vermoeidheid. Om de weg naar Jigalong te vinden, banen ze zich een weg naar het ‘rabbit-proof fence’. Het hek dat Australië van noord naar zuid doorkruist met als doel konijnen tegen te houden wordt een symbool voor de waargebeurde barre tocht van Molly, Daisy en Grace.

Regie: Phillip Noyce (The Quiet American)
Cast: Everlyn Sampi, Tianne Sansbury

DVD Specificaties:
Taal: Engels en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Speelfilm
Audio: Dolby Digital 5.1 Engels en Frans, Dolby Stereo Engels
Aspect Ratio: Disc 1 16:9 anamorphic, disc 2 4:3
Disc Format: 2 x DVD-5
Feature Length: 90 minuten

Extra’s:
• Original Theatrical Trailer
• Following the rabbit-proof-fence
• interviews
• filmographies
• Diaporama
• Surviving international PromotionIN CHINA THEY EAT DOGS

Releasedatum 22 januari 2004

Arvid en Harald zijn broers. Dat is ook de enige overeenkomst tussen de twee. Arvid is immers een rustige en onopvallende medewerker van een bank terwijl Harald een zware jongen is die zijn hand niet omdraait voor een crimineel zaakje. Arvid wordt onverwacht een held tegen wil en dank wanneer hij een bankoverval verijdelt door de overvaller te overmeesteren. Daar is niet iedereen even blij mee en Arvid moet noodgedwongen de hulp van zijn broer inroepen om zijn eigen hachje te redden. Hij komt tot over zijn oren in de dagelijkse praktijk van Harald die wordt begeleid door twee koks en een niet bijster slimme immigrant. En bij iedere stap die ze zetten zakt het viertal dieper in een wereld van gewapende overvallen en explosies waarbij op een slachtoffer links en rechts niet gekeken wordt.

Prequel van ‘Old Men in New Cars’. Van de makers van ‘Old Men in New Cars’.

Regie: Lasse Spang Olsen
Cast: Kim Bodnia, Dejan Cukic, Nikolaj Lie Kaas

DVD Specificaties:
Taal: Engels en Deens
Ondertiteling: Nederlands
Genre: Actie
Audio: Dolby Stereo en Dolby Digital 5.1
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Disc Format: DVD-5
Feature Length: 91 minuten

Extra’s:
• Original theatrical trailer
• Behind the Scenes
• FilmographiesTHE EYE

Releasedatum 22 januari 2004

Mun is twintig en sinds haar tweede levensjaar blind. Na een riskante maar succesvolle operatie krijgt ze haar gezichtsvermogen terug. Vol blijdschap opent Mun haar ogen in een nieuwe wereld. Toch klopt er iets niet want tot haar afgrijzen ziet ze in de spiegel niet haar eigen gezicht maar dat van Ling, de overleden vrouw die haar netvliezen beschikbaar stelde. En dan zijn er nog de mysterieuze, duistere en verminkte creaturen die zich aan haar openbaren. De visioenen brengen Mun op de rand van de waanzin en de enige uitweg is te achterhalen wat het geheim van Ling was. In het oude dorpje waar de helderziende Ling woonde komt ze achter een vreselijk noodlot dat Ling door de transplantatie heeft overgedragen op Mun. Een lot dat haar voor een gewaagde opgave stelt en de vraag is of Mun de kracht en moed op kan brengen om een afschuwelijke gebeurtenis in de nabije toekomst te voorkomen...

Regie: Pang Brothers
Cast: Angelica Lee, Lawrence Chou

DVD Specificaties: Taal: Kantonnees, Mandarijn, Thais en Frans
Ondertiteling: Nederlands en Frans
Genre: Thriller
Audio: Dolby Digital 5.1 en 2.0 Kantonnees, Mandarijn en Thais, Dolby Digital 5.1 Frans
Aspect Ratio: 16:9 anamorphic
Disc Format: DVD-9
Feature Length: 99 minuten

Extra’s:
• Original theatrical trailer
• Teaser Trailers
• Filmographies
• The making of the Eye
• Pang Brothers Documentary

UIT HET ARCHIEF